Tak dievcata pokracujeme v dvojke.Vitam vsetky nove zienky ktorym zistili endometriozu a chcem ich zaroven povzbudit,aby sa nepoddali smutku a strachu ci niekedy budu mat babetko a co ich caka s touto chorobou.Vela zien ktore boli v endo 1 su uz tehotne,alebo maju uz deticky ci uz prirodzenou cestou alebo im dopomohli lekari.Hlavne sa nevzdavat.Sme tu jedna pre druhu,aby sme si poradili a podrzali sa v tazkych chvilach.Nebojte sa pytat na to co vas zaujima alebo este neviete o tejto chorobe a boji s nou 😉
Ahojte, chcem sa opytat, ako vam liecili endo?? U mna to prednedavnom potvrdil dr a zatial somdostala 2 x dipherelin a 10 teho mam ist na kontrolu.... Ako liecil vad? ;)
@leonny ahoj endoška sa nedá liečiť ani vyliečiť,injekcie,lieky ju len potláčajú,aby sa neprejavovala,resp.ďaľe nerozrastala.Čo však po vysadení liekov a injekcíí bude,je individálne u každej ženy. Ja som mala diphereline 6 injekcii a po naskočení cyklu som mala výsledky po cca pol roku ešte horšie ako pred laparkou a liečbou.Všetko záleží aj od stupňa endo.
Aha aha.... Ja neviem aky mam stupen ;( len viem, ze ju mam.. Kamoska ju ma tiez a dostala len jeden dipherelin a isla h ed do pripravy ns ivfko... Teraz cska ns vysledok, ci sa podarilo ;) asi mam zrejme nejaky vyssi stupen
ahojte dievcata, potvrdili mi endometriozu uz aj v hrubom creve ☹ , mate skusenosti? dakujem 😖
@mabumi mozem sa spytat ake si mala priznaky? ked ti ju tam nasli ..dik
@lululka555 ja som to tusila uz davnejsie, ale samu seba som presviedcala, ze nieeeee 😲 . ale teraz mam ist na operaciu tak som spomenula lekarovi, ze tesne pred mrchou uz asi 3 krat som mala krv v stolici. ale hlavne, mna pri mrche strasne boli brucho - no ani nie tak vajecniky (a to mam na pravom 3 velke cysty), ale skôr tak creva, neviem to presne popisat, ale citila som to 😒
ahoooj baby citam vase prispevky dnes cely den.. takze endosku potvrdili aj mne zhrubsa 3 tyzdne dozadu.. uz msasam v sebe prvu injeckciu Dipherelin len mna trapi to ze som dostala menstruaciu a trva mi dlhsie ako obvykle a samozrejme neobysloo sa to ani bez krcov.. ☹( ale myslim ze tu dlhsiu menstruasciu maamm asi z tych hormonov... nema niektooo nieco podobneee ?????? pekny vecer baby 🙂))
@yukki dakujem za odpiiisanie.... ja som sa bola aj na gynde pytat ciii je to v poriadkuu a doktorka mi povedala ze to moze byt ze jednoduchoo tak moje telooo reaguje na hormony.. no povedala ak budem mat este v pondelok nech sa zastaviiiim noo tak uvidiim. snad ma too prejde.. som z toho celeho nejako zostresovana citam milion clankov ooo tom noo sak uvidiim akoooooo to budem ja znasat....boo ja som sa vzdy bala hormonov...ozaj a nepribrala sii ty z tych hormonov????
a hned po prvej injekciii sii sa zle ciitiilaa?
@lizatko28 ano hned. velmi malo som spala. o polnoci som lahla do postele, 1:20 ledva zaspala a 2:20 hore cerstva ako rybicka. vsetko mi bolo smiesne. mne sa zda ze som sa smiala stale jak sibnuta . mala som navaly a mala velke pretlaky emocii. ale v zmysle ze kazdeho som poslala hned kam som uznala za vhodne. depky a tak absolutne... ale dostala som livial a zacala fungovat ako clovek... lebo som chodila ako netopier po svete
waaaau tooo sii musela mat riadne brutalne zivotne obdobie vtedy 🙂)))), tak zasa zatial take veciii ani nic podobne nemaaam.. sem tam ciitiim nejaky naval tepla ale nic hororove skôr ma viacej znepokojovalooo ten narast hmotnostiii noo sak uvidiime ja som bola 1.11 teraz na prvej injekcii len som dostala menstruaciu a nie a nie sa jeeej zbaviiit tak too ma dost znepokojuje....tak uvidiiime... a teraz sii uz v poohode???
@lizatko28 ano minuly rok v novembri som bola na kontrolnej laparke a vsetko ok. ale to je rok dozadu... medzitym kopec kopcovity hormonov vseho druhu tak sa tvarim ze endo stale nemam aj ked realita je asi taka inaksia :D ano obdobie to bolo narocne. ale ja som bola unikatna. aspon tak hovoril doky. kazda zena s narastajucim poctom injekcii "besnela".. u mna to bolo naopak, neudrzatelna som bola prvu injekciu a cim dalej tym som sa citila viac a viac fajn. mala som take hystericke vystupy trosku odveci
a este ma napadla taka otazka too je asii od vecii ale ked saa beruu tie injekcieeee tak sa asii neda otehotniet ze??? neviem predsa suu to len hormonyy moze z tooho telo zblbnuuut...
@lizatko28 nie tie injekcie sa beru prave preto, aby sa telo uviedlo do umeleho prechodu... cize mas exkluzivnu moznmost vyskusat si ake to s tebou bude mat okolie tak o 30 rokov :DDDD nie... cyklus nefunguje , to je podstata tej liecby. nie je cyklus, nie je vyziva pre endo. endo mizne... susia sa loziska... podobne to funguje pocas brania HAK a v tehu... vtedy endo nema co vyzivit a nebujnie.. cize tehu nebudes pokym beries injekcie...
nooo aj som sii myslela ale reku radsej sa spytam... nooo tak uvidiiime ked som sa uz na tooo dala... snad too budem znasat do pohody... 🙂)) noo ale srandsa ze mne cykluuus este funguuuje a dost asii aktiivnejsie akooo bez injekcii vtedy som po 4 dnoch mala pokoj a uz taham 6 den a pripada mi to ze toonema konca..... 😠
ty kokso ano???????po liecbe tak s takym nazorom som sa este nestretla ale ako hovoriiis su to hormony.....no uvidiiime no kazdopadne sa budem sledovat ako to znasam 😒 a po tych injekciach budem musiet ist este raz na laparoskopiu znova ze??
@lizatko28 tak napríklad ja som nebola, ale niektoré byby idú akože na kontrolnú.....ale zas na druhej strane po liečbe, keď mi po 99 dňoch od prvej injekcie nabehol prvý cyklus...tak po 4 cykoch som bola naozaj nazad s ešte väčšou cystou na laparke, takže ak chceš otehotnieť tak sa po tej liečbe ponáhľaj...
pravezeeee ja nechcem este otehotniet....maaam 23 ale ja sii stale hovoriiim ze este nejakych 5 rokov maaam cas....doktorkas mi tiez povedala ze nemusiiim podstuupit tu hormonalnuu liecbuuu ale ze nech sa pokusam o dieta...tak ja som siii vybrala tu hormonalnuu liecbuuu kedze na bejby sa este neciiiitiiiim.....ale tii poviem ma riadne zaskociiiloo ked mi to doktorka navrhla ze nech skusiiim bejby....
@yukki anoo ved ja viem mas pravduu ved aj na gynde mi povedali ze by bolo fajn keby zostanem tehotna...ale kdeze ja nad takou alternatiiivou ani nepremyslam...neviem no uvidiime ako bu´dem na tom po tychtoo injekciach... zatial ma najviac trapiii ta mensturacia uz nemaaam takuu silnu ale este maaam. tak stale cakaaaam... ale uz je too aspon bez bolestiiiii 🙂))))
@yukki
@nikol18
@zuzuliq dakujem 🙂
ano, mala by som ist teraz 24. na gynekologicku operaciu - resekciu vajecnika (3 endo cysty). a potom mi mali dat na 2 mesiace injekcie a potom IVF. ale teraz neviem 😒 .
nikol ty si mala tusim take problemy, ze? len neviem ci v creve alebo na creve? inak povedala mi moja teta (lekarka) ze by sa to nemalo operovat spolu. vraj oni to delia na "cistu" a "spinavu" operaciu a robila by to zvlast 😕
@mmmarta - mám ju 4 mesiace...ale vraj ak sa to do pol roka neupraví, vytiahnu mi ju...mne už pri porode, respektíve tesne po nom hrozili, že mi maternicu vyberú.... ale nevybrali, podarilo sa im akosi ma z toho dostať... myslím z toho krvácania...ale po druhej narkóze som myslela, že mi ju fakt vybrali... čo by asi nakoniec nebola až taká tragédia ako som si myslela...