icon

Čo vám pomohlo pri candide?

vanilka83
30. dec 2020

Ahojte, chcela by som vediet co vam pomohlo pri candide. Viem ze sa ma držať protikvasinkova dieta aj ju drzim teda vylúčila som zatiaľ cukor akýkoľvek med bielu muku aj mlieko ale mam pocit ze mi to vobec nezabera. Uz od leta mam vaginalnu mykozu vyskusane mam lactofeel, multi gyn gel, canesten krem, gynekológ mi dal micromiror antibiotika neskor cipky nystatin. Nieco nepomohlo vobec nieco len na chvilu. Styk mam kvoli tomu vazne tak raz za mesiac s muzom aj to s kondómom radšej aj jemu som uz nasadila canesten krem pre istotu. Kedze som vobec do teraz netusila ze to mozem nan ho preniesť a potom si to dookola odovzdavame. Kedze som vylucila uplne cukor strasne som pribrala ešte k tym kilam co som nestihla dat dolu po porode mam uz z toho depky. Viem vyzera to cudne ze som pribrala keď uz nejem cukor ale telo si to vybera potom z inych zdrojov ja som bola zvyknuta jest kilo sladkosti za den a teraz mi ta energia samozrejme chyba stále som nonstop hladna. Toto ale nie je problém skor ze mi nepomaha uz vazne nic na tu candidu. Na začiatku ked som ešte nevedela co to moze byt a nešla na gyndu strasne som mala celu sliznicu cervenu opuchnutu a svrbelo to tak ze som plakala od bolesti vela krat po tych gynekológickych liekoch to ustupilo ale teraz mam zas vytok biely husty co som do teraz nemala, mala som praveze velmi silnu suchost. Kojim ešte maleho viem ze to je vyvolane asi aj tym velmi mi to znizilo imunitu ale do maja chcem este isto kojit. Kojila som cele dva roky starsieho potom 9 mesiacov pauza a teraz kojim uz rok mladsieho. Užívam kazdy den probiotika,ume ocot pijem, b komlex forte a cutrovital grepove kvapky. Vyzeralo to ze to ide k lepšiemu a ze sa to vazne straca ale dnes zasa zacervenanie na vonkajších rodidlach. Asi si uz vazne hodim maslu. Nevládzem uz mam z toho vazne depky a traumu. Keby som uplne skúsila vylucit laktozu z jedalnicka myslite ze by som spozorovala zmenu? Zeby som mozno mala na niečo alergiu? A prejavovalo sa to takto? Zníženou imunitou? Prosím piste tie ktoré si tym vazne presli. Ja uz mam internet prestudovany to mi nepomôže. Len konkrétne rady co zabralo vam. Ďakujem pekne.

kondómom

Strana
z3
natalia781
19. máj 2021

@simsalabim prosím Vás, som už po liečbe Nystatinom, brala som ešte 10 dní probiotika, kt. Som si kúpila v lekárni, ako som dobrala čipky, opäť prišiel výtok, avšak povedala by som, že ešte intenzívnejší ako predtým. A taktiež zapálené vonkajšie rodidlá. Ja som naštastie nemala takú candidu, akou ste si prešli vy ( klop klop klop ) ale výtok ma obmedzoval roky, denne nosenie intimnych vložiek, sem tam, trhlinky na sliznici.
Rada by som počula Váš názor, čo si vy myslíte, či keď mi lekárka opäť naordinuje čípky, má to vôbec zmysel? Mala som aj cytologiu cin2, v septembri mám kontrolné stery, mohlo to byť spôsobené aj zápalom, preto sa teraz obávam, ak sa nevyliečim do vtedy, je viac než jasné, že znovu bude výsledok pozitívny. Beriem perorálne probiotiká, aj oreganovy olej, avšak, osobne si myslím, že by som potrebovala nejakú možno zdlhavejšiu a účinnejšiu liečbu. Za váš názor a odpoveď vopred ďakujem.

simsalabim
19. máj 2021

@natalia781 tak urcite to ma zmysel liecit, ked ta to obtazuje. Nystatin nasadili po vytere? Ci naslepo? A ono sa casto stava aj to, ze jedna liecba narusi rovnovahu a vznikne ina infekcia (raz bakterie, potom kvasinky a tak dokola) alebo sa vracia stale ta ista infekcia... potom ma zmysel aj profylakticka liecba, dalsie vysetrenia a navsteva imunologa.

matqa411211
19. máj 2021

@simsalabim nevsimla som si koment, ja som skoro vzdy mala problem hlavne so silnym vytokom, preto neutekam na gyndu, lebo mi aj tak nepomaha uz nic ale zda sa ze zabera homeopatia 🙂 uz je to uplne minimalne, tak uvidim

simsalabim
19. máj 2021

@matqa411211 tak drzim palce 🍀

natalia781
19. máj 2021

@simsalabim bola som na preventívke, dala som si LBC cyt tiež kultiváciu na ureaplazmy, mykoplazmy, chlamýdie a samozrejme bežná kultivácia a z toho všetkého vyšli pozitívne kvasinky rodu Candida. Tak som dostala Nystatin. Písala som Dr. mám ísť na kontrolnú kultiváciu, tak uvidím. 😒

simsalabim
19. máj 2021

@natalia781 z mojej osobnej skusenosti - mbe Nystatin moc nezaberal... asi to je individualne, tak hadam ti da nieco ine.

meggi28
9. sep 2022

@kawasakier6n ahoj prave som o tych vaginalnych probiotikach citala a nakolko od porodu mavam tiez casto mykozy uvazujem nad tym. Uzivala si prosim podla navodu alebo dlhodobo? Dakujem

emi17
Autor odpoveď zmazal
mimab79
31. okt 2022

@vanilka83 Ja som sa trápila asi 2 roky, ak nie viac. Ku gynekologičke som neskôr už ani nešla. Výtoky som ale nemala, iba začervenanú sliznicu s belavým povlakom, trhlinky a riadne svrbenie. Stále nie som úplne fit, ale je to už na 90% percent preč a kvalita života sa rapídne zlepšila. Pomohla 10-dňová bezsacharidová diéta, ale dlhšie by som ju nedokázala držať ani o deň. Poradila mi ju moja obvodná lekárka pri preventívke. Že keď už nič nezaberá, vyskúšať toto a potom už len k imunológovi, čo je nadlho a s neistým výsledkom... Nejedla som cukor, med, chlieb, pečivo, cestoviny, zemiaky, ryžu, žiadne iné obiloviny ani prílohy (kuskus, bulgur a pod.), nič sladké nepila samozrejme, ani ovocné šťavy. Nejedla som ovocie (čo bolo náročné), nemali by sa dokonca ani sladšie druhy zeleniny ako mrkva či kukurica - ale to som už fakt nedala, to som jedla. Žiaden alkohol. Dá sa to. Po 7 dňoch je riziko, že radšej nejete už nič, treba si dať na to pozor a zjesť aspoň niečo. Napísala som si na úvod zoznam toho čo môžem a rozmýšľala nad tým ako to pripraviť, aby mi to chutilo. Ryby na masle s grilovanou zeleninou, syry s čerstvou zeleninou, veľké šaláty s olivovým olejom, vajíčkom/šunkou/syrom, kyslé mlieko, jogurty, urobila dom si parádny steak so šalátom, guláš bez zemiakov, encián s gril. zeleninou, strukovinové polievky, proste som sa nad tým zamyslela. A naozaj to zabralo. A ako bonus 2 kilá dole. Ale nevrhla som sa naspäť na všetko čo som počas diéty nejedla - pridavala som si to postupne.
Predtým som diétovala iba max. do 3 dní a iba s obmedzením cukru, prípadne ovocia a to nezaberalo. Denne som sa umývala s intímnym umývacím olejom pre ženy českej značky Hadek, nie príliš veľa.
Stav sa zlepšoval cca. po 2-3 dňoch zo dňa na deň.
Môj tip na záchvaty svrbenia: natrieť (iba zvonku) so sódou bikarbónou trochu zriedenou s vodou na pár sekúnd/minút, umyť a na ukľudnenie biely jogurt na pár minút.
Iba bavlnená spodná bielizeň, ak sa dá v teple pod sukňu nasostro, dlhé nočné košele, nie nohavicové pyžamá, pri menštruácii časté menenie vložiek. Nosenie intimiek tiež nepomáha, skôr škodí.
Držím palce.

patkanik
31. okt 2022

@vanilka83 presla som si tym presne, rok po druhom porode. Vzdy po ovulacii zhorsenie stavu= cason uz totalna depka ako pises. Co mi definitivne pomohlo? PROTIPLESŇOVÁ DIÉTA, prestuduj si. Nie je to len o mlieku, bielej muke a cukru… Ale aj ovocie, nic konzervovanie, horcica, kecup, atd. Treba nastudovat. A pozor! Popri tom si dat predpisat klasicke p. o. tabletky proti plesniam: Fluco ( Mycomax). Beru sa 1x tyzdenne. Ja som brala 6 tyz., manzel 2tyz. ( masticky nepomahaju, je to v tebe, ani ine lokalne preparaty, iba docasne). A preventivne, dlhodobo! aj pol roka, probiotika Pearls YB pre zeny ( take male gulicky). A ak chces pokracovat v liecbe, tak prirodnym Oreganovym olejom ( kvapky, kapsule).
Cize :liecba+ diéta= uspech zaruceny
( inac, som farmaceut☺️).
@vanilka83

Strana
z3