Čo vám pomáha pri bolestivej menštruácii?
@enmery Vazne? A nejake neziaduce ucinky?
Vacsinou zaberie tehotenstvo a porod. Mne pred tpomahal novalgin
@enmery Tak to je skvele. Mne tiez nezabera nic na extremne silnu a bolestivu menstruaciu, tak som uvazovala aj nad touto moznostou, no len potom som si pozrela neziaduce ucinky vid. nizsie a bala som sa ze to bude este horsie 🫤.
Medzi nevýhody vnútromaternicového telieska patrí:
nedostatočná ochrana pred pohlavne prenosnými infekciami;
dočasné zvýšenie intenzity menštruácie;
bolestivá menštruácia;
riziko mimomaternicového tehotenstva.
Papuce vazne mam 45r a zistila som ze ked chodim naboso tak kazdy mesiac rodim zas a znova a tie bolesti su presne rovnake (rodila som 2x). Ked nosim pictivo papuce tak ani neviem kedy a ako mam menzes uplna parada....
Mám endometriózu takže buď to prejde po pôrode alebo mi zaberú lieky.
Akékoľvek, ale treba ich užiť pri najmenšom kŕči, niekedy aj 2 naraz
Mne veľmi pomohol drmek obecný (nenapadne ma ako sa to povie po slovensky) vyrábam si vlastne kapsule, ale dá sa kúpiť. Odkedy to užívam v tomto obdobi nepotrebujem Ibalgin. Pokiaľ je to ale bolesť taká, že odpadávaš, musíš si brat dovolenky atď, tak navštíviť lekára. Ideálne takého, ktorý chce problém riešiť inak alo antikoncepciou. Aj keď ta tiež nie je najhoršie riešenie.
Lieky na uvoľnenie svalstva a liek od bolesti
A zdravotne si v poriadku nemáš endometriózu, myomy zrasty?
Mne pomáha najsilejší Nalgesin (čo je na predpis) alebo dať si hocijaké analgetikum jeden deň pred MS.
@barbora0308
mne pomohlo prestať jesť mäso, mliečne výrobky, veľmi obmedziť cukor a kávu.
Len som si chcela prečistiť telo, trvalo mi to rok a pol. A v tom čase mi bolesti upne zmyzli! Bola som šťastná, lebo prvé deň som aj zo školy vzdy isla hneď domov, do postele, vracala. Ibalgin som musela zjest hneď pri minikrci, inak nezabral.
A toto bol fakt ako zázrak. Super vedkajsi účinok🙂.
A neskôr som citala tiez náhodou, vraj pomáha nejesť maso.
@svetlonos ja som nejaky cas nejedla maso, a bolo to otrasne aj tak. Kvoli anemii som sa k masu vratila, ale jem len hovadzie, ostatne mi priserne smrdi. Ale s tymi mliecnymi vyrobkami na tom nieco bude, ja som ich velmi vyrazne obmedzila (jem obcas kozi alebo ovci syr), a cyklus sa mi konecne predlzil, a intenzita nie je taka velka. Ale ja uz to mam za par, prekrocila som 50-tku a cakam, kedy ju raz uz vobec nedostanem....

Ibalgin