Endometrióza: Ako sa vyrovnať s touto diagnózou?
Ahojte
Doktor u mňa vyslovil diagnozu endometrioza
Som zdesena, keď to všetko čítam
Ako z toho môže vzniknúť rakovina,ako to ovplyvňuje celý život,ako mi možno pri laparoskopii urobia resekciu creva a podobne.
Skusenosti?
@alenacseto vzdy ,ked sa objavilo nejake nove lozisko,tak klop klop nikdy nepadli taketo vazne podozrenia,ze to je v takom stave,ze skoncim s vyvodom a to som mala uz rozlezene slusne
Ja som bola operovana v Rk
@ada_alica Ahoj ja som zacala pocuvat seba. Dakedy som pocuvala stale doktorov a vsetko bolo len horsie. A jedneho dna som povedala dost a odmietla som absolutne vsetku ich ,,liecbu,,. Hodne ma strasili, len bubu co si tymto odmietnutim privodim ze s mojim stavom zlym to odmietam. A nutili ma vselico. Nedala som sa. Ja som mala endo hodne zlu a poznala ma snad cela nemocnica. Som tam bola tak casto, ze si ma proste zapamatali.... a teraz? Uz roky chodim iba na klasicku preventivku. Aj to tento rok som bola naposledy. Uz k doktorom nepachnem. Neveria mi ze sa neliecim inde, nebodaj v zahranici a stale co vsetko uzivam. Ked poviem ze nic neveria proste. Som cista a moj zdravotny stav je tisic a jedno. Jasne mam nejake nasledky z operacii. Ale s tym sa v pohode da zit.
Zmenila som stravu radikalne. Aj to mi vsetci hovorili ze toto musis jest lebo lebo lebo. Nemusim a nechcem. Hodne mi pomohli zo zaciatku bylinky. Nie klasicke caje z obchodu ale co poradila bylinkarka. Silne odvary. Zmena myslenia, nasla som pricinu preco, na prve miesto som dala seba atd atd. Kazdy si musi najst svoju cestu v tomto. Ta strava ale plati pre kazdu co sa chce vyliecit. Ja som dakedy neriesila.... ale ked som zacala studovat vsetko mozne za tie roky som si popritom aj kopu uvedomila co som robila zle a sama od seba som urobila zmenu.
Ja sa brutálne bojím, že sa mi z toho vyvinie rakovina. Ktovie ako dlho to už v tele mam ☹️
@kaja01 akým spôsobom sa ti podarilo objednať k dr.Bielikovi?
@alenacseto Mne to vybavovala jedna známa.
Už asi 4.deň pocitujem nepríjemný pichavy pocit v podbrusku. Moja myseľ ide bomby, poviem vám
@alenacseto no stress 😉 pred 8 rokmi som kvôli tejto diagnóze prišla o celý vaječník...no po operácii som v podstate celý čas bez problémov, otehotnela som prirodzene a od pôrodu neviem, čo sú to menštruačné bolesti 👍 ale teda ja som sa dala na alternatívne spôsoby liečby a mne to fakt pomohlo 😊
Odporúčam brať serrapeptazu a robiť si ricinove zábaly 👍 nechce sa mi to tu rozpisovať, ale dá sa celý postup pekne vygoogliť...
Takže hlavu hore, bude dobre, držím palce ♥️🍀
@emasss111 ja som si o tom strasne veľa precitala a všade píšu, ze rakovina creva a mechura ...takže ja už som hotovo.. ďakujem prečítam si
@alenacseto treba popracovať so svojou ženskostou. Ty musíš zmeniť niečo v myslení a živote, telo na to zareaguje. Je pár psychologiciek na SR čo s tým vedia pracovať. A vcelku dosť alternatívnych terapeutiek, ale to asi nebude tvoja cesta. Lebo vieš, jednu výberu, druhá cysta vznikne, ak zmena v živote nenastane.
@alenacseto o tom som ja ešte nepočula, veru...raz som niekde čítala, že v 1-2 % sa môže endometrióza zvrhnúť na zhubné ochorenie....ale ja som nastavená tak, že proste bude dobre ☺️
Vieš koľko ľudí by s tebou menilo diagnózu? Na endometriózu sa nezomiera, hlavu hore a naozaj skús alternatívnu liečbu....
Ak si na FB, pridaj sa do tejto skupiny
https://www.facebook.com/groups/endoadeno/?ref=...
@alenacseto keď máš také problémy a bolesti ako je možné, že to doteraz nezistili?ja ju mám 15 r male ložisko, ktoré sa nezvacsuje nerobí problém konzultovala som to, že ju netreba zatiaľ operovať iba, ak by rástla, mala som bolesti
Nehľadaj najhoršie scenáre ma to veľa žien a možno pri laparoskopii zistia ďalšie ložiská na sone nie je vidieť všetko.zOperuju tá a budeš mať pokoj možno dostanes hormonálnu liečbu, ak chcete dieťa je najlepšie čo najskôr otehotnieť
@luccija ved práveže otehotnieť neviem už zopár rokov
Zas ma prepadla úzkosť z tejto choroby,v stredu som objednana do Martina k dr.Bielikovi. som zvedavá co mi povie.....veľmi sa bojim rakoviny

@levantinka ahoj toto ma zaujíma, ako si začala počúvať svoje telo?