F V Leiden heterozigot. Stretli ste sa s tým?
ahojte má niekto skúsenost s týmto typom mutácie je to trombofilný stav mala som už 2potraty a dúfam že tretie tehotenstvo už dopadne šťastne
@zuzanka2905 najlepsie bude popytat sa tu https://www.modrykonik.sk/forum/tema/trombofilie/ 😉
@marikac tam som už bola ale každý má skôr tú druhu formu Homozygot a ja som heterozygot F V Leiden
mne to zistili pri poslednom pichala som si fraxiparin ale aj tak to odislo.pichali ste si nieco ked ste zistili ze ste tehotna?
@251725 pri prvom tehotenstve mi na to absolutne vobec neprisli, tehotenstvo prebiehalo uplne normalne bez akychkolvek komplikacii. Pri druhom tehotenstve po5rokoch mi v 33tt vysli pozitivne protilatky (ja mam krv.skupinu Bneg a moj chlap Apozit) pritom pri prvom odbere boli negativne. Z toho dovodu ma poslali na hemato a tam mi Dr. zistila aj presne tuto spominanu mutaciu, zacala som pichat Clexane az do konca tehu. Tie zvysene protilatky som mala kv.tomu ze som uzivala dopegyt na vysoky tlak v tehu. Rodila som sekciou kv. preeklampsii v 37tt a po porode mi davku clexane 4nasobne zvysili, po sestonedeli som si pichat prestala. Samozrejme doživotne nesmiem uzivat HAK ani nic kde su akekolvek hormony atd....nehovoriac o tom, ze som HAK uzivala 5rokov pred prvym tehu. Neviem ci je to nahoda, alebo to vsetko preslo tak lahko, lebo som o tej mutacii nevedela....

halo je tu niekto kto má to isté čo ja ☹