icon

Čo robiť, keď stratíte menštruačný kalíšok?

8. mar 2024

Baby prosim pomoc. Vecer som si nasadila kalistek a dnes rano som ho dole nenasla. Ani tu stopku a ani necitim ze by bol vo mne. Co mam robit???? Ako nieco citim vyssie alr neni som si ista. Prezrela som postel ci mi vypadol ale nic. Preboha ja umrem na otravu krvi ze???

jaskolka
8. mar 2024

Ukludni sa hlavne, neumries.
Prezri aj WC, kúpeľňu, ak si šla na WC v noci, nemohol ti nejako vyklznut vtedy? No zase keď si splachla, tak už to asi nezistis.
Podľa mňa ti proste vypadol tam, pošva nie je taká obrovska, ze by sa "tam" stratil niekde a do maternice sa ti určite nedostal.
Skus normálne zavolať svojmu gynekologovi, zrejme ta zavolá, aby si prišla na vyšetrenie a budeš mat úplnú istotu, ze bud tam nieje, alebo ho lekár vyberie a všetko je ok.

autor
8. mar 2024

@jaskolka uz som ho nasla ale nemozem ho vybrat ja mam kratke ruky a stonka je hlboko nemozes sa dostat k hrdlu aby som ho stlacila a vytiahla

banalu
8. mar 2024

Smer gynekolog

domka222
8. mar 2024

Skús si ešte čupnúť a tak vybrať

robodracica
8. mar 2024

V ľahu ho skôr dostaneš prstami, alebo ako radi vyššie, čupni si….

zuzanazu85
8. mar 2024

Čupni a lov,bez stresu a hlavne žiadne pinzety či čo. Neboj,pipina nie je čierna diera, uvoľni sa,hlavne kľud .

autor
8. mar 2024

Chvalabohu horko tazko som ho vytiahla ale uz si ho viac nedam nechcem skoncit s otravou krvi

zuzanazu85
8. mar 2024

👍👏 😊

martul
8. mar 2024

Troška sa ukľudni, všetko dobre dopadlo. A prestaň s tou otravou krvi, prečo preboha? Asi ani nevieš dobre čo to je a kedy môže vzniknúť.

autor
8. mar 2024

Len sa bojim vsetci pisu ake to je super ale nikto nepovedal ze to neni vhodne pre zeny s kratkimi rukami

simsalabim
8. mar 2024

Moznostou je vacsi poharik. Ja zas potrebujem kratsi. A bez stopky. A na otravu krvi nezomries, ta krv je v pohariku bez pristupu vzduchu a teda sa nerozklada. V takejto situacii si treba cupnut a zatlacit ako na velku a tak vyberat.

michaela789
8. mar 2024

Mám dva kalíšky a nikdy nebol problém. Samozrejme, pri pohybe môže zmeniť pozíciu a zájsť vyššie. Vtedy si treba čupnúť a tlačiť a vyjde skoro sám. Hlavne neťahať nasilu cez bolesť.

thoughtfulweirdo
8. mar 2024

Vieš, že mne sa už raz "stratila" aj šnúrka na tampóne? Nie je to výsada kaliskov 🤭 Pomoc je v takýchto prípadoch jednoduchá, treba si kvoknut a "strateny" predmet zľahka vytlačiť.

patus_2
8. mar 2024

Len kľud, vybrala si ho, nič sa nedeje. V noci sa žena uvoľní, kalíšok môže putovať ďalej, než zvyčajne. Stačí sa uvoľniť, čupnúť si, zatlačiť svaly panvového dna a on sa posunie. Ale si kúp dlhší kalíšok a skôr ho na neho dotiahneš.

mamamasama
8. mar 2024

@jaskolka nesplachla by ho. Je to silikon. Moj uz raz ostal plavat aj po splachnuti

kvetkahorvathova
Odpoveď bola odstránená
majlo1234
8. mar 2024

Haha, na to treba klud. Ja som si uplne odstrihla tu stopku, pretoze som ju stale citila. A prve razy som tiez mala take problemy. Pokial si v strese, a este sa stiahnes, uz to ide tazko. Treba sa predychat, cupnut si do sprchaca/vane a normalne ho zo seba porodit

hopsas
8. mar 2024

@majlo1234 až mi slzy od smiechu vyšli 😁😁 že porodiť ho 😁😁