Escapelle a slabé krvácanie
Ahojte baby. Moja gynekologička je momentálne odcestovaná a tak sa k nej neviem dostať skôr ako o týždeň. Potrebovala by som poradiť ohľadom escapelle. S priateľom nám praskol kondóm a síce ani neejakuloval do mňa, ale pre istotu som na druhý deň užila escapelle. Nakoľko to bolo prvý a snáď aj posledný raz v živote, tak by som chcela vedieť ako mám počítať s menzesom. K sexu došlo asi v strede cyklu a tabletku som užila na druhý deñ, tzn. o asi 26 hodín po. Do týždňa som začala špiniť až slabo krvácať čo trvalo asi 5-6 dní a teraz mi mešká menzes asi 4 dni. Ten mal prísť asi o 2 dni potom ako mi skončilo to slabé krvácanie. Neviem teraz či to mám brať ako menzes alebo nie a kedy čakať menštruáciu. Či si ju počítať od toho krvácania alebo nie. Ďakujem za každú radu a každý nornálny komentár.
@bbbbbbbbb tak skôr pories test.
Pokiaľ bude negatívny, tak ti to môže byť ozaj jedno, keďže sa pri styku chránite - čiže neplánujem otehotnieť a sledovať si plodné dni .
Zaznac si v aplikácii oba dátumy a uvidíš..☺️
Zbytočne s tým ísť k doktorke.
Test si urob najskôr 14 dní od styku, a tam by mal byť už presný výsledok.
Ano to spinenie ber ako mentruaciu ta tabletka ti to prehodila a niekedy trva aj par mesiacov kym sa telo z tych hormonov co je v escapelle da dokopy. Takze sa vobec necuduj ak dalsiu menstruaciu dostanes az o 6 tyzdnov.Odporucam urobit si test bude urcite negativny a ty nebudes v strese.
Sptav si test. Tabletku si brala dost neskoro, a ked ti meska ms, mozes byt tehotna. A ked tehu nebudes, tak uz len cakat, toto ti hormony rozhodilo.
@renata1405 dakujem za odpoved..trochu si ma ukludnila a asi zbehnem pre istotu aj po ten test 😊 ale tak dufam ze mas oravdu a slo o akoby menzes 😆
@luciannka83 nebrala ju neskoro. Tie tabletky su aj 72 hodinové 😉 a ked si ju das tak na 100% nebude tehotna. Čo poznam vela bab tak ani jedna nebola. A rozhádzala sa im iba ms.
@ninusa221 su, ale cim neskor beries, tym je nizsia sanca na ,,uspesnost,,. Ale nehadam sa. Ved test ukaze najlepsie.
Ja som ju užila raz dávno a rozhádzal sa mi cyklus na polroka keby som toto bola vedela v živote ju neužijem...
@janulienka1103 ahoj, mozem ta poprosiť o tvoju skúsenosť s escapelle? Ja som ju brala v 7.dc a po týždni som z nej začala krvácať, začali ma bolieť prsia, akoby sa aj naliali,tak zvláštne stavy som mala. Od nedele na 23.dc, ako mi mala dôjsť menstruacia som začala slabučký špiniť a mám bolesti brucha, taha sa to už 4.deň. Robím si testy, všetky zatiaľ neg. Som asi 15. deň od ovulácie-20 dni od styku. Zbláznim sa z toho, ja neviem, či veriť alebo neveriť testom. Kupujem si tie s vyššou citlivosťou.
@jull3 kúp si ten clearblue čo ukazuje týždne. Až nič, tak by som asi šla k lekárovi on z krvi lepšie všetko vyzisti. Mne to len rozhadzalo cyklus. Menštruácia prišla, ale neskôr, takéto problémy som nemala

Podľa mňa by si s tým zbytočne šla ku gynekogicke.
Po takejto tabletke je jasne, že cyklus bude chvíľku blbnut.
Ona tiež nie je veštica a budú to len "dohady".
Potrebuješ presne vedieť, odkedy počítať menzes ?
Ak nie, tak na to proste kašli a uvidíš, kedy ti príde nabudúce ...
Aj tak to neovplyvnis..🤷☺️