icon

Gynekológia - dg.125

cameellia
7. mar 2025

Gynekologičke sa na prehliadke nezdal ľavý vaječník, tak mi brala krv na onkomarkery a dnes mi volali nech prídem kvôli výsledkom, niečo tam vyskočilo tak ma poslala na onkológiu. Máte s takouto diagnózou skúsenosť?

Gynekológia - dg.125
alenkatt
7. mar 2025

@cameellia mňa je zarazilo, že incipientná gravidita , robila Vám aj odber tehotenského hormónu?

cameellia
autor
7. mar 2025

@alenkatt nie nerobila, ja som bola tento týždeň na kontrole v utorok, som cca v 6tom týždni, robila iba usg kde bola iba dutinka v maternici a dnes sa tam už niečo črtalo aké stále je veľmi skoro

kiki68
7. mar 2025

@alenkatt S onkomarkermi robia aj HCG ( aby vedeli ci tam nieco rastie. Totiz HCG produkuju aj rozne tumory ovarii ako oni nazyvaju cysty napriklad. Dobre, ze poslali na onkogynekologiu za mna. Mne tak zachranili vajecnik

pink_lady
7. mar 2025

@cameellia to že mas zvysene onkomarkery, este nic neznamena, ja som mala pri endometrioze, mala som ju na vajecniku. Dobre ze ta dr poslala k odbornikom...

pink_lady
7. mar 2025

@kiki68 mne nikdy nebrali s Ca125 aj hcg...

kiki68
7. mar 2025

@cameellia inak v tehu je to vraj bezne, mna 2 x odoslali takto, nakolko tam tiez nevedeli urcit, ci mam cystu dalsiu na vajecniku, onkogyn to pozrel a bolo to v 2 tehu vzdy z toho zlteho telieska. Ale vyzeralo to ako cierna machula na vajecniku, po 14tt zmizla. V tehu stupa aj onkomarker ( je to tiez nieco cudzie v tele), tak sa to da posudit najlepsie odbornikom. V mojom poslednom tehu teraz pol hodinu pozerali ze co to chce byt.

kiki68
7. mar 2025

@pink_lady a mala si aj najdeny nejaky objekt? Mne brali skrz nejake zle echo, chceli vediet co to je

cameellia
autor
7. mar 2025

@kiki68
@pink_lady Dr. Spomínala že je vaječník zväčšený o 4cm a je tam nejaké teliesko, ja som len zarazená pretože v septembri som bola na preventívke kde som mala ukážkové vaječníky len malý myom na maternici, konečne sa mi podarilo otehotnieť a nečakala som že sa bude diať niečo takéto 🙂

kiki68
7. mar 2025

@pink_lady Mozno zalezi na danom pracovisku

kiki68
7. mar 2025

@cameellia Hlavne nech to mas ako ja, ze to je ta akoby cysta z telieska. Mne to malo v 11tt 4cm a presne zvacseny vajecnik. Babo bolo ok, ale mne by sa na tej koze ako to kukali krvi nedorezal. Velmi drzim palce

cameellia
autor
7. mar 2025

@kiki68 verím ti, mne stačilo že sa mi ozvala sestrička v telefóne a už som plakala, kým som prišla do ambulancie prežila som niekoľko zrútení. Hrozné. Doteraz som sa bála len o to aby celé toto tehotenstvo dobre dopadlo, ešte len ledva začalo. Ďakujem za skúsenosti pomohlo to 🙂

kiki68
7. mar 2025

@cameellia neboj, dolezite je, aby bolo babo v maternici, toto sa da poriesit vsetko 😉 Len klidek a daj nam vediet ako si obisla.

cameellia
autor
7. mar 2025

@kiki68 ďakujem 🙂 v utorok idem tak dám vedieť ako som obišla, doktorka mi vravela že už by malo byť vidieť aj vitalitu plodu tak sa neviem dočkať 💜

krasneleto
7. mar 2025

tak ako ti pisu baby.. onkomarkery mozu byt zvysene tehotenstvom... aj vajecnik zvacseny... hlavne sa nestresuj... nie vsetko je v nasich rukach a stres fazulke neprospieva