icon

Cyklus a krvácanie každých 14 dní

chadkroeger
3. okt 2020

Ženy, stretli ste sa a tým, že z ničoho nič sa zmení žene cyklus a krváca 2x do mesiaca? 😲

kataina
3. okt 2020

to by mohlo byť spôsobene poklesom hormonov. Zistiš u gynekologa

simsalabim
3. okt 2020

@chadkroeger nie, ale v poriadku to nebude. Treba sa poradit s lekarom.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
alienkami
3. okt 2020

Ak je to naozaj menzes 2x do mesiaca, môže dôjsť aj k predčasnej menopauze. Najpravdepodobnejšie ide o hormonálnu nerovnováhu takže - súhlasím so všetkým hore uvedeným - čím skôr smer gynekológia

majamat
3. okt 2020

hormonalny cyklus sa pocas zivota meni aj prirodzene, cize tak, ze netreba riesit a tiez mozu nastat poruchy cyklu, ktore riesit treba, ms po 2, zvlast ak sa to opakuje, je vhodne preverit u gynekologa. je to prilis kratky cyklus, sposobeny nejakou hrmonalnou poruchou, dolezite je, co sposobilo hormonalnu poruchu. to musi preverit gyn.

chadkroeger
autor
3. okt 2020

Este doplnim, kedže sa tu hovori aj o menopauze, v 29 rokoch toto pricinou urcite nebude 🙁

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
chadkroeger
autor
3. okt 2020

@bambulienka25 tak skoro zeby prisla?

ajka0207
3. okt 2020

@chadkroeger preto sa to volá predčasná menopauza, lebo príde predčasne. Ale u teba to nie je zatiaľ menopauza, len to že máš tak často menzes k nej môže viesť. Kedze každá máme len určitý počet vajíčok a ty si svoje momentálne minas rýchlejšie ako by bolo normálne.

alienkami
3. okt 2020

@chadkroeger menopauza nastane vtedy, keď sa minú vajíčka. Vajíčka sa tvoria počas prenatálneho vývoja - počas života sa nové nevytvárajú (narozdiel od spermií). Čiže ak máš takto častý menzes, míňajú sa ti vajíčka a menopauza môže nastať skôr. Netvrdím, že si v prechode len, že si to nechaj vyšetriť lebo teoreticky to môže dospieť až k tej predčasnej menopauze.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
4. okt 2020

@chadkroeger ja som tak mala ako 12 rocna kazde 2 tyzdne,predtym cyklus ok.brala som na to vtedy proveru. potom do dospelosti vsetko ok ako hodinky. od 21 r. mam ale problemy s cyklom stale,beriem lieky.