Začatie sexuálneho života a zápaly

maribu222
6. máj 2021

S priatelom sme zacali sexualne zit(moj prvy ), najprv sme používali Pharmatex a prerus.suloz. V decembri sme pouzili len Pharmatex a potom som dostala zapal moc.mechura. Vyliečilo sa to Biseptolom. V marci sa ale stalo to iste. Uz som bola aj na kultivacii- zapal posvy, moc. mechura- streptokok agalactie a klebsiela. Najprv mi dali na pohotovosti Nolicin, ten nezabral. Ptm Penicilin, ten zabral ale vratilo sa to a ptm. biseptol- tu mi ale lekarnik povedal zle davkovanie cize nezabral ako sa ocakavalo. Dali mi este Monural. Po tejto liecbe mi vysiel negativne moc. Aj vyter. Ja ale stale citim diskomfort. Pri moceni na zaciatku mierne palenie, obcas aj v posve. Inak sa citim lepsie, len tie neprijemne pocity spojene s mocenim.

Hladam pricinu zapalu. Je to koli pharmatexu a porusenej mikroflore? Alebo koli ejakulatu? Partner bol u urologa, no ten mu nezobral vzorky povedal len, ze od neho to nemam. Takisto gynekolog, ze to od partnera nieje.

Mam ist znova gynekologovi alebo urologovi?

Ma niekto skusenosti s podobnymi problemami? Skusam aj prirodnu liecbu. Probiotika, kapucina, oreg.olej....

Dakujem

1xenia1
6. máj 2021

Vycikať sa po radovánkych je základ. Anatomicky je ženská močová rúra kratšia ako mužská infekcia sa dalej dostane oveľa rýchlejšie.

aneta129
6. máj 2021

@maribu222 očividne ty nie si jeho prvá.... Ked mas také zápaly... Vymen ho, urobis lepšie 🤦‍♀️

snehulak77
6. máj 2021

@aneta129 toto vôbec nemusí byť o partnerovi. Navyše gynekológ aj urológ to potvrdili, tak prečo niekto niečo také napíše?
Autorka, pýtaj sa vela lekára, možno bude trvať, kým nájdete niečo, čo to spôsobuje alebo zhoršuje. Veľa šťastia

kathhii
6. máj 2021

Ahoj, teoreticky ti može ten Pharmatex vadiť- je to predsalen niečo čo nie je prirodzené.. MOźe ti narušiť mikroflóru, a aj pohlavný styk ju trochu naruší, takže potom možeš mať nejaké prechodné problémy. Ja som mala diskonfort vždy keď som mala nového priateľa, alebo som nemala veľmi dlho pohlavný styk, alebomi vadila aj plaváreň/ akoby si tá sliznica jednoducho odvykla sa brániť... A určite sa VŽDY po pohlavnom styku vycikaj- to je veľmi doležité keď máš sklony k zápalom mechúra ! Ja som trpela zápalmi aj keď bol partner podla kultivácie OK, takže to sním ako Ti povedal doktor nemusí vobec suvisieť....

maribu222
autor
6. máj 2021

@maribu222 moj lekar somnou vôbec nekomunikuje. Napise lieky aj to elektronicky- uz 2x sa stalo ze som potom uzivala liek inak ako sa malo. Rozmyslam nad vymenenim lekara, ale obavam sa, aby to nebolo este horsie.
Co sa tyka partnera robi maximum aby to bolo ok. Aj na urologiu isiel. Ale lekari vravia, ze to nebude v tom.
Zapal sa objavil, ked bola ejakulacia+ pharmatex, tak je mozne ze tato kombinacia...
Len ked budeme chciet babo ta ejakulacia je potrebna, cize to chcem riesit co najskor.

aneta129
6. máj 2021

@snehulak77 este som nevidela urológa aby nezobral vyter z partnerovho udu, ked je problém... Takže mozno ju klame

kathhii
6. máj 2021

Inak ja som tieź skusila kedysi farmatex- asi 2 razy a putoval do koša, ani kondómy mi moc dobre nerobili... Ejakulát može tiež trochu dráždiť, ale to si musiš asi aj zvyknúť... teraz si len zaćala s pohlavným životom, tak telo si tiež musi zvyknúť, možno patríš k ženám ktoré majú jednoducho vačšie sklony k takýmto problémom. A myslím, že podla toho čo si napísala, by si mala zmeniť aj doktora, lebo moj mi vy kuse robil vyteri, a fakt mi už nič nebolo a sám od seba ma poslal aj koli mechúru na vyšetrenie a aj partnera.... takže je to aj o pristupe.

maribu222
autor
6. máj 2021

@maribu222 ja uz pharmatex nepoužívam vobec. Mam podozrenie, ze ten mi narusil mikrofloru. Ako to ale dat do poriadku, od marca 2 mesiace sa to taha :/

kathhii
6. máj 2021

@maribu222 Určite existujú aj nejaké probiotiká do pošvy- nepamatam si nazov, ale brata som ich, a dobré sú aj také gély do pošvy keď sú problémy alebo ako prevencia- skus sa spytat v lekarni.Aj to si davam a to mi pomaha tiež. Jednoducho sa o seba musis aj viac starat, a kup si aj niečo s brusnicami ako prevenciu na zápal mechúra- ked budeš citiť ze to na teba ide, tak si to nasaď...

tinka_ll
6. máj 2021

@maribu222 tak ako vyššie písali, vycikať sa po styku. Ja osobne sa idem aj hneď umyť s Ginexid penou, ktorá má pH 4,5, čiže pôsobí dobre na mikroflóru. Jeden čas som pila Lapacho čaj z lekárne, má okrem iného aj protizápalové účinky. A môže to byť aj tým, že si musí telo zvyknúť 😉

banderaska29
6. máj 2021

ahoj mne toto spôsoboval ejakulát vnútri.. netušila som z čoho mám take šialené pálenie (To bolo ešte za čias keď sme sa snažili o miminko)...

každým pádom skúšala si Rosalgin výplach ? jediná dokonalá vec, ktorá mne zaberá. 🙂

patus_2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maribu222
autor
6. máj 2021

@banderaska29 rosalgin som este neskusala. Davam si probiotika lebo vraj som tam vobec nemala lactobacily. Po 2 mesiacoch liecenia sa ale stale necitim 100% fit tam dole. Mozno to chce cas. Dufam, ze uz tam nemam tie zle bakterie.

banderaska29
6. máj 2021

@maribu222 rosalgin ti neskutocne ulaví od bolesti a ma aj liecive učinky 🙂 vyskusaj za to nič nedas... a určite pridaj do stravy biele jogurty. toto combo mi vzdy pomoze ked ma chytí nejaka nemilosť tam dole 🙂 držím palce

marcellka32
6. máj 2021

Mám plne balenie rosalgin, ak chces, kúpila som dvojmo, ale druhé balenie už nevyužijem

janinka007
6. máj 2021
fiafia
6. máj 2021

@maribu222 napíšem moju skúsenosť . S mojím prvým sexuálnym partnerom prišli aj prvé problémy. Zápaly, mykozy, ATB stále dookola. Na gynekologii som bola minimálne 2x mesačne. Či má podvádzal alebo sme jednoducho k sebe nesedeli, nevedno.odisiel priateľ, odišli problémy. Odvtedy mám pokoj a k doktorovi len na preventívnu prehliadku

vierocka888
6. máj 2021

Výborný je Clogin vaginalny vyplach, pre mňa o dost lepsi ako Rosalgin. A ak neuzivas, tak skus nejaké probiotika do pošvy. A asi by som na vasom mieste používala kondómy,kym sa nedáš doporiadku. Možno to pomôže 😉
Držím palce az sa ti stav zlepší. 😉😊😘

luciannka83
6. máj 2021

@maribu222 nech do teba nesyrieka a pouzivajte kondim pocas sexu. Stoji ti to aspon za vyskusanie, ci to zapricinuje partner.

snehulak77
6. máj 2021

@aneta129 neviem, ak ju chce klamať, tak načo by tam vôbec išiel. Veď ak by mal niečo nákazlivé, tak by bolo aj v jeho záujme to vyriešiť. Ale toto nie je až tak neobvyklý problém. Skôr to súvisí s mikroflórou ženy. Aj mne dala niekedy gynekologicka masticky a manžel nemusel, keď som sa jej pytala, lebo to boli premnozene baktérie, ktoré sú prirodzené v tom prostredí. Len to začalo robiť Problémy.

Inak, mne aj lubrikanty niektoré robili veľmi zle. Začali sme používať kokosový olej (a to nie som žiadna bio eko žena) a za mňa lepšie omnoho. Len ten sa zase nemôže s kondómom.

miska992
6. máj 2021

@maribu222 po radovankach sa stale vymocit a umyť. Skusit gynimun intim.protect - vaginalne probiotika 1x vecernpred spanim na 7 dni, nasledne aplikovat 1x do tyzdna.

maribu222
autor
6. máj 2021

@luciannka83 my to robime uz len prerusovane. Vtedy je to ok, nic sa nedeje. Len ked do mna tak o 2 dni zapal :/ len mozno aj tym pharmatexom to bolo . Lebo som po nom citila take ominanie. Teraz to ale dat do poriadku. To je teraz tazsie.

littlebubble
6. máj 2021

Cikanie pred sexom aj po sexe a poriadne sa umyť.

karmen118
6. máj 2021

@maribu222 môžeš mať alergiu na spermie

zazrakysadeju
6. máj 2021

@maribu222 ja som bola pred 5 rokmi s partnerom v Taliansku na víkendovej dovolenke, vošla som do vírivky a to bolo mojou osudnou chybou. Začala som mat zdravotné problémy, vkuse zápaly a bolesti pri pohlavnom styku. Dva roky sme sa trápili s partnerom, lebo žiaden lekár nič nevidel, ani testy nic neukázali. Až jedného dňa som natrafila na jedného gynekologa, ktory končence niečo našiel, ale už sa nepamätám čo to bolo za baktériu. Dal mi nejaké lieky, ktoré som užívala dva mesiace. Pomohli mi zbaviť sa bolesti počas styku, ale mone libido a suchosť nenapravilo nič. Uz ma nebavilo uživat gély. Pred nedávnom som začala užívať prírodné produkty z byliniek a vsetko sa zmenilo. Moje libito sa napravilo aj vlhkosť v pošve mám normalne. Menštruačné bolesti sa mi zmiernili a som silnejšia a zdravšia.

zuzanka.zuzu
6. máj 2021

iba 2 mesiace a už si toľko liekov poskúšala? 😲 veď aj tým si narúšaš mikrofloru a potom si ako v začarovanom kruhu... iste lekári ti predpíšu čo budeš potrebovať ale nechceš trošku zvoľniť?

olma79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz