Čo znamená pozitívny výsledok okultného krvácania?
Baby prosim co si mysliet o takejto situacii, mam dlhorocnu anemiu, hematolog ma poslal na test na okultne krvacanie ktory vysiel prekvapivo pozitivny...ziadne problemy nemam, iba pred par rokmi ma dost svrbel konecnik a mala som tam taky tlak, isla som k proktologovi a ten povedal ze tam nic nemam, ani hemoroidy...ked som toto povedala mojmu obvodnemu vypisal ma na kolonoskopiu a takpovediac mi povedal ze sa mam pripravit na najhorsie...lebo ze ked som bola vysetrena na hemoroidy a nrmala som ich tsk nieco ine tam bude...dievky ja uz ani nespavam, od strachu som zacala vracat a hnackovat na kolono idem o 2 mesiace....
Neboj sa dopredu. Mne gastoenterologicka tiež zistila, že som anemicka, a bola som na kolonoskopii, mám v čreve divertikuly, a vravela, že vyzerá, ako keby mierne krvacali, čiže z toho môže byť anemia. Test na okultne krvácanie mi nerobili, neviem teda, či by vyšiel pozitívne. Na kolonoskopii som bola z vlastného vyžiadanie (otec mal nádor hrubého čreva), tak budem chodiť dobrovoľne pravidelne. Držím palce 😊
nemozes sa objednat na skorsi termin niekde inde? ako pisali vyssie mozno sa zbytocne stresujes a mala by si po probleme cim skor
@bg92 volala som uz do roznych klinik a dali mi este neskorsi termin
Nestresuj dopredu.poznam x podobných prípadov a kolónoskopie dopadli dobre.Je to o tom ako sa nastavis v hlave.
mužovi vyšliel pozit test, bol na kolonoskopii, našli iba 1 polyp 😉
boli to nervy, verím ti, ale dobre to dopadlo
držím palce
Neboj sa dopredu. Moj svokor mal brutalne silne krvacanie, leteli na urgent. Potom xy vysetreni a nasli mu divertikuly a asi 2 polypy. Tie sposobovali krvacanie, tak tie mu odstranili rovno pri vysetreni. Sice bude chodit na kontroly, ale nic vazne to nebolo. Zatial. Oni tie polypy su zradne. Mali sme pripad v rodine, s rakovinou hrubeho creva, ale tam sa to zanedbalo, boli problemy, len ani lekari nic neriesili, az ked bolo neskoro. A bolo to pred vyse 20 rokmi. Hrozne aj povedat. Bol to maminkin najstarsi brat. Dnes je uz aj diagnostika, aj vyseyrenia, aj liecba uplne niekde inde. Drzim palce, aby to bolo ok.
Aj ja som mala pozitívny test, a na kolonoskopii mi nenašli nič, ani hemoroidy. Že to bola asi mikroprasklinka.
nestresuj pozitivny moze byt prave z hemoroidov. my mame pozitivnu rodinnu anamnezu takze to absolvujem pravidelne a zatial vdaka Bohu nikdy nic nenasli hoci test je pozitivny takmer vzdy
@kacena4 ja som si robila doma uz 5 testov, kazdy s niekolkodennym casovym odstupom a vseyky som mala jasne negativne...neviem co si o tom mysliet

Netrap sa dopredu a nemysli na najhorsie. Jedibe, co mozes utobit, je skusit urychlit termin. Kamoskina mama viditelne krvacala z konecnika niekolko rokov. Kolono sa bala, tak nesla…. Po rokoch sa konecne odhodlala, mala vela polypov a jeden uz zmeneny na nador, ale nijako nerozsireny. Po operacii uz je snad 20 rokov fit, len teda polypy sa tvoria stale, tak ich kazdych par rokov odstranuju.