Hysterektómia v starobe
Ahojte, o tejto teme tu uz bolo popisane, ale chcela by som vediet konkretne pripady zien, ktore podstupili tento zakrok az po 70tke. Moja mama ma pokles maternice a vadi jej to, lebo to uz ma vonku. Pada jej maternica a vraj aj mocovy mechur je nizsie, ona ma aj trosku problem ze neudzri moc, pouziva take tenke vlozky stale. Proste ma dojem, ze ked to da prec, ze vsetko sa vyriesi. Odhovaram ju, lebo si myslim, ze v tomto veku by sa uz nemalo operovat, ze je velke riziko komplikacii, trebars aj to uspanie, ze ci sa preberie vobec a ci po tej operacii nebude na tom este horsie ako teraz. Je ciperna na svoj vek. Najde sa tu niekto co ma mamu, babku v podobnom veku (70+) a tieto to prezili bez komplikacii vaznych? dakujem pekne
Je to celkom bezna operacia u zien v tomto veku, najcastejsie "zospodu"- vaginalna hysterektomia, celkova anestezia nie je jedina moznost, zvykne sa to robit v spinalnej...mamku by som neodhovarala, operacia jej vie zlepsit kvalitu zivota🙂
moja svokra si to dala urobiť minulý rok, mala 75 rokov .. predtým ju trápil únik moču + chronický zápal močových ciest ..ku koncu brala raz do mesiaca ATB.. odkedy má po operáciu všetky problémy zmizli ..👍

Pises, ako keby mala 98 rokov. Ved to nie je ziadna starena a ak ma problem treba to dat von