Príznaky poklesu panvového dna
Ahojte, neustále mám bolesti v podbrušku a mám pocit, akokeby mi maternica mala vypadnúť z tela von. Plus je tam veľký tlak na močový mechúr. Gynekologicky som OK, nič tam nevidno. Aj urologicky som ok. Aj na kolonoskopii som bola. Tak ja už neviem, môže to byť pokles panvového dna? Lebo naozaj netuším, kde je problém.
Oslabené panvové dno môže byť. Prv ma napadlo prolaps maternice alebo mechúra ale keď si bola na vyšetreniach videli by to, ten pocit je práve pre toto príznačný ze cítiš akoby niečo išlo z teba vypadnúť
@sszuzu8 nie, ani gynekolog ani urolog mi nepotvrdili prolaps.
@sszuzu8 nie, ani gynekolog ani urolog mi nepotvrdili prolaps.
@anonym_autor Ahoj, ako si na tom teraz, mám niečo podobné, v čom bol teda problém? Upravilo sa ti to?
@anonym_autor Ahoj, ako si na tom teraz, mám niečo podobné, v čom bol teda problém? Upravilo sa ti to?
@anonym_217f24 ahoj, ako si natom teraz? Ake si mala priznaky? Ja s tym mam momentalne problemy. Gyn povedal ze vsetko ok, fyz gyn ze som akurat stuhnuta trochu. Mam pocit ze som si poskodila cvicenim pilatesu a asi mam panvove dno praveze pretazene, nie oslabene. Mam pocit ze mi trochu pomaha dychanie do brucha.
@anonym_217f24 ahoj, ako si natom teraz? Ake si mala priznaky? Ja s tym mam momentalne problemy. Gyn povedal ze vsetko ok, fyz gyn ze som akurat stuhnuta trochu. Mam pocit ze som si poskodila cvicenim pilatesu a asi mam panvove dno praveze pretazene, nie oslabene. Mam pocit ze mi trochu pomaha dychanie do brucha.
@queeny Presne tak isto ako Ty. Gynekológ povedal tiež, že všetko je primerané veku, aj sono OK. Tiež som zistila, že mám preťažené panvové dno, lebo som cvičila rok aj pol Kegelove cviky a tým som si poškodila. Takisto skúšam to dýchanie do brucha aspoň dvakrát denne keď ležím a mám pocit, že je to lepšie. Keď som čítala Tvoje riadky, mala som pocit, že som to písala ja...
@anonym_217f24 konecne niekto kto mi rozumie! 🙂 ja som zacala mat problemy az 8-9 mesiacov od porodu, predtym nic! Avsak 2 mesiace po porode som uz zacala pomaly cvicit pilates kt sa hovori ze idealne cvicenie po porode 🫣. Vidim ze si pisala vo februari, mozem sa opytat- doteraz mas problemy? A mavas to horsie po menstruacii? A taktiez citis tlak aj na mocovy mechur ked su najhorsie dni?
Prestala som cvičiť Kegelove cviky, len to dýchanie do brucha a po každom výdychu len jemné sťahy - asi 8-10 krát, viac nie. Takisto aj tlak na močový mechúr, ako keby som bola prechladnutá, taký pocit to je. Zaujímavé je, že nie každý deň, len niekedy, hlavne keď veľa stojím, vtedy je dobré na chvíľu sadnúť, prípadne ľahnúť. Ale je to lepšie, keď to takto robím.

Oslabené panvové dno môže byť. Prv ma napadlo prolaps maternice alebo mechúra ale keď si bola na vyšetreniach videli by to, ten pocit je práve pre toto príznačný ze cítiš akoby niečo išlo z teba vypadnúť