Diabetes a túžba po dieťati.Podeľte sa so skúsenosťami
hľadám baby, ktore maju diabetes a planuju otehnotnieť alebo už su tehotne, poprípade už maju detičky..a ktore sa podelia so svojimi skusenostami...
Dakujem
Prosim zapojte sa... ☹ ☹ ☹
baby kolko ste pribrali v prvom trimesti
😵
🙂 -o tak to maš dobre
ahojte som 26tyzdni mam diabettes typu Iod 16rokou mam 3rocneho synceka uz som bola na inz.pumpe vsetko bolo fajn no uz ku koncu sa mu robila dvojita koza tak mi to aspon vysvetlili ale je zdravucky teraz cakame druhe babetko mala uz ma cez kilo vravi sa ze diabetickam sa rodia velke deti chcela by som vediet aka vaha babetka by mala byt dr povedal ze je to velka kocka moj doktoe by chcwl aby som pred jedlom mala do 6a po jedle 8 ale to sa neda je to tazske k tomu mam este placentu nizko musim lezat a upchavaju sa mi ihly tak si ich menim dost casto za den ale aj tak nieako nic kedy ako ak mam 10uz stresujem mam strach aby to neublizilo malickej ale co tu citam trosku ma to upokojilo ale neviem ci su tie hodnoty dobre ktore pisete ale chcela by som radu kazda rada pomoze?
@katkagaz ---AHOJ MOJA..základ pre dobre glykemie je mať kľud..lekarom sa ľahko povie že pred 6 a po 8..no z vlastnej skúsenosti viem že je to veľmi ťažke a čim viac chcem lepšie vysledky tym su hošie... 😖 😖 😖
teraz som skončila s rozymi dietami stravujem sa 5xdennne a ono to ide samo...a mám hlavne klud snažim sa nerozčulovať... 😀 😀 😀
Takže ak ti možem poradiť papaj 5x denne, nestresuj- babetku to nepospieva----stale sa usmievaj 😀 😀 😀 😀 --syyyyyyr....
a ked som čakala ja svojho fešačika-brala som izulin humulin-humalog, glykemmie som mala dobre no boli aj vyššie-doktor Besermeny v KE mi povedal že budem mať najväčšie babo na slovensku-že je obaley tukom-to my povedal v 8. mesiaci--bala som sa...ešte po cisarskom som ho nevidela 3 dni bol na pozorovani či nema diabetes...a ked mi ho priniesli v ružovych dupkach taky maličky bol..zlaty 😉 😉 😉 😉 mal 3kg... 😉 😉 😉 😉 --takže lekári aj dosť prehanaju..Držim pršteky...
jej teraz sa mi podarilo tuto spr precitat ja uz pri malom som mala pumpu tam nebol ziadny problem zeby sa mi upchavala ihla ja mozem papat len tri krat denne aby bolo setko jak ma hoc daked sa to neda moj risko mal 3750ked sa narodil a 49cmmne besermeney povedal ze dalsie babo uz ne ze sa cuduje ze som suhlasila z druhym ☹ ale tak zatial to vyzera dobre no mala ma teraz 1100g vraj velka caja bude to mi povedal suchanek 🙂 mne cele tehotenstvo tvrdia ze mozem potratit tak dost som boola nekludna ale teraz sa snazime no aj ja ti drzim palceky aby ti vyslo druhe vytuzene babetko a inak co sa tyka diabetu tak chlapci je malo pravdepodobne ze ziskaju cukrovku svor dcery a mozem sa ta opytat ako sa ti darili hodnoty pi malom drobceku ake si mala mala si aj vykivy
Ahojte môžem sa k vam pridať 🙂
Ja mam cukrovku 22rokov- dostala som ju ako 5r s chripky 😒
@misa107 neviem či už maš tu pumpu ale teraz to už nieje problem vybaviť ju len musiš mať ochotneho diabetologa 😉 ja ju mam asi 5r už a je to o 1000% lepšie, gličky mam tiež ako kedy ☹ čim sa vyše snažim tym je to horšie...
Chcem sa vas opytať- vy ste asi nemali problem otehotnieť? Lebo nam sa už cez rok nedari ☹ a myslim, že je to trošku aj vdaka cukrovke....
no nemam najlepšie- chcela by som aby to šlo dole. naposledy som mala 7,2,,
ked som bola menšia mavala som lepšie 😖 a ty mavaš ake???
kedy ako..dakedy lepšie a a dakedy horšie 😒
aj ja si to myslim... 😖 😖 😖
ahojte, ja mam diabetes 1. typu 17 rokov a tiez zaciname uvazovat o babatku. Zatial som na inzulinovych perach, ale rozmyslam o pumpe, minimalne pocas tehotenstva. Chcem sa vas opytat, ci je niektora z vas z BB kraja? Mne diabetologicka povedala ze dia tehotne sa v nasom kraji posielaju do Banskej Bystrice, tak by ma zaujimalo ako su skuseni s diabetickami a aky maju pristup
Ahojte baby, tiez sa pridavam do diskusie. Ja som v podstate este cerstva diabeticka (od Oktobra 2010) a teraz som 2 tyzdne na pumpe. Este si len na nu zvykam. Dala som sa na nu nahovorit lebo v Maji sa idem vydavat a potom planujeme babo a glykemie som mala uplne rozlietane, glyk hemoglobin 11, na ziaciatku to bolo s pumpou super, teraz uz to zasa beha trochu hore - asi moc jem :-/. Som zvedava ako sa mi spraviacelkovo hodnoty na pumpe.
@jenny_m pumpa je super, ja na ňu nedám dopustiť. ja ju mám už... hm... 12 rokov tuším, neviem, či správne počítam 🙂 lepšie si ňou ustrážiš glyčky a máš väčšiu voľnosť v jedení. ja by som ju za perá rozhodne nemenila 😎 a neboj, aj ja šrotujem šecko doradu a nie vždy je to ideálne 😀
tak ja som sa uz tiez odhodlala prejst na pumpu, v pondelok mam nastup do Lubochne. mam trochu obavy, ako to zvladnem a ako pumpu prijme moj priatel. ale dufam ze zdravotne to bude lepsie a potom uz vsetko pojde hravo 🙂
@jenny_m ahooooj 🙂 toto je presne aj môj pripad, tiež to bolo zo začiatku na pumpe super, ale potom ta volnosť urobila svoje :D teraz som mala glyk. hemog. 8.6 ☹ tak som išla na znovu nastavenie, ale nebola som spokojna dr rozlietany ma toho vela,, a malo času 😒
@mishka18 ja neviem čo je na tom pravdy ale počula som že v Lubochni nechcu davať pumpy 😒 ja som bola v Martine aj 1x a teraz po 6r znovu 🙂
@mishka18 ahoj. neboj...aj ja som nevedela co budem s pumpou robit, ale teraz uz na nu nedam dopustit a to ju mam len rok...dali mi ju v Lubochni ani neviem ako...prisla som tam totiz na upravu glykemii kvoli tehotenstvu, ktore som planovala, ale do dnes sa nam nezadarilo 😔
Ahojte baby, pridávam sa ku vám. Som diabetička 1.typu už 13 rokov a snažíme sa o bábo. Žiaľ už 2 roky sa nám nedarí. A nevieme nájsť príčinu keďže obaja sme relatívne zdraví až na to že sme obaja diabetici. Ja aj manžel. Sladká dvojka 😀 Bola som aj 5 rokov na pumpe ale vrátila som sa naspäť na perá. Začala mi pumpa psychicky vadiť a potom som už nezvládala riešiť glykémie. Môj doktor ma teraz nahovára aby som sa vrátila naspäť na pumpu kvôli plánovaniu tehotenstva ale neviem sa s tým nejak zmieriť. Čo si vy myslíte? Ďakujem za každú cennú radu 🙂
@slnecnica541 Ako som tu už hádam aj skôr písala, ja si pumpu neviem vynachváliť. S perami som bola s glyčkami úplne v háji... A ak smiem vedieť, prečo si si na pumpu nevedela zvyknúť, resp. prečo Ti začala vadiť? Ak nechceš odpovedať verejne, môžeš aj do IP (ak vôbec chceš odpovedať samozrejme).
A minimálne pri tehotenstve by som pumpu brala. Lebo tam sú niekedy také divné výkyvy, resp. skôr hypoglykémie (aspoň v mojom prípade a v prípade niekoľkých mojich známych - diabetičiek), že hrôza. A s pumpou sa to dá lepšie "zorganizovať".
@kkkika neviem zacala mi zavadzat, citila som sa obmedzena, zacali sa mi miesta zapalovat a uz ma to jednoducho otravovalo. A potom som sa necitila v pohode, zacali sa mi glycky rozhadzovat. Az tak ze uz som si sama nedokazala pomoct a skoncila som so zacinajucou ketoacidozou. V nemocnici sa ma nastavili na pera, alebo lepsie povedane sama som sa nastavila. Len tam mi podavali infuzie a od vtedy som na perach a som na tom ovela lepsie aj s glykemiami aj psychicky. Takze asi tak. Ale predtym som 4 roky pumpu mala a bola som spokojna. Neviem co sa po tych 4 rokoch stalo ze mi zacala vadit. Ako pri tehotenstve nevylucujem ze prejdem naspat na pumpu ale zatial kym nemusim tak ju neriesim. 🙂
ahojte baby chcem sa k vám pridať a troška vás povzbudiť,som diabetička,celiatička a problém so šťítnou žľazou a mám 6 detí.DM my zistili pred 27 rokmi a už 6rokov som na pumpe problémi s otehotnením som nemala skôr ako neotehotnieť.Mám deti vo veku 17,16,14 dvojičky,10 a ročného chlapčeka. 🙂 😉 🙂
@slnecnica541 my sa tiež už snažime 2r je to na nervy, normalne už neviem čo skusiť! Ja mam pumpu a nevadi mi asi je to individualne 😒 na pera by som už nešla 😉 ešte by som chcela ten monitoring ked budem tehu...
@mata0812 jeeej tak to je super! ty si asi ta svetla výnimka medzi nami 🙂 ! Mna tiež nikdy nenapadlo, že by som nemohla mať deti, až dokedy sme ich nechceli a potom to nešlo 😒
mne tehotenstvo prospievalo výsledky fantastické,ja som sa mala fajn 🙂
ahojte, ja patrim tiez k vam..
s manzelom sme babo chvilu nechceli, teraz uz aj chceme a nedari sa..mam DM 6 rokov, zatial som na perach. GH je vselijaky, snazim sa.🙂
u lekarky mi povedali, ze mam najprv poslat manzela na spermiogram. no neviem..kolegynu najprv poslali na folikulometriu..ktory pristup je spravnejsi? mate skusenosti?
Ahojte najde sa tu niektora ktora by somnou popisala???som diabeticka n ainzulinovej pumpe a som v 13 tyzdni tehotenstva...rada by som sa s vami poradila o skusenosti a taaaak...moc by mi to pomohlo dakujem 🙂
ahoj, volám sa Zuzana, cukrovku mam 27 rokov, s cukrovkou som donosila dvoch synov, starší má skoro 4 roky a ten druhý má 9 mesiacov 🙂 😉 😀
@zuzana490 koľko máš rokov ja mám cukrovku 29 rokov a vynosila som 6 detí z toho 1dvojičky bez komplikácií.Máš k cukrovke pridružené iné autoiminné choroby?Ja mám celiakiu a štítnu budem rada ak sa ozveš možno sme sa už niekde aj stretli niekedy som chodila na rekondičné pobyty Tatranské Mlynčeky,Krompachy,Maja

SKUSIM... 😀 😀 😀