icon

Hematóm v tehotenstve - skúsenosti

dijanaaa
1. dec 2017

Ahojte, chcela by som vediet vas nazor a samozrejme aj vase skúsenosti ak ste nieco podobne zažili. Som v 12 tyzdni a pred týždňom tj v 11 tyzdni som zacala z nicoho nic krvácať. Trvalo to iba jeden den hematóm som ziadny nemala nasadili mi lieky. Stalo sa to stredu a v nedelu ma pustili domov kedze od štvrtka som nekrvacala nespinila ani ma nic nebolelo. No po príchode domov som cely cas oddychovala a vo stvrtok som mala kontrolu u svojho gynekológa a zrazu som tam mala hematóm. Tak nerozumiem tomu nemala som ho a spravil sa? Teraz sa bude diať co? Zmenší sa alebo sa teraz zacne zväčšovať? Nerozumiem tomu a uz sa zacinam báť... dakujem

tata1401
1. dec 2017

dijanaaa mala som, na začiatku tehu, cca okolo 6tt to bolo, povedal mi to dr. na sone len tak mimochodom, ale mne vtedy oznámil že som prekonala zamlčaný potrat a preto špiním, tak som tomu hematomu nevenovala dako pozornosť...malo to šťastný koniec-hematom zmizol a dcerka mi spinká v postielke 😍 takže netreba sa stresovať ak je plod silný bude to ok

evittam
1. dec 2017

@dijanaaa Ja som mala okolo 7.tt, dva tyzdne kludovy režim a cipky. Vstrebal sa. Dcerkw bude mat bud.tyzden 4rocky.😉

dijanaaa
autor
1. dec 2017

Uuuf, este ze to tak dobre dopadlo tak snad to dobre dopadne aj nam dobre sa to číta ked to ma byt dobre, verim tomu ze je silný! Tak dakujem drzte sa !!! ❤️

dijanaaa
autor
1. dec 2017

@evittam no super tak to su pozitivne správy na vecer, to som rada ❤️ Dakujeem

jankaga
1. dec 2017

Nestresuj sa, bud v klude, oddychuj hlavne🙂ja som krvacala od 13tt do ca 21tt. Koli hematomu vraj. Dopadlo to👍

simusska
1. dec 2017

Ja som mala hemotom. Asi v 10 ty som si našla kvaku krvi na gatkach. Išli sme na pohotovosť, všetko ok ale týždeň si ma tam nechali. Nejak extra som sa nešetrila a po týždni bum silné krvácanie a hematóm. Potom neskôr som ešte spinila, podľa dr to bolo ok a v 16tt ďalšie krvácanie a nemocnica. Po pár dňoch v nemocnici v 17tt hematóm zmizol no na nasledujúci deň mi odišla voda a to bol už koniec. 😔. Všetky utz krv, vysetrenia sme mali ok. A preto každej žene odporúčam pri hematome oddychovať. Ležať s výlozenymi nohami a veela vitamínu c
. Maximalne sa šetriť.

emily_210
1. dec 2017

Ja som pri oboch tehotenstvách krvácala a mala hematomy...prvé som zial potratila a to druhé malo šťastný koniec 😊 paradoxom je, ze pri druhom som krvácala oveľa viac dokonca tri krat v prvom trimestri a zakazdym sa mi tvorili hematomy...tie sa vsak po čase vstrebali a potom to uz bolo bezproblémové tehu...ja stale vravím, ze ak je bábätko silne a zdravé, tak nejaký hematóm ho “nezastrasi”...držím prsty 😊

deti95060810
1. dec 2017

mne sa to stalo len pri jednom tehu v 8 tt....začala som prudko krvácať synovi na rodičovskom....Vstanem zo stoličky a stolička celá krvavá, krv sa mi valila dole nohami... okamžite do nemocnice, tam si ma podržali niekoľko dní, a toto sa zopakovalo ešte 3 krát - krvácanie, nemocnica atď .... Hematóm tam bol pomerne veľký....Potom sa to tak upravilo tak, že som nastúpila do práce a pracovala som až do pôrodu....
Dcéra sa narodila v poriadku, chodí do 6 tr.

ejkam
1. dec 2017

No všetko závisí aj od veľkosti hematomu a od jeho umiestnenia, treba určite dodržiavať kludovy režim a brať lieky na vstrebávanie hematomu.drzim palce aby všetko bolo v poriadku 😃

autumn11
3. dec 2017

mne zistili hematóm hneď na začiatku okolo 6 tt. Pár krát som špinila a potom sa sám do 11 tt vstrebal. Mala som kľudový režim.