icon

Čo robiť, ak vodná cysta nepraskne?

suzy_dm
26. jan 2025

Zdravím dievčatá, pred týždňom mi našiel gynekológ 4cm vodnú cystu na vaječníku. Myslela som, ze mi bude meškať aj menzes, ale ten sa mi dostavil hneď po cvičení vo fitku načas. No pichanie vo vaječníku cítim stále, akoby cysta nepraskla. Stala sa vám už taká situácia? Ako sa to potom rieši? Gynekológa samozrejme navštívim hneď po menzese, to je jasné. Ďakujem.

lily14
26. jan 2025

@suzy_dm aj ja mam cystu a bral ti aj krv?pozoruje sa a aj je nad 5cm operuje.Aj mne našiel v pondelok a veľmi stresujem.nikdy som nemala,bojím sa rakoviny

suzy_dm
autor
26. jan 2025

@lily14 Mne krv beru v ramci preventivy a vzdy vsetko ok. Rakoviny sa nemusis bat. Je to pravdepodobne obycajna folikulárna cysta, ktorá častokrát praskne sama alebo po vyvolávačke. Ide len o to, aby praskla sama a netrebalo to operovať.

lily14
26. jan 2025

@suzy_dm a to ti berú krv na ca125 onkomarker? Mne to brali preto som sa zľakla ci tam niečo nevidia a zatiaľ nepovedali aj keď vravela ze vodnata

suzy_dm
autor
26. jan 2025

@lily14 Moj gynekolog vzdy, ale väčšina gynekologov nie. Mozno len vtedy, keď sa objaví cysta.

merlinja
26. jan 2025

Zdravím, niečo podobné. Tiež mi našiel cystu a bral krv. Mám prísť o 3 mesiace, hneď po menzese na sono. Tiež mám obavy.

@suzy_dm je niečo, čo pomôže tomu prasknutiu, či?

lily14
26. jan 2025

@suzy_dm a mávaš ca 125 v norme pri cystach?

lily14
26. jan 2025

@merlinja a výsledky ca už máš?

suzy_dm
autor
26. jan 2025

@lily14 vysledky mam v norme vzdy, len ja som uz dlho predtym cystu nemala.

merlinja
26. jan 2025

@lily14 nie, povedal mi, že ak niečo budú mi volať. Bola som v polke decembra, nevolali tak dúfam, že OK. Ale mám prísť, tak sa bojím, že čo.

suzy_dm
autor
26. jan 2025

@lily14 vysledky mam spred ovulacie, po ktorej vznikla cysta a tie boli ok

lily14
26. jan 2025

@merlinja mne povedali ze budu volať aj keď dobre aj keď,zle lebo aj cytologiu brali na krčok a treba sa objednať na kontrolné sono.

lily14
26. jan 2025

Dievčatá a vy máte aj bolesti? Lebo ja presne kde mam cystu mam aj bolesti nie veľké ale citim

merlinja
26. jan 2025

@lily14 cyto brali aj mne, nevolali a mám sa na to sono aj ja objednať. Neviem, bolesti nemám, len teraz som mala menzes a bolelo ma tam. Tak neviem, ale ja občas mám bolesti cez menz.

lily14
26. jan 2025

@merlinja tak to máš určite v poriadku už by ti volali keby niečo

merlinja
26. jan 2025

@lily14 no neviem, dúfam.

taktotedanie
26. jan 2025

@suzy_dm podla velkosti ale ak pretrvava alebo su bolesti alebo sa zvacsuje operuje sa ihned
Hrozi ze sa zatoci, prerusi sa prisun krvi do vajecnika a ten ti odumrie

suzy_dm
autor
27. jan 2025

@taktotedanie uz ju necitim vobec, asi sa vstrebala

taktotedanie
27. jan 2025

@suzy_dm 🤷🏻‍♀️