icon

Čo znamenajú výsledky z histológie?

Dnes o 12:09

Ahojte dievcata, pred mesiacom som bola na odstraneni polypu z maternice. Dnes mi prisli vysledky z histologie. Samozrejme, ze sa chystam k svojmu dr, ale ma 2 tyzdne dovolenku. Vedeli by ste mi aspon nacrtnut, co znamenaju moje vysledky? Mam sa niecoho obavat? Zaver mi vysiel: papilarna cervicitida. Prave toto mam zvyraznene. Dakujem za kazdu odpoved.

reela
Dnes o 12:19

Je to na zapalovom podklade, nieco dlhsie irituje tu sliznicu (vacsinou kvasinky/bakterie), tak sa vytvoria take jazycky - papily na nej. Je to benigny nalez, nemusis sa bat. Gratulujem k celkom dobremu vysledku <3

autor
Dnes o 12:23
@reela

Je to na zapalovom podklade, nieco dlhsie irituje tu sliznicu (vacsinou kvasinky/bakterie), tak sa vytvoria take jazycky - papily na nej. Je to benigny nalez, nemusis sa bat. Gratulujem k celkom dobremu vysledku <3

@reela dakujem za podrobnu odpoved, si zlata🥰

anonym_22b97b
Dnes o 12:33
sisska96
Dnes o 13:44

Papilárna cervicitída je zápal krčka maternice, ktorý sa na histologickom vyšetrení prejavuje prítomnosťou papilárnych (bradavkovitých) výrastkov sliznice spolu s chronickými zápalovými bunkami. Často ide o neškodný a bežný nález, ktorý súvisí s dlhodobým dráždením alebo hojenim tkaniva . Za málo, trvalo to 2 sekundy vyhladať na google

autor
Dnes o 14:24
@sisska96

Papilárna cervicitída je zápal krčka maternice, ktorý sa na histologickom vyšetrení prejavuje prítomnosťou papilárnych (bradavkovitých) výrastkov sliznice spolu s chronickými zápalovými bunkami. Často ide o neškodný a bežný nález, ktorý súvisí s dlhodobým dráždením alebo hojenim tkaniva . Za málo, trvalo to 2 sekundy vyhladať na google

@sisska96 vygooglila som si, ale bola som zvedava na osobnu skusenost. Vdaka aj tak