icon

Čo znamená atopia buniek na krčku maternice?

11. jún 2025

Ahojte, mala som par mesiacov nejake problemy, zapachajuce výtoky mykózy bakteriálne vaginozy a pod, stale som to riesila a liečila s gynekológom … brali mi ster z krčka maternice a dnes mi volali ze mam nejaku atopiu buniek a ze mam prist … bojim sa, co to moze znamenat ?

sara07
11. jún 2025

nič, zoberu rozšírenu cytologiu dostaneš vyživove doplnky a gely a o šest mesiacov znova na rozšíreny ster
nie nemáš ešte rakovinu ani nič iné , len par buniek nemá uplne presny tvar ako by malo byt, telo si vie s tým aj samé poradit
zvyš vitamin C B D a veci na imnunitu
kludne ti môže o niečo lepši vyjst aj o pol roka a až po roku to bude ok alebo nie, ak je nejaky problem tak ideš na konizaciu aby problém bunky odobrali ...
momentálne vela kludu, spanku ...

autor
11. jún 2025
@sara07

nič, zoberu rozšírenu cytologiu dostaneš vyživove doplnky a gely a o šest mesiacov znova na rozšíreny ster
nie nemáš ešte rakovinu ani nič iné , len par buniek nemá uplne presny tvar ako by malo byt, telo si vie s tým aj samé poradit
zvyš vitamin C B D a veci na imnunitu
kludne ti môže o niečo lepši vyjst aj o pol roka a až po roku to bude ok alebo nie, ak je nejaky problem tak ideš na konizaciu aby problém bunky odobrali ...
momentálne vela kludu, spanku ...

@sara07 bojim sa, na prehliadky chodim a prvy krat mi nieco zistili a neviem co si mam o tom mysliet, sestrička mi povedala ze mam prist v piatok ze sa porozpravam s doktorom mam z Toho strach ci to nemoze byt nieco vazne

balerina2025
11. jún 2025

nepomoze ti citat na nete, prepac.
to by kazdy z nas hned mal daky priznak rakoviny a k comu to je dobre?
chapem ze sa bojis.
kazda z nas ma obcas z niecoho zly pocit a boji sa,
ja som sa min rok bala mamografie a dobre dopadlo.
klud
nie vsetko hned je RAKOVINA

anjelicek26
11. jún 2025

Tak mala si kadejake problemy v tej oblasti, mozno to proste cele este neni doliecene a musi sa zregenerovat. urcite dodrzuj dalej liecebny rezim - sex len s ochranou ak sa teda nesnazite vyslovene o babo, vysoke davky vitaminu C, ziaden cukor, co najmenej lepku...

sisska96
11. jún 2025

Može to byť hocičo. Len treba čakať a dúfaj že to neni rakovina

zorienka28
11. jún 2025

A nezistili ti dysplaziu? Lebo to je vacsinou nalez po stere, kedy ti volaju. Mala som to, nic sa neboj, spravia ti kolposkopiu, vezmu tkanivo na biopsiu a zistia, ako velmi je rozsirena dysplazia. Na zaklade toho ti mozno este trochu zrezu z krcka maternice, alebo bude stacit prva konizacia, pri ktorej brali tkanivo. Kazdopadne rakovinu este nemas, a budes chodit par rokov kazdych 6 mesiacov na ster. Ja som mala stredny stupen, a dalsie stery po zakroku som mala uz ciste. Dolezite je to podchytit takto v zarodku, lebo tieto nalezy sa takmer vzdy o par rokov vyvinu do rakoviny.

zorienka28
11. jún 2025
@anjelicek26

Tak mala si kadejake problemy v tej oblasti, mozno to proste cele este neni doliecene a musi sa zregenerovat. urcite dodrzuj dalej liecebny rezim - sex len s ochranou ak sa teda nesnazite vyslovene o babo, vysoke davky vitaminu C, ziaden cukor, co najmenej lepku...

@anjelicek26 Ak nema celiakiu alebo cistlivost na lepok, tak lepok nema absolutne ziaden ucinok na jej telo. Vitamin C telo absorbuje len do urciteho mnozstva, vyssie davky vycikas. Ak je to dyplazia v dosledku HPV, co som mala aj ja a je to uplne bezna gynekologicka diagnoza, tak nepomoze ziadna dieta bez sexu, cukru a lepku. Spravia jej konizaciu, kolposkopiu, a bude sa to sledovat. Ak sa to neupravi po orvej konizacii, spravi sa dalsia.

anjelicek26
11. jún 2025
@zorienka28

@anjelicek26 Ak nema celiakiu alebo cistlivost na lepok, tak lepok nema absolutne ziaden ucinok na jej telo. Vitamin C telo absorbuje len do urciteho mnozstva, vyssie davky vycikas. Ak je to dyplazia v dosledku HPV, co som mala aj ja a je to uplne bezna gynekologicka diagnoza, tak nepomoze ziadna dieta bez sexu, cukru a lepku. Spravia jej konizaciu, kolposkopiu, a bude sa to sledovat. Ak sa to neupravi po orvej konizacii, spravi sa dalsia.

@zorienka28 ved ano, toto som pisala vzhladom na problemy, co mala nedavno, aby sa jej to nevratilo... zvysok jej uz vysvetli lekar podla vysledkov.

autor
11. jún 2025
@zorienka28

A nezistili ti dysplaziu? Lebo to je vacsinou nalez po stere, kedy ti volaju. Mala som to, nic sa neboj, spravia ti kolposkopiu, vezmu tkanivo na biopsiu a zistia, ako velmi je rozsirena dysplazia. Na zaklade toho ti mozno este trochu zrezu z krcka maternice, alebo bude stacit prva konizacia, pri ktorej brali tkanivo. Kazdopadne rakovinu este nemas, a budes chodit par rokov kazdych 6 mesiacov na ster. Ja som mala stredny stupen, a dalsie stery po zakroku som mala uz ciste. Dolezite je to podchytit takto v zarodku, lebo tieto nalezy sa takmer vzdy o par rokov vyvinu do rakoviny.

@zorienka28 Zatial neviem, len mi povedala ze mam prist v piatok sa porozoravat s doktorom, ze nasla sa nejaka atopia buniek ci co viac mi nepovedala a ja tu tŕpnem

zorienka28
11. jún 2025

A nepovedala ti, ze "atypicke" bunky? Lebo to potom bude ta dysplazia.

autor
11. jún 2025
@zorienka28

A nepovedala ti, ze "atypicke" bunky? Lebo to potom bude ta dysplazia.

@zorienka28 ano nieco take mi povedala … ale nic viac iba ze nejake atypické bunky a ze doktorka mi povie viac no len ja vobec neviem co to znamena

balerina2025
11. jún 2025

atypicke su bunky inehom tvaru.

autor
11. jún 2025
@balerina2025

atypicke su bunky inehom tvaru.

@balerina2025 ano takto rozumiem, len neviem co to moze znamenat aku diagnózu alebo co .. no ved dozviem sa v piatok len som chcela zistit ci s tym nema niekto nejake skusenosti

zorienka28
11. jún 2025

Ano, lebo len z atypickych buniek sa nevie zistit, aky stupen diagnozy mas, ale je extremne nepravdepodobne, ze by to uz bola rakovina - ovela skor jej predstadium, ktore sa da celkom jednoducho riesit. Doktorka ti povie, co sa bude dalej robit, takze nestresuj vobec 🙂