Hrčka v prsníku
Ahojte. Asi pred rokom som si nasla bolestivu na dotyk, malu hrcku v prsniku. Bola som samozrejme hned na gynekologii, moj lekar robi aj sono prsnikov (ale velky odbornik nie je, mnoho zien sa stazuje, ze je dobry len kym nemas problem) a povedal mi,ze sa nemam coho bat, ze je tam malicky fibrom a nejake cysty, ktore netreba riesit. Cca pred pip rokom som zacala mat intenzivne bolesti v tej hrcke a vlastne v celom prsniku. Mam odsledovane,ze to suvisi s cyklom, napr. najviac ma to boli a taha od ovu do menzesu. Hrcka sa mi zda trosku vacsia. Mam to znovu riesit alebo je to cysta, ak to takto ovplyvnuje cyklus a vlastne ziadne ine priznaky pocas roka nevznikli. Nechcem byt za hysterku, gynekolog sa tvaril, ze zbytocne to riesim, ze toto ma milion zien. Vdaka.
Kedysi daaavno som v tomto prsniku uz jeden fibrom mala, ale rastol velmi rychlo, museli mi ho vybrat a prave aj do tohto miesta mi vystreluje bolest.
@zmrzlinka2021 ano, rozmyslala som nad tym, ale potrebujem vymenny listok. A kto mi ho da?
Obvodny lekar.
Ale podla mna to nebude nic vazne, ono na sone je dost dobre vidiet, ak ide o nieco podozrive.
Hrčka sa sleduje každý polrok čo ja viem.vypytaj si VL na sono aj na mamografiu.ak nedá tak zmeniť gynekológa.
Ja mám tiež fibrom...našiel mi ho lekár na prevencii - sonom...pre istotu som bola na biopsiu...a sleduje mi to 1x ročne
On je fuser,ty si divna.Ma nejaky zazracny zrak ze ta dokaze takto zdiagnostikovat pohladom???Gynekolog maximalne tak prehmata a jeho ulohou je poslat na sono.Aj ja som mala len malu hrcku pocas kojenia a povedal ze je to pravdepodobne mliekovod ale ihned ma poslal s vymennym listkom na prednostne vysetrenie.Toto je jasne zanedbanie a tebe sa cudujem ze si sa nechala len tak uchlacholit a odisla bez seriozneho vysetrenia.Obvodak ta na sono prs myslim nemoze poslat.Chod na gyndu,nech ti da papier a bez na sono.
@maminkadeticiek je to gynekológ, ktorý neposiela na sono ani tehotné v 12tt, lebo robí toto sono sám a zároveň robí sono prsníkov v rámci preventívky každej žene. Takže ja som divná, ak si po jeho sone (ktoré sa netvárilo neseriózne, pretože prehmatal a dlho robil sono obidvoch prsníkov. Prepáč, ale nie som lekár, aby som vedela zhodnotiť, či to bolo alebo nebolo seriózne vyšetrenie) nevyžiadam predsa len výmenný lístok k inému lekárovi, áno?

Išla by som na sono k inému lekárovi