icon

Čo robiť pri problémoch s cystami?

kendra
30. máj 2011

Ahojte. Verím, že ma nebloknú, lebo som tu nijakú podobnú tému nenašla (no možno som aj zle hľadala).
Mám problém s cystami, ktoré mi dosť babrajú cyklus, neviem teda kedy mám ovuláciu, ani neviem kedy dostanem menzes. Je to na zbláznenie. Plánujeme bábätko už od januára, vtedy som si myslela, že som tehotná, test síce vyšiel negatívny, no verila som až dovtedy, kým mi lekár neoznámil, že je to 11cm cysta a nepichol vyvolávačku. Počas cyklu si špiním ako chcem, hlien mám raz taký, raz onaký a práve dnes mám 40.ty deň cyklu a menzes nikde. Opäť som si ráno robila test, negatívny, opäť som šla k lekárovi, opäť cysta, teraz mi vyvolávačku nepichol, vraj mám čakať, kedy sa menzes sama dostaví aj mesiac a potom mám prísť na kontrolu, že či praskla, alebo to treba zoperovať. O.i. mám aj myóm na maternici a príšerný premenštruačný syndróm až takých rozmerov, že som polovičku mesiaca ako v tranze. Má niekto podobný problém? Čo všetko pre to robíte? Mne je už z toho dosť nanič... 😒

kendra
autor
30. máj 2011

Naozaj nikto nemá takéto problémy???

kendra
autor
30. máj 2011

Ďakujem pink-lady, do dvoch diskusií som sa aj už pridala, nikto nereagoval, sú už dosť staré, a asi tam už dievčatá nechodia...tak neviem...

michalka007
22. jún 2011

ja mam PCO syndrom.... skus si to prestudovat, ci nebudes mat nieco podobne

kendra
autor
30. jún 2011

@michalka007
Michalka007, ako Ti na to prišli?

michalka007
6. júl 2011

Mala som bolesti v podbrusku, isla som na vysetrenie. Urobili mi ultrazvuk a zistili, ze mam velku cystu na vajecniku. Urobili mi laparoskopiu a povedali diagnozu. O mesiac som mala znova cysty a tym sa ta diagnoza len potvrdila.
To by bol ten najpodstatnejsi priznak. Menstruaciu mam cca pravidelnu, avsak lekar mi povedal, ze je to dosledkom toho, ze som dlhodobo brala HAK. Predpoklada, ze po vysadeni HAK mi cyklus "zblbne". Tak teda neviem. Teraz mam HAK vysadenu a cakam co sa bude diat. Posledne styri mesiace mam cyklus od 24 - 30 dni. To ci mam ovulaciu neviem. Prvykrat v zivote badam nejake vytoky - takze sa defacto poznavam.
Okrem ineho mam nonstop bolesti na vajecniku, raz silnejsie raz slabsie.
Lekar mi nenasadil ziadnu liecbu zatial. Pretoze chceme babatko, poprepichoval mi vajecnik a ma to na najblizsie mesiace nastartovat vajecnik (no uz je od toho pomaly 1/2 roka a zatial nic). Brala som gynex - mala som dobre skusenosti - mozem odporucit. Idem skusit pit bylinkove caje - kedze toto je jedina alternativna medicina, z ktorej nemam ziadne obavy. Viem, ze to mnohym zenam pomohlo ... teda vyskum takuto prirodnu liecbu a potom sa uvidi. ... Mala som sialene - zufale nalady z tej nemohucnosti... ale troska som sa ukludnila a snazim sa brat to akosi pokojnesie.... neviem ako dlho mi to ale vydrzi... no taky je plan.
@kendra

michalka007
6. júl 2011

@kendra
ahoj, este ma napadlo, robili ti hormonalny profil ? to je tiez cesta ako potvrdit/vzvratit diagnozu PCO.
Pri PCO je zvysena tvorba testosteronu.

claudal
20. máj 2019

@kendra
- [ ] Zdravim, citala som tu viacero clankov ohladom cysty na vajecniku a tak dufam zeby mi tu niekto vedel pomoct alebo aspon ukludnil. Zaciatkom maja mi nasli cystu na lavej strane vajecniku (minuly rok som mala to iste akurat cysta nakoniec bez problemov praskla). Tato sa zatial nehybe ani sa nevyplavila. Menstruacia mi meskala 10 dni no nakoniec prisla a bola sice slabsia no trvala normalne 7 dni. Gynekologicka mi robila sono, krv aj testy ktore boli negativne takze si je ista ze tehotna niesom. Sex som mala naposledy 17 aprila a po 10 dnoch oneskorenia mi prisla aj menstruacia. Dalsia by mala prist o 10 dni no velmi sa bojim ze zase nepride. Problem je ze nonstop priberam, brucho mam napucane a tvrde, vypukle ako tehotna v dolnej casti podbruska. Obcas citim bolesti brucha, plynatost, pichanie v podbrusku, obcas pocit akoby som bola prechladnuta alebo len bolest/tlak v podbrusku. Prsia sa mi nejako nezmenili ani ine zmeny, len to priberanie v okoli brucha a bokov a vypucene brucho ma vystrasilo. Myslite ze to moze byt naozaj len s tou cystou tieto zmeny alebo?