icon

Holíte sa pred návštevou gynekológa?

28. sep 2025

Baby holíte sa ku gynekológovi? Ja idem prvý krát 😔

anonym_77d807
28. sep 2025
@mateson2004

@anonym_780e15 myslíš ,že taká 70 ročná žena sa holí? Ja keď som chodila ešte v v 80 rokoch na gyndu tak myslím,že nikto sa neholil. Pred pôrodom oholili sestričky

@mateson2004 vysvetli mi niekto teda , prečo aj v rokoch 80, 90tych, keď sa ženy neholili viaceré, prečo sa pred pôrodom museli v tej dobe holiť? Akosi tomu nerozumiem, vlastne je to aj dnes pri pôrodoch.
Že prečo nemôže byť huňa 🧐

minenkaa
28. sep 2025
@anonym_77d807

@mateson2004 vysvetli mi niekto teda , prečo aj v rokoch 80, 90tych, keď sa ženy neholili viaceré, prečo sa pred pôrodom museli v tej dobe holiť? Akosi tomu nerozumiem, vlastne je to aj dnes pri pôrodoch.
Že prečo nemôže byť huňa 🧐

@anonym_77d807 zasivanie

anonym_77d807
28. sep 2025
@minenkaa

@anonym_77d807 zasivanie

@minenkaa ďakujem, toto mi vždy išlo hlavou a nenapadlo ma, že preto

minenkaa
28. sep 2025
@anonym_77d807

@minenkaa ďakujem, toto mi vždy išlo hlavou a nenapadlo ma, že preto

@anonym_77d807 Holenie je zaužívané viac-menej ako hygienická záležitosť a zároveň prevencia pred infekciou pošvy počas alebo po pôrode. Pri nástrihu hrádze a následnom nutnom šití je dobré, ak je oblasť spodnej časti pošvy okolo hrádze a konečníka bez chĺpkov, ktoré by tu iba prekážali. Z tohto dôvodu teda väčšina pôrodníc pristupuje v holeniu intímnych oblastí, keďže počítajú s možnosťou, že počas pôrodu bude nástrih nutný. U prvorodičiek sa robí takmer vždy, u viacrodičiek pomenej. S ochlpením by bolo šitie a následné hojenie týchto ženských oblastí ťažšie.

anonym_4fa79f
28. sep 2025

@anonym_autor šaty nemusia byť úplne dobré riešenie. Raz som šla v lete k lekárke na preventivku. Tak reku dám si šaty aj tak je vonku teplo. Došla som do čakárne, sestrička má hneď volala. Dala som dole prádlo, šup k s kabínky k lekárke. Hore na kozu, všetko v poriadku. Zliezla som dole a doktorka, že ukážte mi prsníky. 😂 Tak šaty dole a jediné čo som mala na sebe boli náušnice 😂😂😂

pe_mi
28. sep 2025
@anonym_4fa79f

@anonym_autor šaty nemusia byť úplne dobré riešenie. Raz som šla v lete k lekárke na preventivku. Tak reku dám si šaty aj tak je vonku teplo. Došla som do čakárne, sestrička má hneď volala. Dala som dole prádlo, šup k s kabínky k lekárke. Hore na kozu, všetko v poriadku. Zliezla som dole a doktorka, že ukážte mi prsníky. 😂 Tak šaty dole a jediné čo som mala na sebe boli náušnice 😂😂😂

@anonym_4fa79f tak presne toto sa stalo aj mne 😁
Po zmene gynekológa (nie z tohto dôvodu, to je pre mňa úsmevná príhoda) má vždy pošle do kabínky a povie, keď budem oblečená , mám mu zakričať a vyšetrí prsníky
Akože oblečená dole v nohavičkách alebo aj v nohaviciach

anonym_780e15
28. sep 2025

mne osobne to príde maximálne nehygienické a nikdy by som neoholená k doktorovi nešla … ale budiš

ankare
28. sep 2025
@slavomira236

@anonym_autor inak niekde som citala ze gynekologom je jedno ci ste akebo nieste oholena hlavne ze je zena osprchovana

@slavomira236 vraj najviac gynekológom vadia smradlave ponožky 😅

elanor
28. sep 2025
@bg92

Aj ked mam suknu tak si ju v kabinke vyzleciem ved zavadzia a krci sa. Drama z 3 krokov s holym zadkom na kozu kde aj tak musite roztiahnut nohy je ozaj zbytocna

@bg92 u mojho to niesu 3 kroky. Najprv sa ides vyzliect, a potom si posedis u sestricky. A cakas nez predchadzajuca pacientka skonci a z ordinacie vyjde.
NO neviem si predstavit sediet kolkokrat aj 15 minut u sestricky na stolicke s holou ritou, pri predstave, ze predtym tam sedala ina hola rit a po mne bude dalsia.
Okrem toho ta pacientka predomnou by isla so svojou holou ritou mne na ociach a ja so svojou holou zase na ociach dalsiej pocientke po mne, a aj ona by bola hola.
No dakujem pekne.
Takze kazda jedna zena k tomuto konkretnemu gyndosovi chodi v sukni ci v satach. Uz ako prides do kabinky bars v nahaviciach, pancuchach, skafandri to je jedno. V kabinke si kazda na seba hodi suknu alebo saty, ak ich uz nema pri prichode.
Ziadna nechce ukazovat holu gundzu ostatnym. Navyse ked stolicka na ktorej sedi pacientka na cakacke je hned oproti hlavnym dveram so cakarne, a tie sem tam sestricka rozcapi na plne, lebo ved pod chvilou niekto klope.

S holou ritou som si mohla dovolit ist u byvaleho gyndosa, lebo tam sa rovno z kabinky islo do ordinacie a na kozu. Vysetril, isla si sa do kabinky obliect a potom sadnut k nemu na kopec.

Takze ono ta sukna ma zmysel...

michaela329
28. sep 2025
@elanor

@bg92 u mojho to niesu 3 kroky. Najprv sa ides vyzliect, a potom si posedis u sestricky. A cakas nez predchadzajuca pacientka skonci a z ordinacie vyjde.
NO neviem si predstavit sediet kolkokrat aj 15 minut u sestricky na stolicke s holou ritou, pri predstave, ze predtym tam sedala ina hola rit a po mne bude dalsia.
Okrem toho ta pacientka predomnou by isla so svojou holou ritou mne na ociach a ja so svojou holou zase na ociach dalsiej pocientke po mne, a aj ona by bola hola.
No dakujem pekne.
Takze kazda jedna zena k tomuto konkretnemu gyndosovi chodi v sukni ci v satach. Uz ako prides do kabinky bars v nahaviciach, pancuchach, skafandri to je jedno. V kabinke si kazda na seba hodi suknu alebo saty, ak ich uz nema pri prichode.
Ziadna nechce ukazovat holu gundzu ostatnym. Navyse ked stolicka na ktorej sedi pacientka na cakacke je hned oproti hlavnym dveram so cakarne, a tie sem tam sestricka rozcapi na plne, lebo ved pod chvilou niekto klope.

S holou ritou som si mohla dovolit ist u byvaleho gyndosa, lebo tam sa rovno z kabinky islo do ordinacie a na kozu. Vysetril, isla si sa do kabinky obliect a potom sadnut k nemu na kopec.

@elanor kedysi dávno, keď ešte nemali gynekológovia bežne sono, nás posielala moja vtedajšia Dr. do Žiliny na sono a ja pekne naučená chodiť so sukňou som sedela v u sestry pred ordinaciou v sukni s ďalšími ženami - z toho minimálne polovica tú sukňu nemala a sedeli s holým zadkom na tých stoličkách 🤦 - doktor si nás volal postupne od sestry.

minenkaa
28. sep 2025
@elanor

No dakujem pekne.

@elanor to čo je za systém ,veď to nie je normálne takto

elanor
28. sep 2025
@minenkaa

@elanor to čo je za systém ,veď to nie je normálne takto

@minenkaa no bohuzial, ordiacia je stavebne tak, ze to inak nejde. BUd budes mat suknu, alebo tam budes sediet / chodit s holotrtom.

minenkaa
28. sep 2025
@elanor

@minenkaa no bohuzial, ordiacia je stavebne tak, ze to inak nejde. BUd budes mat suknu, alebo tam budes sediet / chodit s holotrtom.

@elanor no ja by som ta radsej nechodila ako takto ,veď sa dá aj v ordinácii vyzliecť ,staci stolička v kúte paravan a je

elanor
28. sep 2025
@minenkaa

@elanor no ja by som ta radsej nechodila ako takto ,veď sa dá aj v ordinácii vyzliecť ,staci stolička v kúte paravan a je

@minenkaa tak pre mna je dolezity fundovany a uznavany gynekolog, ako to ci sa vyzliekam o 5 krokov pred so suknou, nez o 5 krokov dalej a bez nej...

minenkaa
28. sep 2025
@elanor

@minenkaa tak pre mna je dolezity fundovany a uznavany gynekolog, ako to ci sa vyzliekam o 5 krokov pred so suknou, nez o 5 krokov dalej a bez nej...

@elanor ano uplne to chápem

michaela329
28. sep 2025
@minenkaa

@minenkaa mne by napríklad bolo nepríjemné aj prejsť od paravanu ku koze s holým zadkom 🤷 Bola som v tehotenstve u takého Dr a vždy som mala sukňu -saty.

hefo
28. sep 2025

Ja sa holím vždy, chodiť s neupravenou bradou k doktorovi je neúctivé. Ale vlastne u gynekológa som ešte nebol.
Asi by som sa mal prehlásiť za ženu.

januska12323
28. sep 2025

Lekárovi je to jedno, choď tak aby si bola v pohode ty.

tiezjedna
28. sep 2025

@anonym_autor myslíš nohy? Tie áno😉

anonym_802d1d
28. sep 2025

Píšem ako gynekológ - je mi to jedno. Chodia ženy oholené, neoholené…hlavne sa treba zospodu umyť a nohy tiež. Vôbec neriešime ochlpenie, len hygiena celkom zaváži, hlavne pri dlhších vyšetreniach.

anonym_414340
28. sep 2025
@anonym_780e15

Ti existuje niekto, kto sa neoholí pred plánovanou návštevou gynekológa …

@anonym_780e15 ano, existuje. A? Niektore zeny sa vobec neholia.

anonym_553862
28. sep 2025
@anonym_4fa79f

@anonym_4fa79f Presne ,presne šaty nie sú ideálna voľba. .Zažila som teraz v lete.Ja hlúpa prichystala som sa a nenapadlo ma až v čakárni ,že ak mi bude chcieť na preventívke pozrieť prsia, že čo budem robiť. Aj som mu vravela, že nemusí, že si robím samovyšetrenie a on nato veď sa nebojte to nebolí ako u zubára 🤣🤣
A tak aj bolo...uff tak som musela šaty dole a v nohavičkách. Tak som v duchu nadávala 😅😂😂

anonym_553862
28. sep 2025
@anonym_802d1d

Píšem ako gynekológ - je mi to jedno. Chodia ženy oholené, neoholené…hlavne sa treba zospodu umyť a nohy tiež. Vôbec neriešime ochlpenie, len hygiena celkom zaváži, hlavne pri dlhších vyšetreniach.

@anonym_802d1d haha pobavilo 🤣🤣🤣 Len ja kým zájdem 2km pešo som spotená zo stresu a aj keď sa tesne predtým osprchujem mam stres či nesmrdím 🙈🙈🤣🤣🤣

anonym_780e15
29. sep 2025
@anonym_414340

@anonym_780e15 ano, existuje. A? Niektore zeny sa vobec neholia.

@anonym_414340 A?! proste je to humus 🙃

minenkaa
29. sep 2025
@anonym_780e15

@anonym_414340 A?! proste je to humus 🙃

@anonym_780e15 co je na tom hnus ,je to kazdeho osobná vec

anonym_9b4d0e
29. sep 2025

@anonym_autor ja by som prepadla od hanby ist s dzunglou.

anonym_802d1d
29. sep 2025
@anonym_553862

@anonym_802d1d haha pobavilo 🤣🤣🤣 Len ja kým zájdem 2km pešo som spotená zo stresu a aj keď sa tesne predtým osprchujem mam stres či nesmrdím 🙈🙈🤣🤣🤣

@anonym_553862 vlhčené obrúsky na intímnu hygienu 😉

ivik4
29. sep 2025

Ja chapem ze sa vela ludi neholi ,nepotrebuju to a su spoko so sebou ale aspon na tu prehliadku by sa oholit patrilo, aby sa doktor nemusel cez dlhe pripadne aj spotene chlpy brodit 😵‍💫

anonym_553862
29. sep 2025
@anonym_802d1d

@anonym_553862 vlhčené obrúsky na intímnu hygienu 😉

@anonym_802d1d Veď to ak sa dá vždy použijem, len nie vždy sa dostanem predtým na wc 🤣🤣🤣

minenkaa
29. sep 2025

Vysvetlí mne osobne niekto ,čo je také strasne sa neholit a ešte,že koli doktorovi sa oholiť,keď to niekto nerobí vôbec?