Čudný menzes a vynechaná ovulácia: čo robiť?
Babulky priznam sa, ze absolutne nerozumiem mojmu cyklu. Mavam ho okolo 17 ale den dva pred zacne spinenie potom 17, 18 slabsia krv a 3 az 4 den brutal hrudy idu zo mna. Moc ziaden ze zlty len cista krv aj s hrudami ktore su skoro az cierne. Menzes sa mi kazdy mesiac stale posuva o den dva. Je to bezne? A taktiez jeden mesiac ani neviem, ze je a dalsi mesiac bolesti priserne, ze sa to ani vydrzat neda a dalsi mesiac iba zvraciam a hnackujem. Baby v praci mi hovoria, ze to neni normalne. Ovulaciu ani neviem kedy mam pretoze mavam vytoky stale takze to neviem odhadnut.
Mam 6 denni cyklus a priemer mam 43. Mam 38, r. Je to ok? Ci mam radsej behnuf gynekologicke. Ona sa ma stale vypytuje na cyklus ja jej len hovorim ako podla apky pretoze ja sa tomu nerozumiem. Na matiku som priblbla bohuzial a nedokazem pochopit ako to funguje vsetci mi to strasne zlozito vysvetluju a ja tomu neviem pochopit. Prosim bez urazky.
to, ze sa ti cyklus posuva, je ok. mas proste dlhsi cyklus. vytok, je to sposobene hormonalnou aktivitu, ednoducho ams nejake hormonlne nadstavenie a tovje tkaniva na toreaguju. nemusi to znamenat nic patologicke.
to ze mas kazdy cyklus iny, resp pri ms, ze ti je niekedy zle, inokedy nie, je nezvycajne. mne zle byvalo, ale zakazdym. toto je nezvycajne. a ak si to nikdy nemala, moze to nieco znamenat.
no mozes mat hormonalnu odchylku. mne moj gynekolog tvrdil, ze sa mi nedostatocne cisti amternica. doteraz nevem cim to bolo.
to spinenie 2 dni pred byva pri nedostatku progesteronu.
Co s tym ma spolocne matika?

Znie to trochu ako endometrioza, kamoška ju má a má to trochu podobné, určite sa poradte s lekarkou ona snáď bude vedieť čo robiť