Dlhé špinenie, resp. výtok pred menštruáciou

kajajjj
23. sep 2020

Ahojte, mám problém, ktorý si neviem vysvetliť. Poslednú menštruáciu som mala 27. augusta. S partnerom sme za celý mesiac mali pohlavný styk len 2x a to 3. septembra a 12. septembra, došlo k vyvrcholeniu, no mimo mňa. Menštruáciu mávam pravidelnú, občas sa posunie o nejaké dni alebo príde skôr o deň - dva. Čo si ale neviem vysvetliť - 16. septembra som si pri malej potrebe našla akoby výtok hlien s trochou krvi, neprestalo to. Na druhý deň som už mala ten výtok alebo špinenie ružovej až hnedej farby celý deň. Trvalo to aj ďalší deň, špinenie bolo už hnedej farby a trvá to ešte stále. Menštruáciu mám dostať dnes - zajtra. Pri tom špinení má sprevádzali klasické menštruačné bolesti - podbruško a bolesť krížov. Tieto bolesti sú pravidelne pri každej menštruácii. Špinenie stále nezmizlo, bolesť krížov pretrváva a sem tam aj bolesť podbruška. Počas tohto mesiaca som bola aj 2x prechladená. Keď idem na WC na malú potrebu, cítim trochu pálenie alebo rezanie (pred menštruáciou som to zvykla niekdy pociťovať). Chcela by som sa opýtať, čo spôsobilo to hnedé špinenie? Je to normálne takto dlho mať výtok alebo špiniť - 8 dní? Môže to signalizovať zdravotný problém? Môže to byť nebodaj tehotenstvo? Test som si robila, vyšiel negatívny, až na nejakú čudnú krivú bielu čiarku, čiže predpokladám, že test je negatívny? Prosím neukameňujte ma, som tu úplne nová a síce som pozerala rôzne diskusie, nenašla som odpoveď.

kajajjj
autor
23. sep 2020

Prikladám aj foto bez vyznačenia, keďže ten krúžok dosť skresľuje.

babulka97
23. sep 2020

@kajajjj mozno mas len niejaky zapal, najlepšie by bolo keby zbehnes k doktorke ale tehotná podľa mňa nie si

iveta6868
23. sep 2020

Može isť o anovulačny cyklus, malo progesteronu.

limetka55
23. sep 2020

Tiež si myslím, že málo progesteronu.. Ja som to tiež tak mávala. Špinenie 3-4 dni pred MS a výnimočne aj 8 dní.. Ale aj tak by bolo najlepšie skočiť k Dr, nech ta pre istotu pozrie.. A test je podľa mňa negatívny a tá biela čiarka je kanálik, kde by sa ukázala červená čiarka, keby si bola tehu..

kajajjj
autor
24. sep 2020

@babulka97 @iveta6868 @limetka55 ďakujem pekne za názor. Dnes som si skúsila urobiť ešte jeden test (v čase kedy som už mala menštruovať) a vyšiel test negatívny. Slabučké hnedé špinenie stále pokračuje, kríže bolia ako v čase menštruácie. Volala som k Dr., tak mám teda počkať aspoň týždeň, či sa menštruácia nedostaví. Ak nie, dajú mi termín, ak áno - taktiež mi dajú termín.

matus7030
14. okt 2020

@kajajjj presne toto mám práve teraz, tak sa ťa chcem spytať či si zistila príčinu. Mne meškala MS 4 dni a potom prišlo špinenie tmavo hnedé 8 dní! Spravila som test na 9 deň špinenia, boli 2 čiarky aj keď druhá viditeľne slabšia no a ešte v ten deň dom dostala MS. Dnes ju mám 3 deň a teda je ovela silnenšia ako zvyčajne. Predpokladám, že môže ísť aj o biochemické tehotenstvo. K Dr idem budúci týždeň.

kajajjj
autor
15. okt 2020

@matus7030 ahoj, čo sa týka meškania menštruácie, príčinou bola choroba v období ovulácie (prechladnutie, zápal), čo spôsobilo jej oddialenie. Zápal spôsobil tiež to, že som tak dlho špinila, vlastne až do dňa, kým sa menštruácia nespustila. Spúšťanie menštruácie bolo pomalé, až naraz prišla tak silná menštruácia, že som len čakala na deň, kedy začne slabnúť, proste sa mi až zle pohybovalo a zastavovať som sa musela snáď na každom druhom kroku. Počas dní, kedy menštruácia meškala, mi odporučili urobiť si ešte raz tehotenský test - bol negatívny. Ak krvácaš silnejšie a hovoríš, že už tretí deň, pravdepodobne to biochemické tehotenstvo nebude, pretože takéto tehotenstvo trvá len veľmi krátko - možno len niekoľko hodín (aspoň mi to tak v minulosti vysvetloval gynekológ).