Dá sa na ultrazvuku zistiť prítomnosť mlieka?
Ahojte, viete mi povedať či na Sone sa dá nejak usúdiť či mám ešte mlieko v prsníkoch? Čítala som tu niečo, kde jek Dr.povedala po pol roku nedojčenia, že tam má mlieko... tak by ma zaujímalo či je to reálne
Keďže už 3.mesiac nedojčím, no cítim často pnutie ako keby sa mi chceli naliať alebo niečo také, pomasírujem...niekedy pomôže niekedy nie 😐
Len by som chcela vedieť to či to Dr.môže vidieť, či budem potrebovať lieky na úplne odstavenie alebo že čo (11.mesačná slečna od 8mesiaca začala odmietať, si myslím, že mi slablo mliečko)tak znovu rozbiehať je asi zbytočne
No ale poviem vám o mesiac má rok a nebola chorá ani náznak nič ani ťuk ...chvála bohu aj MM 🥰
Áno, mne po vyše roku bolo vidno, že ostala taká hrudka v mliekovode. Dobrý lekár ti to pozrie.
Ehm, ja som mala mlieko v prsnikoch este snad aj po roku od odstavenia. Spomenula som to aj lekarke v ramci preventivky a podla nej to bolo ok. Takze myslim, ze po 3 mesiacoch je uplne v poriadku, ak tam este nieco mas, ale neobmedzuje ta to. Ak ta to obmedzuje, mozno skus konzultovat s lekarom.
Btw, to, ze dieta nebolo do roka chore, neznamena, ze ma uzasnu imunitu vdaka MM. Radsej sa netes predcasne. Moje tiez nebolo nikdy chore, kym nenastupilo do skolky. Samozrejme, prajem ti, aby bolo vzdy zdrave. Len v tak malom veku je vacsina babatiek ok, lebo nie su v kolektive.
@nikk3y ja som bola 5 mes po porode na sone, a nemala som mlieko od zaciatku, ak nepocitam par kvapiek po odsati a spytala som sa dr na sone, ci tam nieco vidi a ona ze nie, ze mlieko ziadne, prsniky ciste. Ze ona to vidi u zien, a hned by sa to opytala... ale ze u mna zcela nic nevidela.
@vkatush aj ss to nejako riešilo alebo sa to stratí?
@diewcatqoo no moja prvá bola hneď na UM a bola chorá ešte skôr ako malá 3mesiace preto som reagovala tak že niečo na tom bude
@lienka9 super to som teda rada lebo naozaj niekedy sa cítim ako tesne po pôrode keď som musela dať prsník lebo ma začal bolieť 🫣😆 síce za celú dobu mi sa naliali asi dva krát, inak stále mäkké ale už som ako keby sama na sebe cítila že musím priložiť lebo som mala citlivé prsia 🙂 ...
Teraz to cítim tiež tak len nie tak intenzívne 🙄
Ale tak dúfam že aj keď tam bude tak lieky mi pomôžu ci? 🙂
@nikk3y či bolelo ultrazvuk alebo to mlieko? Ultrazvuk v pohode, sem tam nepríjemnejšie, keď pritlačil, ale nebolelo. Čo sa mlieka týka, keď som kojila a dokojila, kým som sa zbavila mlieka, mala som viac takých hrčiek, ktoré som aj citila. Musela som rozmasirovať, snažiť sa odsať,... Ale tie zvyšky už po mesiacoch som necítila ani neboleli.
@kikusenka1 nič s tým, len že mám prísť potom na kontrolu, či je to ešte tam, či sa to nerozpustilo alebo čo. A že keby to robilo nejaký problém, tiež mám prísť, asi sa to rieši až vtedy (ak to bolí, zapaľuje sa, možno problém pri ďalšom kojení, neviem...)
@vkatush hej to mlieko som mala na mysli 🙂 dobre tak uvidíme snáď tam nebude Dr. Taky ako tu ku ktorému som chodievala, len povedal vyzliecť ľahnúť ako ruky si dať...a to bolo šicko 😅😅 ...ja som sa musela pýtať aby mi niečo povedal 🙂 ... tak teda už nech to mám za sebou a nech to dopadne len dobre 🙂 presne na Valentína to je darček 🤫🙃 zistiť ze je všetko ôk ❤️

@nikk3y ano dr.to vidi,znamej videl dokonca po roku.