icon

Čo robiť s bolestivými vredmi v rozkroku?

11. jún 2024

Zdravím

Potrebovala by som poradiť.. v oblasti medzi nohami (v rozkroku) a pri zadku sa mi tvoria bolestivé veľké vyrážky, alebo skôr vredy.. mažem si ich framykoionom, po pár dňoch odíde, no vzápätí sa tvorí uz ďalší.. neviem si uz rady co s tým, prv som si myslela ze to môže byt holenim , no teraz sa mi tvoria uz aj mimo holenia.. cukor veľmi nejem (snazim sa ho poslednú dobu prijímať len z ovocia) .. neviem uz co s tým.. ist s tým k doktorke? Alebo prešiel si niekto niečím podobným? Som uz bezradna..za každú radu budem vďačná

viestta
11. jún 2024

Ked to mas opakovane asi by nebolo od veci nechat si spravit stery a nasadit liecbu podla vysledkov

janinah
11. jún 2024

Treba komplet výš.hladat tzv.fokusy.zacni u obv.dr.

marticka85po
12. jún 2024

Presla som si tym minuly rok. Nakoniec zistili ze to bol zlaty stafylokok.urcite chod k lekarovi

autor
12. jún 2024

@marticka85po môžem sa opýtať, išla si s tým k obvodnej? na aké vyšetrenia ťa poslala? a už to nemáš?

marticka85po
12. jún 2024

No ja som to mala v takom stadiu ze to zacalo skaredo hnisat,dostala som horucky.obvodna ma poslala na chirurgiu,tam mi to rozrezali a z vyteru zistili ze to bol ten stafylokok.a presne tak to zacalo ze najprv sa urobil jeden vred, potom dalsi a dalsi a az ten posledny zacal bujniet za 9dni z vredu spendlikovej hlavicky vznikol absces 20cm x 10cm plny hnisu. Velmi neprijemne to bolo. Chvalabohu mi dali dvoje antibiotika a odvtedy klop klop je pokoj.

autor
12. jún 2024

@marticka85po to rozrezanie bolelo? :/ dlho si sa liečila?

marticka85po
12. jún 2024

Nebolelo lebo som dostala 2 injekcie na umrtvenie. 2mesiace som chodila na preväzy,kym sa to uplne zahojilo

klaudia19944
4. nov 2025
@marticka85po

No ja som to mala v takom stadiu ze to zacalo skaredo hnisat,dostala som horucky.obvodna ma poslala na chirurgiu,tam mi to rozrezali a z vyteru zistili ze to bol ten stafylokok.a presne tak to zacalo ze najprv sa urobil jeden vred, potom dalsi a dalsi a az ten posledny zacal bujniet za 9dni z vredu spendlikovej hlavicky vznikol absces 20cm x 10cm plny hnisu. Velmi neprijemne to bolo. Chvalabohu mi dali dvoje antibiotika a odvtedy klop klop je pokoj.

@marticka85po ahoj , uz sa ti to nevratilo? Boze to si musela mat mecha obrovske ze 20x10cm au