Cyklus po Covid vakcíne
Ahojte, mam po ockovani proti covidu a meska mi menstruacia takmer 2 tyzdne. Ako som pochopila, byva to celkom casta reakcia, zaujima ma ze po akej dobe sa vam, ak ste mali nieco podobne, vratil cyklus do normalu. Som z toho strasne nervozna, citim sa ako nafuknuty balon a zaroven sa snazime o dietatko takze o to je to narocnejsie… dakujem🙏
@monika_mt pol roka🥲
Mne jeden cyklus po oboch dávkach normálne a teraz v auguste týždeň meškal, ja som si aj tehu test robila, lebo mi súvislosť s očkovaním vôbec nenapadla, aj keď som o Tom už čítala. Som teda zvedavá, čo bude ďalej, či už príde normálne alebo nie, ja som zvyknutá na relatívne pravidelný cyklus, bola som teraz riadne nervózna 😐
@janka_kubko ja som tiež na nervy:((posledný menzes som mala 12.7. odvtedy nič iba spinenie už tretí týždeň..potom pár dní nič a zas spinim.. mesiac predtým som bola na prvej dávke Pfizer nielen, že som dostala tetaniu ...bola som minulý týždeň u gynekológa, že som nedostala iba spinim a povedal mi, že to je vekom blabla menia sa hormóny mám 43 r nič nenavrhol, nepichol vyvolávacku mám čakať, že telo nie je stroj. mesiac predtým na prevencii bolo všetko ok
Tak čakám ..nikdy som nespinila cyklus pravidelný od 13 r.ze, ak nedostanem do 2,3 m mám ísť na kyretaz
@janka_kubko pred ockovanim menzes pravidelne ako hodinky a po ockovani nic a doktor, ze mozno zacinajuci prechod, mam 45 nechce sa mi to verit do ockovania ziadne problemy ani len naznak ani len PMS som nemavala a teraz. Za 2 mesiace mi spravi hormonalny profil, tak uvidim. Ked som sa ho spytala ci mi to sposobilo ockovanie, ze mohlo aj nemuselo, ze skor nie. Ved samozrejme nemozu ockovanie ociernovat. No hned ako som spomenula ockovanie som z jeho tvare vycitala, ze nie som jedina,
@vamajka ja som sa tiež pýtala na profil nikdy mi nebol robený a PMS som mávala silné nervozita....Ze teda nech viem na čom som možno už tiež začína perimenopauza.Tak to ma odbil, že on robí profil iba ženám, ktoré nevedia otehotnieť a nevidí dôvod, že mu to na moju diagnózu poisťovňa nepreplatí ok tak si ho zaplatím ako samoplatca to zase, že to sú vyhodené peniaze a načo mi to je, že ak nebudem mať menzes rok som v prechode🙂a, že takéto spinenie a vynechanie menzesu je bežné u každej tretej ženy po 40 tke.Tak sme pokecali a išla som domov. Že celý prechod trvá aj 10 r a nemám vymýšľať.Tak som sa ho spýtala kedy mám prísť, že ak do 3 mes nedostanem mám príst
@luccija paneboze, to co mas za doktora! hrozne. v prvom rade je hlupost, ze mu poistovna nepreplati na teba hormon.profil, preplati ho raz rocne. ja som ho mala robeny opakovane aj v case, kedy to s tehu nesuviselo a problem s preplatenim nebol. sam gynekolog mi to navrhol. a obzvlast, ked uz lekari vedia, ze vynechanie cyklu je zadefinovane ako NU po vakcine.
@matkahelka no a koľko x som ho tu chválila🙂neviem prečo mám ísť na kyretaz?chcem profil a hotovo možno mi aj nejaké hormóny chýbajú či prevyšujú a preto mám také stavy pred MS.Ked nedostanem menzes pôjdem spat
@janka_kubko ja som po druhej davke mala tak silny menzes ako davno nie. Ale nemozem to pripisat vakcine,lebo obcas sa mi to stavalo aj predtym. No a skratil sa mi cyklus na 21 dni. Z toho ma asi picne,ak sa to nevrati do normalu. Predtym som mala cyklus 29 dni
@janka_kubko tak u mna ickovanie na cyklus ziadna zmena
Mne tiez meskava aj 2 tyzdne. Uz som tolko testov pomíňala🙈😀
@janka_kubko mne po prvej astre meskal 1 tyzden a po druhej uz v pohode, mala som uz 3 krat od druhej davky a vsetko ok, ako predtym. Obidve segry mali problem s meskanim ale len v tom prvom cykle po ockovani, potom uz nie.
@janka_kubko menzes si uz dostala? Ja nic uz pol roka. 30.11. mi bol robeny hor. profil. Vysledky su v poriadku v prechode nie som no a menzes nikde
@janka_kubko dnes som bola akurat u endokrinologicky a bavili sme sa aj o ockovani. Poruchy menstruacneho cyklu ma po vakcine skoro kazda jej pacientka.
@vamajka Ja len ze kedy si mam zavolat do ambulancie, ze ci to nahodou netrva 2 tyzdne, diky,
Mam sice nepravidelny menzes, ale v rozmedzi 3-5 tyzdnov, ale toto je fakt extrem 3 mes. bez menzesu, tak som zbehla na gyndu, uz sa mi to nepacilo a tiez sa moc nevyjadrovala, na moju priamu otazku ze ci to suvisi s ockovanim mi vravi, ze sama ste si odpovedala, a dala mi nieco na upravu cyklu, hormony, tak teraz neviem, ci to mam brat, ked to tu tak citam, ze kolko zien s tym ma problem. A cakaju, kym sa to upravi same. Ja budem mat vysledky teda az za par dni a vraj to mam zacat uzivat hned.

A v ktorej fáze cyklu ste boli očkované? Ja obe dávky v čase ovu nuž a odvtedy nemám cyklus v poriadku ako predtým ☹