Čo vám pomohlo pri candide?
Ahojte, chcela by som vediet co vam pomohlo pri candide. Viem ze sa ma držať protikvasinkova dieta aj ju drzim teda vylúčila som zatiaľ cukor akýkoľvek med bielu muku aj mlieko ale mam pocit ze mi to vobec nezabera. Uz od leta mam vaginalnu mykozu vyskusane mam lactofeel, multi gyn gel, canesten krem, gynekológ mi dal micromiror antibiotika neskor cipky nystatin. Nieco nepomohlo vobec nieco len na chvilu. Styk mam kvoli tomu vazne tak raz za mesiac s muzom aj to s kondómom radšej aj jemu som uz nasadila canesten krem pre istotu. Kedze som vobec do teraz netusila ze to mozem nan ho preniesť a potom si to dookola odovzdavame. Kedze som vylucila uplne cukor strasne som pribrala ešte k tym kilam co som nestihla dat dolu po porode mam uz z toho depky. Viem vyzera to cudne ze som pribrala keď uz nejem cukor ale telo si to vybera potom z inych zdrojov ja som bola zvyknuta jest kilo sladkosti za den a teraz mi ta energia samozrejme chyba stále som nonstop hladna. Toto ale nie je problém skor ze mi nepomaha uz vazne nic na tu candidu. Na začiatku ked som ešte nevedela co to moze byt a nešla na gyndu strasne som mala celu sliznicu cervenu opuchnutu a svrbelo to tak ze som plakala od bolesti vela krat po tych gynekológickych liekoch to ustupilo ale teraz mam zas vytok biely husty co som do teraz nemala, mala som praveze velmi silnu suchost. Kojim ešte maleho viem ze to je vyvolane asi aj tym velmi mi to znizilo imunitu ale do maja chcem este isto kojit. Kojila som cele dva roky starsieho potom 9 mesiacov pauza a teraz kojim uz rok mladsieho. Užívam kazdy den probiotika,ume ocot pijem, b komlex forte a cutrovital grepove kvapky. Vyzeralo to ze to ide k lepšiemu a ze sa to vazne straca ale dnes zasa zacervenanie na vonkajších rodidlach. Asi si uz vazne hodim maslu. Nevládzem uz mam z toho vazne depky a traumu. Keby som uplne skúsila vylucit laktozu z jedalnicka myslite ze by som spozorovala zmenu? Zeby som mozno mala na niečo alergiu? A prejavovalo sa to takto? Zníženou imunitou? Prosím piste tie ktoré si tym vazne presli. Ja uz mam internet prestudovany to mi nepomôže. Len konkrétne rady co zabralo vam. Ďakujem pekne.
kondómom
@vanilka83 ja som mala taky problem dvakrat, prvykrat mi pomohli canesten gyn (6 vag. tabliet/cipkov), uz po 3 som citila velku ulavu - davala som vecer pred spanim, aby co najdlhsie ostali kde mali, druhykrat som ich ale nezohnala, kamoska mi odporucila rosalgin na vyplach.. a rovnako ako ty som brala probiotika a na isty cas obmedzila cukor, muz sa natieral canesten kremom popri tom.
mne najviac pomohlo zelezo.
@vanilka83 a este dodam, ze odvtedy sa umyvam vylucne mydlom na intimnu hygienu, obycajnym z lidlu.
@vanilka83 ziadaj profylakticku liecbu - zvykne sa 6 mesiacov podavat v prvy den menzesu celkove antinykotikum typu Diflucan ci Mycomax alebo Sporanox. Ak nepomoze, ziadaj dalsie vysetrenia - minimalne u imunologa. Z klasickych bezne odporucanych rad mozes vyskusat umyvanie iba cistou vodou, neholit sa a na tus hcost, co spominas, bud nieco na rpedpis alebo skus napr. Mucogyne alebo Hydrofemin - ten obsahuje aj kyselinu mliecnu, cize podporuje laktobacily.
@simsalabim od koho od gyndosa mam pytat ten diflucan a mycomax?
@vanilka83 ano, gynekolog by ti to sam mal predpisat. Mne to sama navrhla, ked som k nej s mykozou chodila ako na klavir... trochu to pomohlo, ale ja som potom absolvovala aj vselijakych dalsich lekarov, ktori tiez tochu pomohli a nakoniec mi defintivne pomohla homeopaticka. Bolo to uz cca 25 rokov dozadu, teraz je uz viac moznosti aj na imunologii, vedia ti vyrobit autovakcinu a pod.
Skus candistop, rosalgin a homeopatiká ... Na to svrbenie imazol
@simsalabim mozem sa spytat ake homeopatika ti pomohli?
Ja som tiež začala mať rok po pôrode skoro každý mesiac po ovulácii, už som bola tiež zúfalá, nemal kto ostať s malým tak sa to len naťahovalo, pred mesiacom som šla konečne k dr, dala mi fluco sandoz, a to 3 tbl - beat jednu každý druhý deň, potom tri tbl - brat jednu raz za týždeň a ešte ďalšiu v deň menzesu a jednu ešte hneď manželovi pre istotu, tak mi vlastne predpísala dve balenia po 4tbl, a k tomu ešte v prvé tri dni krém jenamazol, zatiaľ klop klop
@matqa411211 mozes, ale zrejme tebe nepomozu. Ja som bola u klasickej homeopatky, ktora poda jednu jedinu davku, tzv. “Konstitucny liek”. Ten je u kazdeho iny, nepodava sa ako nase lieky ze 3x denne tyzden a tak.... Dostala som Natrium muriaticum v nizkej potencii u nej v ambulancii rovno do ust, netusim, kolko guliciek po 2 hod. rozhovore. To bolo vsetko, cakalo sa 3 tyzdne a ked teda zabral, na kontrole po 3 tyzdnoch mi ho dala este raz v potencii 200. Tiez robno do ust. Povedala, ze cca 10 rokov budem mat pokoj a ak sa objavi potom znovu, mam sa ozvat a dostanem este jednu davku. Odvtedy som mykozu mala cca po 12 rokoch jeden raz, opat som dostala liek a odvtedy vdaka Bohu nic. A to som sa s tym trapila skoro 2 roky, mykoza kazdy mesiac, niekedy aj 2x. Pocas profylaxie ok, potom znovu. Imunialergo znizilo frekvenciu mykozy na kazdy druhy-treti mesiac. Az homeo zabralo uplne.
Ahoj tiez som to mavala a aj po sexe..vyskusala som uz snad vsetky cipky do posvy a nepomohlo..pomohli mi iba tieto veci: vaginalne capiky ACIDOSALUS vaginalete su naozaj paradne a mozu to aj tehotne, sprchujem sa len cistou vodou tam dole, vysadila som uplne cukor a znizila sacharidy..samozrejme hygiena to je jasne..odvtedy neviem co je to mykoza..este jedna rada..kokosovy olej z lekarne 😊 ked svrbi okolo vonku potriet len..vobec som tomu neverila ale ono to fakt funguje..aspon na mna isto
@kawasakier6n hygiena ale co to znamená???? Lebo ze ani prehnana hygiena nie je dobra na posvu.... Zevraj staci len raz denne umyt je to tak? Ja používam roky rokuce multi gyn čistiacu penu na intimnu hygienu je velmi jemny setrny ziadne mydlo ani parfemy a ina zbytocna chemia a je presne na ph posvy no asi skusim umyt len vodou uvidíme ja mam candidu určite v hrubom creve ja som mala jazyk po porode uplne biely dietou sa biely povlak uplne stratil ale je tam taky divny vzor na jazyku ako papradie alebo co a citala som ze to je ta candida inak sladke ja uz nejak neriešim skor tie kvasnice biela muka sa tazko nahradza to by som v podstate mala jest len celozrnný alebo razny spaldovy kváskový chlieb a síce kvaskovy chlieb sa da uz v pohode zohnat v obchodoch no len biely psenicny vsade pisu ze kyslomliecne výrobky su ok ak su ciste biele a nesladene ze maju kopu probiotik vcera som mala bryndzu a acidko a moc mi to asi nesadlo kedze dnes po dlhej dobe zasa zacervenanie tak ja idem vysadit uz aj uplne vsetko mliecne no isto navštívim imunologa len teraz to bude asi tazke sa k nemu dostat 😔
@simsalabim to je veľmi inspirativne ďakujem za rady mozem sa spytat na meno homeopatiky? Jednu dobru mame aj u nas v ziline tak ak nic nepomôže skusim ja si myslím ze to je isto tym porodom pred tym som mala mykozu asi raz v živote a to mi hned zabrali antibiotika. Moj gyndos mi teraz ked som to začala riešiť dal najprv antibio do posvy micromiror nezabrali vzal stery a hned videl candidu tak mi dal nystatin cipky tiez výborne na candidu pomohli ale zasa len na chvíľu a povedal mi ze ak sa to vrati da mi enzymaticke lieky tak budem teraz ako pokusny kralik 😂 uz mi to ide celkom na mozog lebo sex raz mesačne je u mna trest na skapanie ale aspon moj muz si konecne oddýchne 😂😂😂
@vanilka83 Mudr. Danusa Sivekova http://www.sivekova.sk/page.php?10 Davala dokopy aj Joza Raza po tej nehode (spolu s klasickou medicinou a lekarmi, samozrejme)
Ďakujem veľmi pekne všetkým dievčata som rada za všetky rady ja som to začala mat po porode a isto to je aj tym dlhodobým kojenim ale vydrzat na veganskej strave pol roka ma vazne nedonuti nik a nic v zivote je to peklo iba bez toho cukru bielej muky cokolady medu a mlieka a syru uz aj to vino co pijem teraz mi robi mega vycitky a tie tri kavy dnes 😭😭😭😭😔 ale aspon čierne bez mlieka a cukru no chcelo by to mozno nejaku smrtiacu zbran na tu svinu uz som v mojom zivote porazila ine svine iba antioxidantmi ale teda na toto zatiaľ nezabera nic možno na koniec budem musiet síce nerada skusit aj to koloidne striebro aj ked sa mi don moc nechce čítala som o nom dost kontroverzne veci ze sice je mega uzasne beru ho aj onkopacienti ale ze ma aj nejake nežiaduce ucinky no teraz ked kojim isto nejdem experimentovat ja som porazila kondilomy len goji a manukou a zlateho stafylokoka tiez
Ja som tiež mala, keď som kojila a všeličo od dr. poskúšala. Každý liek, čípok pomohol iba na chvíľu. Dr. mi asi po pol roku trápenia predpísal nejaké lieky- už nepamatám názov, len som ešte dva mesiace čakala, lebo sa nesmu užívať keď sa kojí. Popri nich som sle držala protikvasinkovú diétu- 2 týždne, viac som nevydržala 🙂 a užívala oreganový olej v tobolkách a pila lapacho čaj - tie sa odporúčaju pri candide. Neviem čo nakoniec zabralo, ale odvtedy mám pokoj.
@vanilka83 ale vaginalna mykoza ma pramalo s cukrom. Tato blbost sa traduje z cias, ked mnoho zien s neliecenou cukrovkou trpelo castymi mykozami. Ale my ostatni mame hladinu cukru v poriadku.
@matqa411211 super,to som este nepocula,vyskusam.ak nahodou
@simsalabim ja si myslim ze az taka blbost to nieje. Su dni ked sa neovladnem a pozeriem vela sladkeho,nejem ziadne jogurty ani probio a potom mam problem 🙂 Snazim sa mysliet na to ze nezer cukor nie ze priberiem ale preto ze ma bude svrbiet 😀
@tncka svrbenie neznamena candidu. Svrbenie a celkovo diskomfort okrem infekcii moze vznikat prirodzene v roznych fazach cyklu (vacsinou pred menzesom) a vymizne same. Je podmienene hormonalne.
@vanilka83 nie, jenamazol, je na voľno, berie sa do pošvy 3 dni, máš k tomu aj aplikator, stojí okolo 5€
https://www.drmax.sk/jenamazol-2
A na umývanie mi kázala kúpiť saforrele, je to z lopucha. A že to nemám preháňať s hygienou, stačí ráno a večer. Zatiaľ je to ok, dúfam že už ostane, držím palce
@vanilka83 presne, o sexe ani nehovorím posledné mesiace, môžem spočítať na prstoch jednej ruky 😁 ale po tej liečbe teraz už je to mesiac je to o dosť lepšie. Ak ešte doma nič nemáš, mne urgentne na to strašné svrbenie pomohol kokosový olej nahrubo zvonku potrieť a zhruba na pol dňa som aspoň mala pokoj

Mne co aspon pomoze od priznakov jr vyplach rozrobenou sodou bikarbonou, fakt, uzasna vec, nechapem ze taka banalita mi pomohla, naozaj vyskusaj, mne sa hned ulavilo a to tiez sa s tym trapim nonstop a poskusane mam od doktora uz vselico, dalsia vec o ktorej som skoro nikde neoocula su bylinne vaginalne tampony od greenworld, citala som na to same dobre reakcie, dokonca aj na ine zenske problemy to pomaha, chystam sa to vyskusat tak skus aj ty 🙂 ale ten vyplach urcite ulavi aspon na chvilu, vytoky mam stale ale uz take slabsie a svrbenie vobec