Hemoroidy po pôrode - ako si ich dať odstrániť?
Prosim vas, ako je najlepsie dat si chiruelrgicky odstranit hemoroidy? Som tyzden po porode a mam ich strasne bolestive, nepretrzite.... Nemozem ani stat ani sedet. Viem, ze sa daju riesit aj laserom a podobne, rada by som sla asi k sukromnemu, nech to je co najmenej bezbolestne.. len neviem, aka forma odstranenia je najmenej bolestna? Potrebujem byt doma do par hodin, kvoli detickam a kojeniu.
@jarulik123 Odvar podľa návodu a kľudne aj viac,tuším sa dolieva ešte po vyluhovani.Ale postačí ako je v návode,kľudne aj liter,netreba si tam močiť celý zadok,konečník stačí.Aj rukou ako keď si umývate tvár(trošku zvláštny príklad🙃),môžete,aby sa to cielene dostali všade.Potom,keď už bude chladný ,osušte si jemne zadok papierovou servítku,len prikladať,nie šúchať.Su aj vlhčené na hemoroidy,toaletak a zistím,čo používa úspešne sestra a dám vedieť.Ale teraz začnite dubovou kôrou,ak máte zápal,masť faktu,alebo inú účinnú,ak nie postačí po kúpeli kalciovka,až dovnútra.Zaklad je,aby konečník bol stále čistý,suchý,myslím nie vlhký,spoteny.Pimaha aj potierať povrch sudokremom,alebo avirilkou,tie sú s obsahom zinku a priepustnejsie,zároveň udržia" sucho".Niektoré také krémy skôr podrazdia a môže tam vzniknúť mykóza a to je ešte horšie.Takze všetko s rozumom,mierou.Teste sa ako sa len dá z chvíľ s bábätkom a celou rodinkou,hento prejde,konzervatívnou liečbou.Ak by nebodaj nie,potom až riešte operáciu.
@ericka2503 dakujem velmi pekne! 😊🙏.. za vsetky rady. Je to uz lepsie a ano...treba sa tesit z rodinky. Prve dni som sa nedokazala skrz tej bolesti, ale uz je to omnoho lepsie.

@jarulik123 len odvar