Hysterektómia
Ahojte ktorá z vás to absolvovala?je vám lepšie po Tom?
Ja presne pred rokom 👍
@lucia851 a ako sa da maternica vybrat "od spodu?" ved to je velka operacia, to nie je kyret.
@matkahelka robí sa bežne vaginálna hysterektómia. Pri nej sa laparoskopicky odoberú vajcovody a vaginálne sa odoberie maternica a podviažu sa cievy. Ak mi cez vagínu prešlo 4 kilové dieťa s hlavou a ramienkami, určite mi tadiaľ prejde aj maternica. Dnes sa reže pri hysterektomii už iba výnimočne.
Ja som 10mesiacov po lapaeoskopickej hysterektomii a je mi fajn, hlavne bez menzesu.
@matkahelka aj ja idem na vaginalnu hysterektomiu o mesiac.
@melanta len to dieta prejde cez vaginu, lebo je to uplne prirodzene a prirodou dane. kdezto ta maternica asi nie. ja mam okolo seba kvantum zien, ktore hysteroktomiu podstupili (vratane mojej mamy a svokry) a kazdu rezali. tak asi take uplne bezne to nie je.
@matkahelka
Ja som bola pred 8 rokmi na vaginálnej hysteroktómii.Ak nie sú prekážky《po cisárskom a pod.》tak je to šetrnejšia cesta.Zlý je ten stav tesne po oper.to ma bolelo zospodu aj brucho s vývodmi,ale potom už bola rýchlejšia mobilita a menej stehov.
@matkahelka režú vtedy,ak je tam veľký myóm, napríklad ja som myóm nemala a mám tri bodky na bruchu a vybrali mi maternicu vaginálne,aj spoluležiacej, lebo myóm sa dal vybrať spodkom.

Ahoj, ja som bola teraz 4.9. Zatial sa este davam dokopy.