Čo vám pomohlo na análnu trhlinu?
Čo v pomohlo na análnu trhlinu? Ja už neviem si rady, dávam si hemogel čapíky dva dni ok keď nedám si zase to boli, poraďte niečo kto má skúsenosti
@bubon1 ahoj. Rectogesic masť od proktologa. Ale nemám to zahojene dodnes. Povedal mi že uz jedine operácia pomôže, lebo stále to nemám zahojene. Ono teraz sú dni, keď je pokoj, niekedy sa to znova vráti. Podstatne je mat mäkkú stolicu aby sa to nenatrhlo. Ja som si to operovať nedala, lebo sa bojím.
Ja už som sa toho úspešne zbavila a bez masticiek za 300€ našťastie. Možno to bude niekomu k pomoci. Základ je vynechať pečivo zo stravy úplne. Robí to fakt veľa. Potom si kúpte dildo pretože potrebujete anal roztahovat, aby sa prekrvilo a zacelilo. Žiadne koliky a neviem čo lebo je aj ,,špeciálne” na to a stojí to veľa. Aspoň 2-3 razy denne treba. Detská weleda nechtikovy krém stále, to chráni pred baktériami. A vyprázdnenia asi bolia najviac ale najlepšie pred vyprázdnenim namastit tou weledou, ísť s kyblom do vane a postojacky, netlačit, len uvoľniť. Je mi jedno kto si čo mysli, zabralo to, mám to odskúšané.
@doki5625 prosim vas ten dilatator ste pouzivala aj pocas akutnej fazy, ked ste mala bolesti? Sli ste od mensej velkosti k vacsej?
@doki5625 ahoj. Mne tie masticky za 280 eur vôbec nezabrali. Žiaľ neviem ti povedať názov, lebo to bolo zarobené v lekárni a nebol na nich vôbec názov. Iný doktor mi predpísal masť rectogesic, dá sa kúpiť normálne v lekárni ale na predpis. Ta mi zabrala ale až po nejakom štvrtom balení. Trvá to veľmi dlho.
@ketrin24 ahoj ako dlho si to užívala prosím ked píšeš ze až po 4 balení?
@doki5625 prosim vas ten dilatator ste pouzivala aj pocas akutnej fazy, ked ste mala bolesti? Sli ste od mensej velkosti k vacsej?
@golfovalopticka áno. Hlavne opatrne, nie na silu, postupne...

Najlepšie vynechať múku ako takú. Hojilo sa cca 2mesiace úplne zhojene a doteraz bez problémov. Keď to nahmatam, je cítiť akoby jazva, ale je bez bolesti a pevná.