Je bezpečné mať sex, keď som ešte nedostala menzes?
Dobrý deň,viem že toto je stránka skôr pre mamičky ako pre teenagerov ale mám 16 a stále nemám menzes a zaujímalo by ma či je bezpečné mať sex pred tým ako ju dostanem
vopred ďakujem za odpoveď
No možno si aj neplodna, kým ho ešte nemáš, môžeš skúšať 😀
@miasell je bezpecne mat CHRANENY sex. Menstruacii predchadza ovulacia, tak aby si nechranenym sexom nevystihla uplne prvu a nebola tehotna skor, nez zacnes menstruovat.
Skôr by som riešila na tvojom mieste, prečo ten menzes ešte nemáš. Ja som to tiež tak mala, myslela som, že pohoda, a nakoniec bolo za tým slušne rozbehnuté ochorenie štítnej žľazy
Skôr by ťa mama mala zobrať ku gynekológovi a riešiť prečo si v takom veku ešte nedostala menštruáciu
Myslím si, že ak chceš začať so sexuálnym životom, mala by si chodiť aj na preventívky na gyndu. Pretože to asi fakt nebude v poriadku v tvojom veku nemať menzes. A hlavne, ak ešte nechceš otehotnieť, tak sa prosím ťa chráň.
@miasell inak ma byť postavená otázka. Som zodpovedne pripravená na sexuálny život?Lebo sexuálny život je o zodpovednosti ,nie o rozkoši .
Čiže treba pochopiť ,že musí sa správať dievča sexuálne zodpovedne . Čiže u Vás ešte možno chodiť do kina,prvá pusa,držanie za ruky, súložiť budete celý svoj život. Treba si rozmyslieť komu dáte venček , my starejsi hovorí tomu virginita -panenstvo.
V prvom rade si naštudujte ,čo je to antikoncepcia, bezpečné sexuálne správanie, pohlavné choroby a potom sa venujte o pár rokov samotnému aktu.
My vo Vašom veku,sme skákali gumu, hrali sa skovku,učili sa niektorí jazdiť na bicykli, volali sme pohlavné orgány cikuly a pisuly, vedeli sme že cez to sa moci a susedovi kradli zo záhrady jablká a keď boli nemravné filmy - iba sa bozkávali v TV ,tak filmy boli označené hviezdičkou.
@miasell ak chceš mať bezpečný sex,určite jedine len s ochranou ,nikdy nevieš kedy tvoje telo bude mať prvý-krat ovulaciu a potom ti menzes už ani nepríde....myslím si, že už v tvojom veku dievčatá rozmýšľajú nad prvým pohlavným stykom, takže jedine s ochranou a aspolutne môžeš byť kľudná a nebudeš sa stresovať

V tvojom veku je každý nechránený sex nebezpecny