Gynekológ - vysoká cena a cytológia
Ahojte, bola som u nového gynekológa, patrím k nemu aj podľa obvodu, ma aj zmluvu s mojou poisťovňou všzp. Robil mi preventívnu prehliadku+sono+lbc keďže som mala nepriaznivé výsledky cin 2/3 naposledy. Môžte mi poradiť aj ženy ktoré ste to prekonali že čo vám pomohlo na to🙂 Povedala som mu aj že by som chcela kultivacne testy na všetky pohl.choroby ale že to bude +45€ tak ja že to nie. Už počas 1. Návštevy si vypýtal 55€ ročný poplatok, a ze lbc a sono na to nemá zmluvu s poisťovňou a ze to sa uňho platí každé po 20-25€. Aj sono brucha 20€ aj prsia 20€. Ročný poplatok som zaplatila, avšak dnes po všetkých vyšetreniach mi povedal ze to bude ešte 85€ (to mám zaplatiť zajtra pri odbere krvi kvôli predpísaniu antikoncepcie a dnes som nemala hotovosť a nedá sa u nich kartou). Je toto v poriadku?😅 veď lbc má byť zdarma v preventívnej prehliadke a prepláca to každá poisťovňa od 23 rokov a ja mám 24. prečo mám toľko platiť? Mám to zajtra zaplatiť ? Pretože to bude dokopy 135€ za všetko, s čím som teda naozaj nerátala. Čo mám robiť?
LBC hradí len Union, vo VSZP sa dá preplatiť cez peňaženku zdravia tu väčšiu....
Platim vysoky rocny poplatok, ale nastastie uz potom dalsie poplatky nie. Ved normalne sa spytaj na ten cennik, ak si za nieco pyta sumy, musi to mat zverejnene.

Na preventivke viem, ze klasicky ster je zadarmo, iny vraj setrnejsi ci co uz je priplatok...to som nikdy nemala. Sono zadarmo. Za potvrdenie po porode na prispevok si mrcha stale brala 10e, ale inak nic.
V tehu lepsi usg u ineho dr., tak tam za fotku...tak do 10e, aj usg prsnikov 10e pytal, co patri k preventivke, co som sa cudovala.
Gynekologia a zubarina vedia byt riadna ryza...zavisi od dr.