Gynekologické problémy, zápaly - rady a postrehy
Ahoj, takmer rok mi trvalo vyhrabať sa z gyn. problémov. Možno tipmi pomôžem niekomu vyliečiť si to.
Problémy začali používaním Pharmatexu plus nechránený styk-zápaly moč.mechúra a pošvy, baktérie strepotokok a. po klebsielu, antibiotiká...
Antibiotiká nepomáhali, skúšala som takmer všetko možné z internetu od citricidalu po probitoiká.
čo mi pomohlo:
-probitoiká-ale špecialne vaginálne kmene-nie tie čo predávajú klasicky v lekárňach. Kmene: Lactobacillus crispatus, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus iners, and Lactobacillus jensenii. L. iners. Tieto som našla jedine cez net: Cinfa Femibiotic ns 30 capsules,Donnaplus Food Supplement Flora Intima Plus 14 Capsules
-rakytníkový olej s manukovým a čajovníkovým olejom na tampón-cez noc pri problémoch aj cez deň-2 týždňová kúra
-multygyn acti gel-preventívne aj vždy po styku
A otázka- Keďže aj kvôli týmto problémom máme prerušovaný styk-aby sa zabránilo narušeniu vag.prostredia ako to bude pri pokúšaní sa o dieťa? Používate nejaké výplachy? Alebo gély? Bojím sa, aby to spermie nenarušili. Rada by som sa týmto problémom už navždy vyhla.
Bol na vyšetrení a jemu nič nie je.
Spermie sa nenarusia, ak mas otehotniet otehotnies..problem je ze ak nevyriesis pricinu, zapaly ti budu polracovat zrejme aj pocas tehu kedze imunita je este viac oslabena..
Ak si skusala “vsetko” a muz problem nie je, skus sa zamerat na zmenu stravy..mne pomohlo, aj ked som nemala zapaly ale opakovane mykozy, uz roky s tym problem nemam..
@maribu222 presne tak ako sa tu pise, skús zmeniť stravu, ja som zase mala dlhodobé problémy a zistila som, že príčinou bola psychika. Potom to zmizlo a odvtedy nemám žiadny problém. Skús porozmýšľať aj nad touto variantou ;)
@maribu222 A zistila si povodcu zapalu?
@simsalabim vecne streptokok agliaceale. Ale už je to ok, len nechcem aby sa to pri snažení vratilo.
@maribu222 no tak ten byva v malom mnozstve sucastou beznej flory. Problem je iba ked sa premnozi. Probiotikami nic nepokazis. Ak by to pretrvavalo, asi by mohol pomoct imunolog.