icon

Čo robiť pri opätovnom zápale Bartholiniho žľazy?

nikol199
Včera o 15:53

Ahojte, viem že je tu už niekoľko diskusii na tuto tému ale aj napriek tomu, by som sa chcela poradiť. Pred dvoma mesiacmi som bojovala s touto žľazou šla som s tým na pohotovosť lebo moja Dr mala dovolenku, tam mi to bez umrtvenia prepichli vypustili. Z toho zákroku sa mi vôbec neuľavilo, dostala som vysoké horúčky a nemohla ani spať, nehovoriac o traume čo mi tam spôsobili. Bohuzial som to musela absolvovať o 2 dni znova. Následne som toho bola zbavená a mala 2 mesiace pokoj. Bohuzial sa mi to objavilo znova, utekala som hneď na pohotovosť keďže boli sviatky ale už do iného mesta kde mi dali antibiotika. Chcela by som sa opýtať či niekomu čisto antibiotika zabrali. Beriem ich už tretí deň a mám pocit že sa to len zväčšilo, bolest tam je tak 3/10 ale nieje to nič prijemne, neviem či ešte čakať a brat ďalej antibiotika alebo znova utekať na pohotovosť.

viestta
Včera o 15:59

ATB nevysadzaj a zajtra chod k svojmu gynekologovi

anonym_9bdae1
Včera o 16:06
@viestta

ATB nevysadzaj a zajtra chod k svojmu gynekologovi

@viestta ty si v každej diskusii.. nemáš nič iné na práci?

martinkatinka
Včera o 16:10
@anonym_9bdae1

@anonym_9bdae1 a ty si ako poradila autorke?

viestta
Včera o 16:10
@anonym_9bdae1

@anonym_9bdae1 mas nejaky problem s tym co som poradila alebo len so mou? Ked so mnou nemusela si ani drat klavesniu, lebo tak ci tak si nic neporadila

anonym_0276af
Včera o 16:14
@anonym_9bdae1

@anonym_9bdae1 ale ty si potom tiež,keďže ju sleduješ

anonym_a74cf2
Včera o 16:26

Mne na to v lekárni dali robený roztok - štípalo to strašne, neviem už, ako sa to volalo. Ale zabralo, stiahlo to zápal, nebol potrebný žiaden zákrok.

nikol199
autor
Včera o 16:34
@anonym_a74cf2

Mne na to v lekárni dali robený roztok - štípalo to strašne, neviem už, ako sa to volalo. Ale zabralo, stiahlo to zápal, nebol potrebný žiaden zákrok.

@anonym_a74cf2 to je super len neviem či by som mohla niečo take aj v tehotenstve 🥲🫠 A prešla som cely internet a nič som nenašla čo by sa dalo kúpiť v lekárni a pomohlo by

anonym_e1c54c
Včera o 16:35

Po atb. mi žľaza praskla, uľavilo sa, no aj tak som hned potom šla na jej operacne odstránenie. Uz mam 17 rokov pokoj.

anonym_e87cee
Včera o 19:49

@nikol199 ATB máš kvôli zapálu, nie aby ti žľaza zmizla a určite ich nevysadzaj. Tiež mi ju v ordinácii gynekológ bez umrtvenia prepichol, vyčistil, dal drenaž. Po pár dňoch som išla opätovne na výmenu a čistenie. Cca na rok to pomohlo, žľaza sa trochu zmenšila a prestala bolieť. Neskôr ale musela ísť operačne celá von. No mala som ju aj počas dvoch tehotenstiev, našťastie vtedy sa mi nezapalila.

anonym_e87cee
Včera o 19:53
@anonym_9bdae1

@anonym_9bdae1 a co teba do toho?! To už si tu treba pýtať povolenie do koľkých tém denne človek môže prispieť? Asi závidíš, že ty nemáš moc čo povedať, tak aspoň kopeš okolo seba 🙄