icon

Dlhá a bolestivá menštruácia u mladých dievčat

emamartonova
20. júl 2025

Dobrý večer, mám 14 rokov (menštruáciu mám od 11 rokov).
Mávam bolestivý a nepravidelný cyklus niekedy aj dlhší (max.10-11 dní). No teraz mám menštruáciu už 17.-18.deň.
Každý dňom mám menštruáciu silnejšiu a bolestivejšiu(bolesti hlavy,krížov a bolesť v podbrušku). Myslím si, že to už je až príliš.
Zajtra mamina bude volať ku gynekologičke ( nikdy som nebola u gyn). Viem ,že gynekológovia dávajú na dlhú menštruáciu Norethisteron a iné podobné lieky či antikoncepciu.No neviem, keď mám len 14 rokov či to bude možné.Neviem si predstaviť čo ma čaká a ako to bude gyn riešiť.Chcem vedieť aj váš názor. Či ste sa už s niečím podobným stretli a ako dopadlo prípadne čo vám zistili.
Ďakujem vopred za odpovede.

lensii
20. júl 2025

@emamartonova ja som mala podobný problém. Menštruáciu dokážem mať aj 30 dní bez toho aby skončila. Nikto nič nezistil. Keď príde menštruácia tak na 7-9 deň idem na gyndu pichnú injekciu a ms skončí. Takto to mám už dlho ale mam za sebou 3 pôrody

emamartonova
autor
20. júl 2025
@lensii

@emamartonova ja som mala podobný problém. Menštruáciu dokážem mať aj 30 dní bez toho aby skončila. Nikto nič nezistil. Keď príde menštruácia tak na 7-9 deň idem na gyndu pichnú injekciu a ms skončí. Takto to mám už dlho ale mam za sebou 3 pôrody

@lensii Ďakujem pekne za odpoveď 😊

janetinka27
21. júl 2025

@emamartonova ahoj, ja som zacala brat hormony na ms este predtym, nez som mala 12 rokov.ja som krvacala kazde dva tyzdne.na strednej skole sa to upravilo a po strednej sa mi predlzili cykly a krvacala som dlho, kludne aj 4 tyzdne. To bolo ale kedysi, neboli take lieky a vtedy bolo sono snad len v nemocnici, nemaj strach, dr ta skontroluje a navrhne liecbu. Mozno ti sadne hned prva, mozno druha. Drzim ti palce.

emamartonova
autor
21. júl 2025
@janetinka27

@emamartonova ahoj, ja som zacala brat hormony na ms este predtym, nez som mala 12 rokov.ja som krvacala kazde dva tyzdne.na strednej skole sa to upravilo a po strednej sa mi predlzili cykly a krvacala som dlho, kludne aj 4 tyzdne. To bolo ale kedysi, neboli take lieky a vtedy bolo sono snad len v nemocnici, nemaj strach, dr ta skontroluje a navrhne liecbu. Mozno ti sadne hned prva, mozno druha. Drzim ti palce.

@janetinka27 ďakujem pekne za odpoveď 😊 prajem pekný deň