icon

Endometrióza - chronická bolesť a zápal

anik94
23. sep 2025

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť lebo už neviem ako ďalej.

Už asi viac ako rok trpím s problémom že stále cítim zápal, svrbenie pálenie dole. K tomu mám extrémne bolesti na vagíny stále je to citlivé na dotyk.

bola som u gynekológa viac krát, robil my výtery a kultivácie vzdy prišli naspať negatívne. Tvrdil ze mám citlivú sliznicu ale lieky čo mi dával nepomáhajú. Mám silné bolesti už pred menzesom a počas menzesu skoro neviem fungovať. po menzese už cítim ze zacína sa akoby zápal ale stále tam nevidno nič. samozrejme začína potom aj svrbenie a potom cítim už zápal, ktorý tam nie je možné preukázať.

Pri sexe to isté, jednoduccho nemôžeme mať,... manžel už to nepochopí pomaličky kvôli tomuto budeme rozísť.

skúšala som už všeličo.

Poradte ako ďalej či niekto nemá niečo podobné aj s diagnózou aby som vedela ako dalej.

frederikasucha38
23. sep 2025

Neviem síce pomôcť s diagnózou, no dostala som raz radu, že pri takýchto veciach je lepšie preventívne brať lieky na upravenie pH. Najviac sa mi osvedčili Gynophilus. Majú pomalé uvoľňovanie a nebrániu, ak by si náhodou chcela mať styk.
Rovno by som pouvažovala nad návštevou sexuológa/urológa. V Košiciach ti viem odporučiť pána dr. Sedlára. Mňa a priateľa riešil ústretovo vyše pol roka, kým sa prišlo na problémy, ktoré sa mi opätovne vracali.

ada_alica
23. sep 2025

@anik94 mám tiež endometriózu už asi 20 rokov, skôr to bude niečo iné.... neviem ako dlho máš takýto problém ale nebude problém v rozdielom ph? Jednoducho si s partnerom nepasujes?

anonym_2f21b4
23. sep 2025

@anik94 podla mna by bolo riesenim preventivna laparoskopia cez brucho, kde sa pozru na stav maternice a okolia a v pripade nakezu to hned odstrani. Povedz lekarovi ze mas k to zaujema on ti vypise papiere. Ja som tiez bola takto sama iniciativna, sice iny problem som mala ale pri operacii sa potvrdilo lozisko a to mi aj rovno odstranili. V nemocnici som bola len 24 hodin. Vyskusaj za to nic nedas. Mozno ti to pomoze. Alebo ak chces alternativu tak poradim Gynex, kym som to brala nemala som potiaze sice, ale ked som vysadila stavy sa vratili naspat.

suzanee
25. sep 2025

Mne robila neplechu HAK. Skúšala si kapsule gynium? Mávam ich doma pre prípad.
https://www.gynimun.sk/gynium/