Hormóny - menzes nemám normálny už 1,5 roka
Ahojte, mám 18 rokov. Pred rokom som mala diagnostikovaného Hashimota. Pravdepodobne kvôli anorexii ktorú som mala 2 krát. Teraz sa stravujem normálne, ale aj napriek tomu dôjde občas ktomu že schudnem pretože som aktívna. Neviem už čo robiť, doktorka mi zistila aj nízky estrogén, menzes nemám normálny už rok a pól. Posledný bol v októbri, predtým bol nepravidelný, nemala som ho skoro rok. Teraz mi prišlo toto. Potrebujem pomoc, keďže nikto mi zatiaľ neporadil ako ďalej. Ako si zvýšiť estrogén a dat do poriadku aj LH? Ak máte niektorá podobne skúsenosti bola by som rada za vaše rady.
No, ako prve mi pride, ze skus pribrat. Ale to uz asi vies, a mozno nechces pocut. Bola si sa niekde poradit o spravnej vyzive, kde by vedelj zhodnotit tvoj stav s ohladom na tvoju anorexiu? Mozno fakt telo potrebuje trochu viac %tuku aby nabehol zas menzes, nie nadarmo maju zeny vyssie % ako muzi.
@veselo_neveselo nie ešte nebola,ale rozmýšľala som nad tým. Je to možné, keďže normálne som menštruovala keď som mala 57 kíl. Ale nie som podvyživená.
@sally19 zistuje sa to predsa z krvi podla hormónov ft4 a TSH. Ked ti to diagnostikovali tak asi ich nemas normálne, alebo máš len veľmi mierne odchýlky a doktorka čaká ako sa to bude vyvíjať...? Liečba sa nenasadzuje podľa symptomov ale podľa hodnôt z krvi... ja byt tebou tak sa popýtam aj tu v skupine Zdravotníci na MK ...

@sally19 nič Ti teda nedala ziadne hormóny?asi čakajú či Ti nabehne aj sam.Menzes asi nemas kvôli nízkej váhe ako si teraz na tom psychicky a s váhou?liecis sa?