Jazva po operácii v tehotenstve
Ahojte.
Ani neviem aku odpoveď očakávam, asi len nejaké povzbudenie alebo podporu.
Som v 9m tehotenstva, pred 3t ma museli akútne operovať a teda aj rezať brucho - ešte v 8m. Práve sa mi tvorí jazva. Bábätko je vďaka Bohu v poriadku, zvládlo to. Ale úprimne sa priznám, že som z tej jazvy dosť nešťastná. Áno som šťastná, že dieťatko je v poriadku, ale akosi sa neviem vyrovnať s tou jazvou. Stále keď sa na ňu pozriem som z toho nešťastnáz smutná. Obávam sa ako bude jazva reagovať na to, že ešte troška narastiem a následne keď po pôrode schudnem. Obávam sa, že mi ostane škaredá jazva. Zverila som sa s tým manželovi, je zlatý a tvrdí, že to nevadí, že to nie je dôležité. V hlave viem, že má pravdu, že je dôležité, že mne ani bábätku sa nič nestalo, ale aj napriek tomu s tým nie som zmierená, vyslovene som z toho nešťastná. Som ešte mladá, čerstvých 30.Cítili ste sa niekto podobne? Prosím, aby sa vyjadrili len takí, ktorí chcú nejako podporiť alebo to chápu,keďže sa cítim kvôli tomu zle....ďakujem
Mam po operacii jazvu od pupka dole. Ja to beriem tak, ze aj vdaka tej jazve zijem a som tu so svojimi detmi. Manzel ti sam povedal, ze je to v poriadku. Pokial s tym nebudes stotoznena, stale su v mode vysoke a cele plavky 🙂 dobre to bude
Ty riesis to,ze sa uz muzovi nebudes pacit s jazvou? Ja mam po 30tke a brucho rozparane 2krat raz slepak a raz sekcia. Po case anj nevidiet ze mi rezali brucho😃. Ak to muzovi nevadi je to ok. Ale riesit takuto kravinu, no neviem. Ludia maju ine jazvy a su vyraznejsie mladsi.
Niee čosi to nevadí, ja mam jazvu tiež,lebo nemôžem mať bábätko a tak som bola ma laparoskopii . Bud šťastná ze je malé v poriadku .
Odporúčam insta profil @telospribehem. 😊
Ak ta operovali vo 8 mesiaci, tak aky porod planujes? Pravdepodobne cisarskym, alebo nie?
Len tak mi to napadlo, že je to uz len chvila do porodu.
Ja mam dva cisarske za sebou a predtym aj operaciu slepeho creva, cize jazva je dost velka a momentálne aj viditelna (cerstvo po cisarskom).
Podla mna je dolezitejsie nech sa dobre zahoji a nie su komplikacie, aj ked rozumiem, ze mozes mat z toho vselijake negativne pocity. Casom zbledne, az ju nebude skoro vobec vidno, takze by som to az tak neriesila.
Aj jazvy patria k zivotu, aspon nezabudneme na to , cim sme si presli....
@ema22270 operovali ma na slepé črevo...zatiaľ všetci lekári (gynekológovia vrátane primára) tvrdia, že môžem prirodzene...zajtra budem vedieť na isto, primár to mal konzultovať s chirurgom
@nikpa v 8m (pred 3tyzdnami) ma operovali na slepé črevo, nie laparoskopicky, ale klasicky...teraz som v 9m, o necelý mesiac mám termín pôrodu
@paciko9 áno ja viem, máte úplnú pravdu, ja si to aj racionálne uvedomujem, ale aj napriek tomu, vždy keď sa pozriem na tú jazvu som proste nešťastná... samozrejme na druhej strane som vďačná, že sme obaja v poriadku
Aha, tak pardon, ja som to zle pochopila. No viem už o akej jazve hovoríš. Keď budeš držať bábätko v náručí, verím že ti bude lepšie, aj hormóny sa ti po pôrode dajú časom dokopy a možno sa ti to už nebude zdať také hrozné. Prajem ti pekný pôrod a všetko dobré.
@nikpa ďakujem pekne 🙂
Pozri, je to vec, ktora sa da vyriesit. Najprv sa jazva musi uplne zahojit. Potom realne uvidis ako na tom je. Vzdy je mozna korekcia jazvy u plastickeho chirurga. Toto hod teraz za hlavu a sustred sa na mimco. Hlavu hore, da sa to vyriesit 💪
Ďakujem pekne všetkým ..verím, že to bude tak ako napísala @nikpa keď budem mať už bábätko pri sebe ani si na to nespomeniem a budem vďačná, že to vlastne dobre dopadlo 🙂 ďakujem ešte raz
Fakt také veci ťa trápia ? :( ja mám rezané tiež raz slepak, potom operácia pečene a 3 diery v bruchu. Veď buď silná , vidno že si niečo vo svojom živote prežila. A ja sa absolútne tým nezaoberám. Každá jedna jazva niečo znamená.
A tiež mám len 30 ❤️

A máš klasickú jazvu po sekcii, či? Lebo ona sa ešte dosť stiahne a zbledne.