icon

Hpv vírus - vaše skúsenosti

ketrin332
30. máj 2018
ketrin332
autor
30. máj 2018

Niekto tu má skúsenosti z hpv virus? Pred dvoma mesiacmi mi vysly výsledky z sterov mierne nazývané hraničné zmeny a pozitívny hpv.ked že žijem v zahraničí mala som podrobnejšie visetrenie kolnoskopie pred dvoma týždňami som bola kolnoskopie a doktorka pozerala na môj krcek a nevidela žiadne významné abnormality povedala že môj krcok vizera dobre nezobrala mi žiadnu biopsiu.a povedala o dvanásť mesiacov na ďalši ster.moze do dvanásť mesiacov sa zhoršiť abo vitratit ? nemám žiadne genitálne bradavice ani nič také.mam 7rokov vnútromaternicového teliesko nazývané Dana.

missguerlain
30. máj 2018

@ketrin332 V prvom rade to vysetrenie sa vola kolposkopia, nie kolnoskopia. Za dalsie ak mas hpv virus, tak ten sa nevytrati. Za 12 mesiacov sa stav tvojho krcka moze zmenit alebo zostat nezmeneny. Proste ta testovali pozitivne na hpv - to uz mas na cely zivot, teraz budu sledovat, ci ti hpv sposobuje nejake zmeny na krcku alebo nie. Teraz ti povedala, ze nemas ziadne abnormality. Za rok na tom mozes byt rovnako, alebo budes potrebovat konizaciu - to je chirurgicky zakrok, ktory sa vykonava ak mas na krcku nejaky nalez (predrakovinove bunky napriklad). To v akom stave bude tvoj krcok za 12 mesiacov nemas ako ovplyvnit.

gigika
Autor odpoveď zmazal
ketrin332
autor
Autor odpoveď zmazal
ketrin332
autor
31. máj 2018

gigika.kolko tá sledovali,za polroka ot citologii keď ti robili konizaciu? Možno to vnutromaternicove teliesko Dana robí ešte viac zápalu ja si plánujem ten mesiac dať preč.mala si niejake príznaky keď sa ti zhoršilo?dúfam že je už všetko v poriadku po konizaciu.

nika898
31. máj 2018

@missguerlain dovolim si nesuhlasit ja som mala pozitivne hpv a vdaka zmene zivotneho stylu som sa ho zbavila. Zavisi od toho v akom je stadiu je ten hpv virus. Ci uz prepukol alebo je len pritomny. Je tomu viac ako 5 rokov a uz som po 2 porode a zatial vzdy vsetko negativne.
@ketrin332 skus zmenit zivotny styl mozno mas len prekysleny organizmus. Ked mne vysiel hpv poz bola som z toho zrutena lebo som chcela deti a bala som sa ze to prepukne do rakoviny. Zacala som si robievat smoothy, pit citronovu vodu, ziadne sladkovi, alkohol a cigarety proste zacala som zdravsie zit a po pol roku mi znovu robil ster a nastastie som hpv vyliecila ☺ drzim palce aby to bol aj tvoj pripad. Mne potom dr odporucil sa dat zaockovat ale uz som nechcela lebo mi aj povedal zeuz to nemusi mat ucinok. Od poz. vysledku preslo asi 5 rokov a stale noc ☺

ketrin332
autor
Autor odpoveď zmazal
nika898
31. máj 2018

@ketrin332 skus si to pozriet este na googli a zavolaj aj doktorke lebo ono sa to hodnoti podla dakych cisel. Drzim palce 😉

tinkasss7
31. máj 2018

Bože môj.Doktori v zahranici.Aj mne na to tam prišli.Ja som mala druhý stupeň.Tak má vypalovali.Na SVK po roku som znova mala.Tak mi ho skracovali.Teraz som bola znova na vytere.uvidim o 3 týždne

ketrin332
autor
31. máj 2018

Nika898.velmi si ma potešila.ako sa robí smoothy? Nemám žiadny cin len vírus bol prítomný a mám ďalší ster v marci v budúcom roku ..skúsim sa zdravo stravovať , nefajčím nepijem alkohol začala som piť namiesto kavi zelený čaj a a kúpila som si vitamín C tak uvidíme o rok .veľmi som sa bála ďakujem že si sa podelila o svojich skúsenostiach.chcem sa ešte opýtať bola si tehotná keď si mala hpv? abo si sa viliecila a tak si otehotniela. Ďakujem ti si veľmi zlatá

nika898
31. máj 2018

@ketrin332 smoothy mas rozne recepty podla toho co ti chuti ☺ potrebujes na to mixer da sa kupit tu na svk aj za cca 15-20€ a ja som mala najradsej spenat, banan, jablko ale mozes pokombinovat rozne ovocie zeleninu. Pozri na nete ☺ su dokonca aj kucharky so smoothy recepyami 😉. Skus pit aj citronovu vodu ta je ze vraj najlepsia na odkyslicenie organizmu. Tehu som bola az potom. Ked mi zistitli hpv akurat sme chystali svadbu. Teraz mam dve krasne zdrave deti a tehotenstva aj porody bez problemov ☺

adriannasvk
31. máj 2018

Ja som mala tiez nalez hpv,dr ma sledoval cca 3-4x za rok,potom som otehotnela,po porode sa ti formuje nanovo krcok atd,takze u mna po porode uz vsetko ok,vsetky vysledky negativne....za tu dobu co ma dr sledoval sa nic nezmenilo,vysledky stale rovnake...

ketrin332
autor
31. máj 2018

No to som viac počula ot viacerých žien ktoré mali hpv v tehotenstve.a po pôrode všetko vimizlo.ja mám už 3 deti dvoch chlapcov starší má 10 rokov druhý má 9 a mám jedno dievčatko má 7 rokov.

mamina87
9. máj 2019

Pekný dník ...dúfam že ešte tu ste😊 mne brali ster na hpv ....môžem ho mať aj keď mám stáleho partnera? Vopred ďakujem za odpoved

gigika
Autor odpoveď zmazal
mamina87
10. máj 2019

@gigika to vážne? Lebo som čítala že sa to prenáša pohlavným stykom tak potom ako je to možné?

sulky
11. jún 2019

@nika898 prosim ta, aj si brala nejake pripravky na imunitu?

nika898
12. jún 2019

@sulky nie. Nic som nebrala. Sama som bola prekvapena ako sa mi podarilo sa toho zbavit.

mamina87
12. jún 2019

Pekné ránko ...bolo mi zistené hpv 52 a 68 ....ale bunky niesu nakazené ....o pol roka mám kontrolu ....lekárka vravela že sa to môže samo zmyznut ...mal niekto také?

ketrin332
autor
29. nov 2020

Ahojte dievcata tak na rocny ster son nebola lebo som otehotnela.tak ster mi nerobili. A po porode som bola na stere vsetko negative.