icon

Dlhodobý problém s menštruáciou

alzbedka
Včera o 20:14

Dobrý deň, bola by som naozaj vďačná za pomoc a každé odporúčanie, lebo už som zúfalá. Od kedy mi začal menzes v 14 mam s nim problém. Nikdy nebol úplne pravidelný. Príde mi tak max 2 krát do roka sám od seba. Vystriedala som niekoľko gynekológovi a žiadne riešenie len vyvolávačka, duphaston a tak stále dokola že kým nechcem mať dieťa netreba to riešiť mám 23 rokov. Potom sa zistil problém so štítnou žľazou, tak som tam chodila mala som tu hyper.. čiže zvýšenú funkciu ale to už mám vyliečené momentálne neberiem žiadne tabletky. Teraz som bola čerstvo na hormonálny profil aj keď mi po vyvolavačke menzes neprišiel výsledky sú takéto: S-TSH : 0.982 mIU/l [0.35-5.10] , S-Luteinizačný hormón (bez FMC) : 18.50 IU/l [0-0] , S-FSH (bez FMC) : 8.36 IU/l [0.00-0.00] , S-Prolaktín : 10.46 ng/ml [2.80-29.20] , S-Estradiol (bez FMC) : 157.7 pmol/l [0-0] , S-Progesterón (bez FMC) : 2.69 nmol/l [0-0] , S-Testosterón : 1.19 nmol/l [0.4-2.1] , S-Anti-Müllerian hormón : 8.02 ng/ml [1.22-11.7] , S- Anti Mullerian hormon v pmol : 57.26 pmol/l .
Naozaj neexistuje niekto kto sa zaobera nejakou hormonálnu nerovnováhu? Kde by mi nastavili nejakú liečbu alebo niečo. Prosím už som z toho naozaj zúfalá. Skúšala som akupunktúru rôzne kvapky gynex, valovič. Momentálne má už všeobecná poslala aj k neurologovi, takže pôjdem na MRI mozgu hypofýza ale na to nemám žiadne príznaky takže neviem.

babushkaem
Včera o 20:18

@alzbedka a nikto ti nepovedal, ze by si mohla pcos? ja nie som lekarka, mne to tak interpretovali, ked som to riesila, pomer medzi fsh a lh a tiez vyssi amh hormon... ale ja som nakoniec mala amh nizsie

alzbedka
autor
Včera o 20:20

Nie nikdy mi nepovedali žiadny problém , vždy ze všetko vyzerá byť v poriadku. A ako ti potom riešili to pcos?

leidin
Včera o 20:22

A nie si moc chuda? Mne co vyvolava menzes je napr alkohol a kofein. Tak mozno si chuda a malo pijes :D neviem no.

babushkaem
Včera o 20:23
@alzbedka

Nie nikdy mi nepovedali žiadny problém , vždy ze všetko vyzerá byť v poriadku. A ako ti potom riešili to pcos?

@alzbedka nijak, lebo som to nakoniec nemala, len tak mi to interpretovala doktorka, ze co sa tam sleduje. lebo aj lh aj to amh mas vyssie trochu. ja by som skusila este ineho gynekologa :D

alzbedka
autor
Včera o 20:24
@leidin

A nie si moc chuda? Mne co vyvolava menzes je napr alkohol a kofein. Tak mozno si chuda a malo pijes :D neviem no.

@leidin nie nie som chudá ma 75 kilo a 165 cm

alzbedka
autor
Včera o 20:24
@babushkaem

@alzbedka nijak, lebo som to nakoniec nemala, len tak mi to interpretovala doktorka, ze co sa tam sleduje. lebo aj lh aj to amh mas vyssie trochu. ja by som skusila este ineho gynekologa :D

@babushkaem no idem na konzultáciu 12. Tak uvidím co mi ešte povie

stellarstar
Včera o 20:27

Skús kvapky Mastodynon / je na predpis / ale pekne mi dal cyklus do ok / znížená funkcia ŠŽ aj pcos / alebo kvapky gynex. Môžeš užívať aj dobrý d myo d chiro inositol aj ten dokáže dať cyklus do ok

babushkaem
Včera o 20:35
@stellarstar

Skús kvapky Mastodynon / je na predpis / ale pekne mi dal cyklus do ok / znížená funkcia ŠŽ aj pcos / alebo kvapky gynex. Môžeš užívať aj dobrý d myo d chiro inositol aj ten dokáže dať cyklus do ok

@stellarstar hej ten inositol aj mne dost pomohol

alzbedka
autor
Včera o 20:38
@stellarstar

@stellarstar ďakujem skúsim pozrieť ten inositol

alzbedka
autor
Včera o 20:40
@babushkaem

@stellarstar hej ten inositol aj mne dost pomohol

@babushkaem a čo konkrétne ste užívali prosim

babushkaem
Včera o 20:53

cisty myoinositol, tusim od gymbeam, taky prasok

alzbedka
autor
Včera o 20:56
@babushkaem

cisty myoinositol, tusim od gymbeam, taky prasok

@babushkaem ďakujem a to berete stále alebo sa to potom upravilo?

babushkaem
Včera o 21:00
@alzbedka

@babushkaem ďakujem a to berete stále alebo sa to potom upravilo?

@alzbedka ja som to cele riesila kvoli tomu, ze som nemohla otehotniet. takze ked som otehotnela, po porode sa mi same vsetko upravilo