icon

Čo znamená skvamózna intraepiteliálna lézia nízkeho stupňa?

nika_nika4495
Dnes o 17:52

Ahojte môj gynekológ má dovolenku a v dôvere som si našla výsledok steru že skvamozna intraepitelialna lezia nízkeho stupňa L-sil je to ok ? Bojím sa že keď zavolám len mi povie sestrička že výsledok bol dobrý a nebudú to riešiť viac...až o dva roky že urobí kontrolný strr

nika_nika4495
autor
Dnes o 17:54
ninazemna
Dnes o 18:07

HPV? ZS

nika_nika4495
autor
Dnes o 18:13

Čo je zs 🙈 a hpv má veľa ľudí či? S tým sa asi nič nerobi?

hylary

@nika_nika4495 vsak si daj do umelej inteligencie.

hylary
@nika_nika4495

Čo je zs 🙈 a hpv má veľa ľudí či? S tým sa asi nič nerobi?

@nika_nika4495 zs je zdravotná sestra. Veru sa robi... mna caka konizacia

nika_nika4495
autor
Dnes o 18:18
@hylary

@nika_nika4495 zs je zdravotná sestra. Veru sa robi... mna caka konizacia

@hylary aha ja som to nepochopila prečo zdravotná sestra 😁 či ty si 😁?
@hylary bože to vážne? No ja mám takého gynekológa že mám pocit že dosť veci zanedbáva aké zas nechcem ísť ani hľadať iného lebo tu na okolí no neviem...a mám sa bat či zatiaľ nemusím stresovať? Je možné že to nechá tak?
Ja som si dala aj do umelej inteligencie ale skôr ma zaujímali vaše skúsenosti lebo tam mi napísala že niekomu sa to aj samé upravi a že netreba nič robiť

ninazemna
Dnes o 18:27

Interval kontroly, prípadné ďalšie vyšetrenia (kolposkopia, expertná kolposkopia, punch biopsia) a liečba (napr. konotácie) závisia od toho, či sú alebo nie sú prítomné vysokorizikové HPV.

ninazemna
Dnes o 18:27

Konizácia.

nika_nika4495
autor
Dnes o 18:30
@ninazemna

Interval kontroly, prípadné ďalšie vyšetrenia (kolposkopia, expertná kolposkopia, punch biopsia) a liečba (napr. konotácie) závisia od toho, či sú alebo nie sú prítomné vysokorizikové HPV.

@ninazemna a to sa ako zistí? Gynekológ dostal nejakú podrobnejšiu správu? Alebo ma čakajú ďalšie vyšetrenia? A ak mi sestrička len povie že je to dobré mám to prestať riešiť alebo sa dožadovať ešte niečoho viac? Je tam veľké riziko vzniku rakoviny? Podľa umelej inteligencie vraj nie

nika_nika4495
autor
Dnes o 18:55
@ninazemna

HPV? ZS

@ninazemna ale neznamená to s určitosťou hpv nie? Ja som za celý život mala 1 sexuálneho partnera a teda len manžela...

anonym_5e89e9
Dnes o 19:26

@nika_nika4495 s H-SIL idem na konizaciu. Nie je to dobre. Treba kolposkopiu to klasicky gyndos nerobi, treba na onko. Neboj sa.

nika_nika4495
autor
Dnes o 19:30
@anonym_5e89e9

@nika_nika4495 s H-SIL idem na konizaciu. Nie je to dobre. Treba kolposkopiu to klasicky gyndos nerobi, treba na onko. Neboj sa.

@anonym_5e89e9 ale ja mám písané L-sil. A vraj to môže aj samé sa upravit. A mne aj napadlo nemôže to byť len nejaký kód pod ktorým to zadal na poisťovňu aby mu preplatili ster? Lebo už mi je aj divné že by na dôvere svietil výsledok steru 🤔

nika_nika4495
autor
Dnes o 19:32
@anonym_5e89e9

@anonym_5e89e9 hsil su už závažnejšie rizikovejšie zmeny ale L-sil sú vraj len mierne ktoré môžu samé ustúpiť a vraj je tam konizacia zriedkavá čo som si precitala

anonym_b479af
Dnes o 20:48
@nika_nika4495

@nika_nika4495 toto nie je výsledok testu,toto je len,že ti zobral ster a musel napísať diagnózu,kvôli čomu ten ster robil.V apke nebudeš mať výsledok steru.

anonym_9f2a2a
Dnes o 21:21
@nika_nika4495

@ninazemna ale neznamená to s určitosťou hpv nie? Ja som za celý život mala 1 sexuálneho partnera a teda len manžela...

@nika_nika4495 aj ja, ale môj manžel nebol “svätý” 😂 už mám 10 rokov po konizacii a odvtedy zatiaľ všetko ok.