icon

Cysta na prsníku - skúsenosti

cuci22
14. dec 2020

Ahojte dievcata.Lekar mi na sone zistil cystu na prsniku,mate stym niekto skusenost? Sice ma ubezpecil ze sa nemusim bat ze to budeme sledovat.O 3 mesiace mam prist a ze mi na to pozrie.Ale aj tak som ztoho akasi nepokojna a stale na to myslim,mam strach som este mlada mam 25 rokov.
Mali ste to niekedy?

mimittka
•
14. dec 2020

Mne takto pred rokom zistil, že mám v pravom asi 10 malých cýst. Povedal mi, že sa nemusím báť, že to je benígne. Ale môj gynekológ ma pre istotu poslal na mamológiu a tam mi Dr. povedal tiež to isté. Že to neprechádza do malignity, a že sa to neoplatí vyoperovať, lebo to bude znova rásť. Kázal mi len, aby som si často robila samovyšetrenie a chodila 1x ročne na sono a v prípade, že by ma to bolelo, tak by s a to muselo vyoperovať. Tento rok som už bola na sone a povedal mi, že ich tam mám menej a aj sú menšie. Ja som tiež bola vystrašená, ale chvalabohu, vysvetlili mi to, nemám s tým nejaké problémy. Sama si ich ani na dotyk necítim. Takže určite v kľude, uvidíš, čo ti povie na tej kontrole.

brezza
•
14. dec 2020

Mne sa robia stale a vacsinou same zmiznu. Ale s jednou som mala problemy, stale rastla a uz mi normalne zavadzala. Spravili mi punkciu lebo uz bola velmi velka a za par sekund bol pokoj. Jednoducho to injekcne vysali. Neboj, vela zien to ma.

majamat
•
15. dec 2020

ja mam cystu uz niekolko rokov a sestra tiez, dokonca na rovnakom mieste. chodimna standardne sono, tusim 1x za 2r. ziadnu inu kontrolu nemam, ani to nie je nijak zvlast sledovane

cuci22
autor
•
15. dec 2020

Dakujem vam za vase skusenosti,upokojila som sa 🙂
Ved aj lekar mi povedal ze sa nemusim bat tak mu budem verit a nestrachovat sa

kiwi3
•
15. dec 2020

to je uplne bezna vec. mne z toho uz niekolkokrat vytahovali tekutinu, ale po case sa to zase hormonalnymi zmenami naplni.

babydesire
•
22. dec 2020

@cuci22 mne prvybraz "nieco" nasli v pravom prsniku pred dvomi rokmi,sla som na operaciu..na kontrole po roku znivu taka ista,to iste miesto...po pol roku (bude v januari) na kontrolu ako sa to sprava,,prvy nalez bol nezhubny chvalabohu