Dlhodobé bolesti v podbrušku - z čoho to môže byť?

lienocka2808
8. jún 2020

Ahojte, uz 4 mesiace mam bolesti v podbrusku. Gynekolog vsetko ok (sono, kultivacie, ureaplazmy, mykoplazmy, chlamydie), urolog mi preliecil zapal mocoveho mechura, aktualne moc kultivacia negativna, sono obliciek a mechura negat., cytologia mocu negativna, bola mi robena cystoskopia, zisteny zapal a preliecujem sa. Bolesti ustupili, avsak teraz znova zacali. Ja som uz zufala, co to moze byt? Som 1,5roka po sekcii. Typ bolesti je taka tupa, presne v strede podbruska, avsak uz ma bolia aj triesla a dakedy uz aj cele brucho. Bolest prestava ked lezim, alebo napriklad rano, ked sa zobudim tak ma to neboli, zacne cca 2 hodiny ked zacnem chodit. Mate s niecim podobnym daktora skusenost?

karpina
9. jún 2020

Môže ísť o zrasty, tie sa na sono neukážu, aj všetky lab. výsledky môžu byť v poriadku.

lienocka2808
autor
9. jún 2020

@karpina ta bolest je velmi zvlastna, neviem ani identifikovat, co ma to vlastne boli, ci urologicky, alebo gynekologicky problem. Ked si stlacim brucho tak najvacsia bolest je v strede podbruska, ale boli ma prakticky cele. Kes dlhsie lezim, tak ma to neboli. Pripadne tyzden je klud, potom zase. Teraz uz dva dni vkuse. Ja sa uz zblaznim.

karpina
9. jún 2020

Podla tvojho opisu to naozaj vyzera na zrasty. Mala by si túto možnosť spomenúť pred lekárom. Inak sa čudujem, že ich to nenapadlo, hlavne ak si po sekcii. Držím palce aby sa to čím skôr vyriešilo, bolesti ubíjajú.

lienocka2808
autor
12. jún 2020

@karpina Dakujem velmi pekne za povzbudenie. Vcera som este absolvovala kolonoskopiu s negativnym vysledkom. Lekar mi povedal, ze on si mysli, ze to budu asi zrasty. len rozmyslam, ci ist na diagnosticku laparoskopiu, alebo nie. Ta bolest sa za 4 mesiace zmiernuje velmi postupne. Dokonca som mala 2 tyzdne, kedy som nemala bolesti vobec. Tak stale zvazujem ci ist do narkozy, a ak ano, a potvrdi sa to, co dalej? zevraj to je uz na cely zivot :(

karpina
12. jún 2020

@lienocka2808 Nie, nie je to na celý život. Zrasty sa odstránia, všetko sa o ošetrí konzervačnou tekutinou, aby sa zabránilo znovu vytváraniu zrastov. Po tomto zákroku sa ti okamžite ulavi. Síce sa môžu znova vytvoriť nové zrasty, ale v minimálnom množstve, nie natolko, aby ťa obťažovali ako v súčasnej dobe. Držím všetky prsty a neváhaj. Ked aj máš na chvílku pokoj, tie bolesti sa znova vrátia, všetky zápaly sa rady zachytávajú práve v týchto zrastoch. Stačí nádcha a bolesti sa znova ozvú.

katka19275
27. mar 2021

ako sa máte po laparke, prešli vám bolesti, mna čaka tiež a mam strach

kate662
Odpoveď bola odstránená
Zobraz