Čo spôsobuje svrbenie v oblasti vulvy pred menštruáciou?
Ahojte, mám taký citlivý problém a chcela by som sa spýtať, či to niekto tiež zažíva. Približne týždeň pred menštruáciou mám vždy ( tak posledné 3/4 mesiace) výrazný diskomfort a svrbenie v oblasti vonkajšej časti pošvy (vulvy). Je to dosť nepríjemné a opakuje sa to pravidelne každý cyklus. Canesten nepomôže.
Neviete, čím by to mohlo byť spôsobené alebo či je to „bežné“ hormonálne? Budem rada za každú skúsenosť alebo radu.
Mozes mat pred menstruaciou narusene PH a byt nachylnejsia napr. na mykozu. Alebo hormony. Mne sa to zasa relativne casto deje po.
Aj mne sa to deje,ale len v noci.
Neberies antikoncepciu?
Moja dcera toto mala z antikoncepcie.
Neberies antikoncepciu?
Moja dcera toto mala z antikoncepcie.
@anonym_61c2fe nie neberiem asi pred rokom som vysadila, vtedy som takéto problémy nemala nikdy
@anonym_autor citala som, ze je to sposobrne hormonmi a uplne bezne a normalne.
@simsalabim takže sa to nedá nejako liečiť? Lebo je to extrémne neznesiteľné
Mozes mat pred menstruaciou narusene PH a byt nachylnejsia napr. na mykozu. Alebo hormony. Mne sa to zasa relativne casto deje po.
@anonym_7c4893 dá sa to nejako riešiť? Alebo ako riešiš ty?
Mňa svrbí oblasť, ktorá je ochlpená a robia sa mi v nej vyrážky podobné akné. Je úplne jedno, či mám drobné chĺpky, či žiadne. Akonáhle dostanem, všetko zmizne 🤷♀️
@anonym_7c4893 dá sa to nejako riešiť? Alebo ako riešiš ty?
@anonym_autor no ja som zistila, ze sa to stava, ak pouzivam tampony, takze ich uz vobec nepouzivam pocas a ked velmi svrbi, tak si dam canesten alebo cosi take vascinou pomoze
Mozes pripadne ist na nejake stery k lekarovi, mozno zisti cosi alebo minimalne mu treba povedat, mozno poradi.
@anonym_autor no ja som zistila, ze sa to stava, ak pouzivam tampony, takze ich uz vobec nepouzivam pocas a ked velmi svrbi, tak si dam canesten alebo cosi take vascinou pomoze
Mozes pripadne ist na nejake stery k lekarovi, mozno zisti cosi alebo minimalne mu treba povedat, mozno poradi.
@petamich praveže mne canesten vôbec nepomáha, skôr to ešte viac zhoršuje
@simsalabim takže sa to nedá nejako liečiť? Lebo je to extrémne neznesiteľné
@anonym_autor asi nie 🤷♀️Mozno skus zvlhcujuci krem, Vagisan a podobne?
Mňa svrbia skôr vonkajšie pysky,ale len jednu ,dve noci a potom zas pokoj.len som si presne neodsledovala kedy presne pred menzesom
Aj mne sa to niekedy stane ale skor asi preto ze ked mam pms tak sa viac potim. Umyjem sa lactacydom a je to zas ok.

@anonym_autor citala som, ze je to sposobrne hormonmi a uplne bezne a normalne.