Cysta na prsníku - skúsenosti

cuci22
14. dec 2020

Ahojte dievcata.Lekar mi na sone zistil cystu na prsniku,mate stym niekto skusenost? Sice ma ubezpecil ze sa nemusim bat ze to budeme sledovat.O 3 mesiace mam prist a ze mi na to pozrie.Ale aj tak som ztoho akasi nepokojna a stale na to myslim,mam strach som este mlada mam 25 rokov.
Mali ste to niekedy?

mimittka
14. dec 2020

Mne takto pred rokom zistil, že mám v pravom asi 10 malých cýst. Povedal mi, že sa nemusím báť, že to je benígne. Ale môj gynekológ ma pre istotu poslal na mamológiu a tam mi Dr. povedal tiež to isté. Že to neprechádza do malignity, a že sa to neoplatí vyoperovať, lebo to bude znova rásť. Kázal mi len, aby som si často robila samovyšetrenie a chodila 1x ročne na sono a v prípade, že by ma to bolelo, tak by s a to muselo vyoperovať. Tento rok som už bola na sone a povedal mi, že ich tam mám menej a aj sú menšie. Ja som tiež bola vystrašená, ale chvalabohu, vysvetlili mi to, nemám s tým nejaké problémy. Sama si ich ani na dotyk necítim. Takže určite v kľude, uvidíš, čo ti povie na tej kontrole.

brezza
14. dec 2020

Mne sa robia stale a vacsinou same zmiznu. Ale s jednou som mala problemy, stale rastla a uz mi normalne zavadzala. Spravili mi punkciu lebo uz bola velmi velka a za par sekund bol pokoj. Jednoducho to injekcne vysali. Neboj, vela zien to ma.

majamat
15. dec 2020

ja mam cystu uz niekolko rokov a sestra tiez, dokonca na rovnakom mieste. chodimna standardne sono, tusim 1x za 2r. ziadnu inu kontrolu nemam, ani to nie je nijak zvlast sledovane

cuci22
autor
15. dec 2020

Dakujem vam za vase skusenosti,upokojila som sa 🙂
Ved aj lekar mi povedal ze sa nemusim bat tak mu budem verit a nestrachovat sa

kiwi3
15. dec 2020

to je uplne bezna vec. mne z toho uz niekolkokrat vytahovali tekutinu, ale po case sa to zase hormonalnymi zmenami naplni.

babydesire
22. dec 2020

@cuci22 mne prvybraz "nieco" nasli v pravom prsniku pred dvomi rokmi,sla som na operaciu..na kontrole po roku znivu taka ista,to iste miesto...po pol roku (bude v januari) na kontrolu ako sa to sprava,,prvy nalez bol nezhubny chvalabohu