icon

HPV a dyslázia

17. sep 2021

Ahojte na cytologii mi už asi 3-4 roky vychádza ľahká dysplazia spravili mi aj hpv a vyšiel mi ten 16,18. Chcem sa spytat na tu konizaciu alebo ako sa to vola kedy vam odoberú väčšiu časť pošlú na histologiu a budú mat konečný záver mám 22 rokov nemám deti a teda je to vhodne ešte pred deťmi nemôže sa niečo stať? Počula som že niektorým ženám sa tam spraví veľká jazva nejaká hrubá a robí to potom problémy. Čo by ste mi poradili?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
17. sep 2021

@bambulienka25 a pomohlo vam to?

blondiee83
17. sep 2021

Tiež mam za sebou konizaciu, tuším 4r pred tehotenstvom a následne dva roky po nom (tehotenstvo a pôrod mi následne oslabilo imunitu a zhoršili sa mi výsledky). Následne trhu bolo v pohode.
Čo môžeš urobit-podporovat imunitu, nonstop, ako to len ide. Toto je beh na dlhú trať, žiaľ, kedykoľvek sa výsledky môžu zhoršiť, čiže na podpore imunity treba pracovať stále. C a D vit.automaticky, dobrý je aj infol2c, mumio tabletky atď. Je toho veľa, čo môžeš brať... Nie všetky dlhodobo samozrjeme
A áno, konizacia pomohla. Ja mám už asi 7r výsledky ok, od tej druhej konizacie.

autor
17. sep 2021

@blondiee83 mne osobne aj gynekológ povedal že sa to môže stále iba sledovať aj sa to nebude zhoršovať že keď ešte nemám deti takze asi tam nejaký vplyv na to môže byt vždy sa môže niečo stať predsa je to zásah do citlivej časti.

blondiee83
17. sep 2021

Teraz čítam, že ľahká displazia...to ešte nie je na konizaciu. Skús si kúpiť tie tabletly indol a brat poctivo aspoň 3m. Stále sa ti môžu výsledky zlepšiť 🙂 prip.kym sa nezhorsuju, je dobre 🙂

evelyn226
17. sep 2021

Ja som bola teraz v juni na konizacii. Pred vyse 10 rokmi mi nasli bunku, poslali ma hlbšiu kontrolu a doktor povedal ze ked porodim zmizne, ze sa vyplavi z tela. Bunka spala, menila sa len v malom rozmedzi, ze sa zhorsila potom zlepsila a takto párkrát dokola to išlo. Otehotnela som, porodila a bunka ostala. Otehotnela som druhý krat, bunka ostala. Ale o rok na ďalšej cytologii mi dr vravela ze zle vysledky vysli tak urobila ďalšiu cytologiu a vysla zle. Ťažká dysplazia krčka maternice. Nic mi nepovedala iba ma poslala na onkogynekologiu. Revala som po ceste domov, ze co to je snad nie rakovina, snad nebudu celú maternicu vyberat. Dr mi urobil biopsiu, vysla mi stredná dysplazia a doktorka ktorá robila rozbor biopsie, odporúčila konizaciu. Cítim sa lepšie, hormóny sa ustálili, nejsom taka nervozna, podrazdena a podobne. Doktor sam povedal, ze hormóny dokážu narobiť veľkú neplechu. A deti? Ked by som chcela mozem ich mat aj 5 ešte. Ale musim pockat pol roka aby sa krcok zotavil. Jediny problém co nastal, ze sex je iny. Neviem dosiahnuť orgazmus. Muz povedal, ze tiez citi ze som 'ina' volnejsia a problém ma aj on spraviť sa. Nevieme prečo ale na dalsej kontrole sa na to spýtam, ze prečo lebo neviem si vysvetlit ked odobrali kusok z krcka, ako mozem mat zmenu vnutri...

Pokial si ale na lahkej dysplazii, bude ta dr len sledovať, pripadne odporúča lieky - vitaminy, na posilnenie imunity. Tolko odo mna.

autor
17. sep 2021

@blondiee83 indonal som užívala aj keď musím priznať že nie podstivo vitamíny tiež beriem ako kedy ale chodila som aj na vitamínové infúzie

mattkapd
17. sep 2021

Tiež som mala konizaciu.. Mala som dlhšie zle výsledky.. Mala som 24 rokov o rok na to som otehotnela.. Dnes bude mať malý skoro 5 rokov doteraz výsledky klop klop v poriadku a o chvíľku idem rodiť druhé 😍😍

autor
17. sep 2021

@mattkapd aké zle boli výsledky mne už zhruba 3 roky vychádza ľahká dysplazia čo čítam kľudne to môže byt aj oslabenou imunitou stresom alebo tak a teda vyšiel mi hpv 16,18 je dôležité spraviť konizaciu alebo čakať či sa budú výsledky zhoršovať na kontrolu chodím každého pol roka

mattkapd
18. sep 2021

Niekoľko rokov výsledok medzi 2-3.. Neskôr 3a a na konizaciu ma poslal keď som mala 2x po sebe výsledok 3b

autor
18. sep 2021

@mattkapd tak v mojom prípade to nie je nutne?

mattkapd
18. sep 2021

Tak to ja netuším vôbec.. Ja som dala na môjho doktora ktorému verím.. Keby povedal ze to budeme sledovať tak to tak urobím keď doporučil konizaciu tak som proste isla