Defekt jazvy po sekcii (istmokela)
Ahojte,
najde sa tu nejaka zienka, ktora rodila sekciou a nasledne jej zistili tzv istmokelu (isthmocele po anglicky), takze nedostatocne zhojenie jazvy po sekcii? Ja mam kvoli tomu spinenie este dost dlho po menstruacii. Chcem sa opytat, ci sa niektorej z vas podarilo znova otehotniet? Podstupili ste laparoskopiu na opravenie defektu jazvu? Nam sa zatial druhe babo nedari uz vyse roka, laparoskopiu som zatial nemala. Dakujem za pripadne skusenosti 🙂
@jankaopaskova dakujem, uz som ti napisala 🙂
@jankaopaskova ahoj aj mna to caka a nemam ziadne info
pomohlo ti to?
Táto téma zaujíma aj mňa, ja mam tiež ten istý problém-špinenie 3 dni po MS a tiež sa nám druhe dieta už 3 roky nedarí, pričom prvé sa podarilo v hneď prvý cyklus, ale gynekolog mi povedal, že to ze sa nedarí nie je kvôli istmokele, t.j. rozchádzajúcej sa jazve po SC, vraj to s tým nič nemá..tak neviem
@luciat38 no ono tazko povedat, nemusi to s tym nic mat, ale moze, podla toho co som sa snazila citat vsetky mozne zdroje 🤷🏼♀️ my sme momentalne v procese IVF, u mna to skor odhaduju ze hlavny problem je moja endometrioza - problem s nepriechodnostou a uz slabo funkcnym vajecnikom. S cim aj suhlasim, mozno fakt u mna ta istmokela je len druhotny faktor. Nasa lekarka v CAR povedala ze istmokela moze a nemusi ovplyvnit uspech v IVF, ze budeme sledovat, ako sa sprava, kedze moze sa v nej vplyvom stimulacie zadrziavat nejaka tekutina ked som spravne pochopila. Este dodam, ze k IVF sme pristupili po skoro 3 rokoch snazenia o druhe dieta.
Ďakujem krásne za reakciu🙂aby som to upresnili, tak u nás je teda základný problém predčasne ovarialne zlyhanie a 100 %defekt hlavičiek spermií s fragmentaciou 15 %. Boli sme aj na IVF Soft + ICSI, mala som raz 3 vajíčka 1 embryo aj som otehotnela, no v 7 tt Missed ab. Potom dalsie ivf soft a 2 vajíčka a aj 2 embrya, no žiaľ ich vyvoj skončil po 4 dni. Ja už mám ale aj vyšší vek 37 r. A manzel 40 r. Takže aj to hra veľkú rolu, inak ovulacie mam potvrdene folikulometriou, cyklus pravidelny a bez bolesti, vystelka velmi dobrá, no zial ta nasa kvalita je už zrejme zla.. ale skúsime to ešte raz v marci..držím Vám prsty, nech Vám to vyjde 🙂
a pomohlo ti to s tym spinenim
ja som uz po dvoch CS a jednom IVF tak ma chcu operovat lebo mam ten defekt jazvy 3 cm takze spinim aj 5-6 dni po menstruacii. len ma upozornili ze operacia nemusi vobec pomoct
@jankaopaskova ahoj ,ak sa smiem spýtať kde ti ju robili ?
Ja mam ten isty problem,podstupila som aj operaciu a spinim nadalej
Ma s tym niekto skusenosti?
Baby ahojte ja mam tiez otazku som skoro 4 mesiace po sekcii 3 mesiace mensteuacia ako hodinky a teraz som dostala nejaky 19 den na 3 dni.uz mam len take ruzove ako nasli mi tu niche resp defekt po sekcii ale tak neviem co robit.dufam 8 nedostanem opat menzes.
ahojte baby, tiez mam niche na maternici a spinim mimo cyklu ...z akeho dovodu ste sa dali operovat? spinenie? problemy s otehotnenim?

Akurát som mala včera laparoskopiu presne tejto isthmocely, ak ta to zaujíma ešte kľudne napíš 🙂