Čo vám pomohlo na hojenie po pôrode?
Ahojte, som 13.deň po pôrode - 8 štichov, nástrih. Striekam cicatridinou, dermo chlorophylom, druhý deň máčam v repíku. Svrbí to, takže sa to hojí. No stále to bolí, hlavne pri sedení a dlhšej chôdzi. Zvonka to mám ako keby opuchnuté a citlivé na dotyk. Čo Vám pomohlo?
@tina.olbreitova sprcha po každom WC a na vložku som si kvapkala rosalgin, inak som len čakala kedy to konečne prejde , tiež som nevedela sedieť,chodiť, bolelo to jak šľak, ale prejde to 🙂
Nachystaj si pred kazdym pouzitim toalety pollitrovku flase s teplou vodou a 2-3 kvapkami tea tree oil. Po kazdom pouziti toalety si tou flasou pooblievaj/oplachni predmetne intimne partie. Potom nie je nutne sa po kazdom pouziti toalety sprchovat.
Ja som si hned od prvej sprchy v porodnici striekala regeneracnu emulziu po nastrihu od motherlove. Bola som natrhnuta,nastrihnuta,pozasivana pomaly po zadok,no mne toto velmi pomohlo. Po par hodinach som sedela a chodila akoby nic. Len som mala taky cudny pocit,ako by mi visela nitka z rany a nepila sa mi na stehno,no to nebolelo,len to bolo cudne a vadilo mi to. Ale aj to preslo po 1-2dnoch. A ako pisu baby vyssie, vetrat a vetrat ako casto sa len da
Ialugen plus krém. Najlepší! https://www.drmax.sk/ialugen-plus?gclid=CjwKCAj...
@tina.olbreitova áno. Odporučila mi to pediatrička, keď bola u mňa doma vyšetriť čerstvo narodeného syna. Ja som mala ranu po pôrode zošívanú hádam aj 30timi stehmi...
@andreakotesova vyskúšam hocičo...akurát pozerám, že sa nemôže pri kojení...ty si kojila, keď si si ho dávala?
@tina.olbreitova umyvat, vetrat a peru balsam. mala som velmi skaredu ranu, no zahojilo sa to. sam moj gynekolog bol prekvapeny.
Ja som mala cca 50 stehov,cikanie do sprchy,vedela vetrať keď sa dá,betadine na vložku raz do dňa a dermochlorophyl. Hlavne ide o to aby rana bola na vzduchu

Každodenne naloženie sa do dubovej kôry.. ja repik používam hlavne vnútorne, dubovu kôru na vonkajšie hojenie