icon

Duphaston - pomohol vám otehotnieť?

natalkinmarek
20. dec 2018

Dobrý deň snažíme sa o bábätko už pol roka. Moja dr.mi dala lieky Duphaston aj na úpravu menzesu (lebo mám nepravidelný) ale aj mi povedala že mi pomôže otehotnieť je to tak podarilo sa to niekotrej Ďakujem 🙂

dena12345678910
9. sep 2019

@e1i aha aj som si myslela ..no tak to nie viacpocetne jedno by stacilo 😊

dena12345678910
1. okt 2019

Ahpjte chcem sa spytat mala som ist zajtra na pregnyl to je 19 dc ale dnes na 18 dc som dostala akoby zasa menzes taky slaby aj brucho ma pobolieva alo pri ms....na 13 dc som bola na sone povedal ze na jedno vajecniku mam 16 mm folikul ze to je malo ze mam prist na ten 19 dc..a teraz neviem ze co..preco som dostala ms na 18 dc..moze to robit duphaston alebo clostil cp som brala ??

dena12345678910
Autor odpoveď zmazal
katka17399
26. dec 2019

dobry den ja sa chcem opytat mne dala tiez moja doktorka ten duphaston kazala mi ho uzivat od 11dna cyklu do 25 dna cyklu pomohlo to niekomu ci ani nie..snazime sa o babetko ale sa nam nedari mavam aj nepravidelnu menstruaciu upravimi ju dajako ci nie..teraz uz 3 mesice uzyvam kyselinu listovu a zatial nic.dakujem za radu

mouse14
26. dec 2019

@katka17399 pre otehotnenie sa duphaston dáva po ovulácii,

natalkinmarek
autor
26. dec 2019

@katka17399 dobrý večer moja skúsenosť ja mávam nepravidelný cyklus o bábätko sa snažíme už 1rok a pól. Moja dr mi predpísala ten duphaston a kázala mi od 14 dňa 10dni . Brala som ten duohaston 6mesiacov. Prvé 3mesiace mi chodil pravidel cyklus na 28 deň potom sa to začalo kaziť ďalšie 3m už chodil hocijako vôbec nám to nepomohlo len čo som pribrala . Ten duphaston aspoň nám to nepomohlo keď som prišla k ženskej hovorila mi že to je na udržanie plodu . Tak mi nenasadila nič do teraz . Twraz mi meška menzes 23 dni tehotná žiaľ nie som a všetko mám v poriadku dala mi lieky Progresteron tak som zvedavá

luckamjar
26. dec 2019

@katka17399
@natalkinmarek dievcata, odpoviem Vám obom lebo tiež to mám všetko za sebou. Podobný postup mi dal lekár na začiatku...Duphaston fungoval prvé 2-3 mesiace, potom mi aj tak menzes meškal a začali sa mi z neho tvoriť cysty, ktore počas menzesu praskali a to bola iná bolesť...ja mám PCO...cykly 50-70 dňové a väčšinou anovulacne. Mali by ste ísť na folikulometriu aby Vám lekár zistil, či Vám vôbec v tých cykloch prebieha ovulacia a nie len či folikul narastol ale či aj praskol a nevstrebáva sa. Ak sa to nedeje tak sa berie clostilbegyt na rast folikulov a následne ideálne pregnyl na ich prasknutie a až potom sa môže ale nemusi nasadiť Duphaston. Ja som tak 2x otehotnela a raz dokonca prirodzene a to som ovulovala na neskutočný 55 deň cyklu! My však zase riešime potraty nakoľko ani jedno to tehotenstvo nevyšlo do konca.😔 PS: progesteron je to iste ako Duphaston.

katka17399
27. dec 2019

@luckamjar a chem sa opytat nebude vadit ked budem pouzivat tu kyselinu listovu a ten duphaston na raz? Ja som uz na takom vysetreni bola vsetko som mala v poriadku. A este mi povedala dokotrka ze ked budem uzivat ten duphaston tak ze mozem vykrvacat je to pravda mala z vas niektora skusenost ze sa jej to stalo? A oplati sa teda brat duphaston ci nie teda?? Dakujem za odpoved. 🙂

luckamjar
27. dec 2019

@katka17399 kombinácia kyseliny listovej a duphastonu je úplne ok. O vykrvácani som nepočula 🤷‍♀️...čo sa vyšetrení týka a že si bola v poriadku to znamená čo? Ovulujes? Na ktorý deň cyklu asi? Lebo Duphaston od 11 dňa je podľa mna priliz skoro. Ja som brala od 14. a potom posunul dokonca na 17.den.

l_enusik
28. dec 2019

Ahojte, nemate nahodou niektora skusenost s clostilom? Resp. brala som ho minuly mesiac a dr povedal ze bude rad ak uz nepridem a nepovedal co dalej ak sa nepodari ... a preto neviem ci si mozem nasadit clostil opat ? Dakujem

dena12345678910
28. dec 2019

@l_enusik ahoj mne doktor povedal ze 3 mesiace sa moze brat a potom pauza aspon 2 mesiace

l_enusik
28. dec 2019

@dena12345678910 citala som o tom, ze moze sa takto brat, ale aj tak lepsie zavolat dr aby vedel ze beriem dalej

dena12345678910
28. dec 2019

@l_enusik no mne hned povedal ze ked nic tak normalne dalej brat na 5 den cyklu

l_enusik
28. dec 2019

@dena12345678910 ja som brala od 3 dna cyklu ... aj tak pre istotu zavolam 😉

luckamjar
28. dec 2019

@l_enusik a to si nebola na kontrole po dobrati? Mne vždy kázali v deň kedy som vzala poslednú tabletku prist...a potom som chodila obden a sledoval či rastu folikuly.

l_enusik
28. dec 2019

@luckamjar po prvom mesiaci som jasne ze chodila, ale nepovedal mi ze mam brat aj potom dalej ak to nevyjde ...

luckamjar
28. dec 2019

@l_enusik podľa mna môžeš 🙂

dena12345678910
29. dec 2019

Aj ja som tak chodila na 13 den vzdy na sono a podla toho som potom dostala pregnyl ked bol folikul uz velky...teraz mam 2 mesiace pauzu a neviem potom co dalej ci skusit ist na umele alebo este pockat

l_enusik
29. dec 2019

@dena12345678910 ja som bola na 12 den a mala som velky a na druhy den bola injekcia ... tak uvidim ako to bude tento mesiac ... ale co som citala, tak vela sa podarilo po 3 mesiacoch co brali tabletky ... tak drzim prsty aby to vyslo

dena12345678910
30. dec 2019

@l_enusik dakujem no uvidime....ja som to nemala moc dobre ja som slabo reagovala na ten clostyl pptom som mala uz 3 tabletly denne a aj tak na 13 den mal len 16 mm tak mk vzdy ppvedal ze uz nwmusim chodit ze za tyzden si mam pichnut pregnyl..prvh krat to bolp neskoro dostala som ms skor jak pregnyl druhukrat nic a treti cyklus mi dal aj clostyl aj 5 injekcii fostimon na 12 den som mala 19 mm folikul a zase kazal ze pregnyl za 6 dni dat...aj to neviem ci nebolo neskoro uz..lebo vobec som necitila ovulacii nic

l_enusik
30. dec 2019

@dena12345678910 ja som mala na 12 DC 19 mm .. a volala som dr tak nozem brat dalej a zase tak na 12 prist ba folikulometriu

dena12345678910
2. jan 2020

@l_enusik a pichal ti aj pregnyl? Ja si mam rpbit test za tyzden..no som zvedava ..zatiaal necitim nic

l_enusik
2. jan 2020

@dena12345678910 ja som si mala pichnut ovitrelle ... ale citila som ze ovu bola ale nic ... verim a dufam ze sa to uz tento rok podari 👍 a snazim sa na to uz nemysliet ...

dena12345678910
3. jan 2020

@l_enusik no aj ja som si to uz tak povedala lebo tolko liekov penazi vitaminov injekcii..uz ma to nebavii..vy sa uz kolko snazite???..no aj ja dufam ze tento rok sa to tiez uz podari 😊

l_enusik
3. jan 2020

@dena12345678910 my sa snazime uz rok, ale este len teraz v oktobri mi zistili ze vlastne nemam ani ovulaciu 😏 .,. Taze zbytocna snaha ...

dena12345678910
3. jan 2020

@l_enusik a kvoli comu ? Hormonalna nerovnovaha alebo PCO ? My sa snazime pol roka a zistili mi to po 3 mesiacoch ze nemam ovulaciu.aj ti robili nejake vysetrenia specialne alebo hormonalny profil?

thuky
7. aug 2020

Dobrý deň snažíme sa o bábätko a neviem či to je v poriadku ale po dobrati Duphastolu deň po tom začala krvácať ale nie veľmi silno a cítim tlak v podbrusku neviem či to je v poriadku mám obavy... Ďakujem za každú radu

abc987
8. aug 2020

@thuky Asi to v poriadku je, lebo Duphaston je progesterón, po dobratí klesá a prichádza menštruácia. Prečo ho vlastne berieš? Sa predpisuje aj na udržanie tehotenstva, napríklad ak žena začne krvácať v prvých týždňoch.

thuky
8. aug 2020

@abc987 No duphaston mi dal môj dr.. preto lebo mám nepravidelnú menstruaciu a trvá mi len 3 dní...

abc987
9. aug 2020

Duphaston dokáže aj zastaviť ovuláciu, ak sa berie celý mesiac. Pri snažení sa o bábätko by sa mal užívať až v druhej polovici cyklu.