icon

Je bezpečné mať sex, keď som ešte nedostala menzes?

miasell
8. nov 2022

Dobrý deň,viem že toto je stránka skôr pre mamičky ako pre teenagerov ale mám 16 a stále nemám menzes a zaujímalo by ma či je bezpečné mať sex pred tým ako ju dostanem
vopred ďakujem za odpoveď

viestta
8. nov 2022

V tvojom veku je každý nechránený sex nebezpecny

nnnuuunnn
8. nov 2022

No možno si aj neplodna, kým ho ešte nemáš, môžeš skúšať 😀

cairka
8. nov 2022

@nnnuuunnn , radšej nepíš, lebo to vezme vážne 😝

babovka2321
8. nov 2022

@miasell je bezpecne mat CHRANENY sex. Menstruacii predchadza ovulacia, tak aby si nechranenym sexom nevystihla uplne prvu a nebola tehotna skor, nez zacnes menstruovat.

dixitka
8. nov 2022

Skôr by som riešila na tvojom mieste, prečo ten menzes ešte nemáš. Ja som to tiež tak mala, myslela som, že pohoda, a nakoniec bolo za tým slušne rozbehnuté ochorenie štítnej žľazy

cicuca
8. nov 2022

@miasell skôr by som zvážila vyšetrenie u gynekológa a tiež sa s ním aj poradiť v tomto smere.

226lenka
8. nov 2022

Skôr by ťa mama mala zobrať ku gynekológovi a riešiť prečo si v takom veku ešte nedostala menštruáciu

nnnuuunnn
8. nov 2022

@cairka Bude o jedno krásne bábätko viac na svete. 😀

mb2021
Odpoveď bola odstránená
elis248
8. nov 2022

Myslím si, že ak chceš začať so sexuálnym životom, mala by si chodiť aj na preventívky na gyndu. Pretože to asi fakt nebude v poriadku v tvojom veku nemať menzes. A hlavne, ak ešte nechceš otehotnieť, tak sa prosím ťa chráň.

lulaby1982
8. nov 2022

@miasell inak ma byť postavená otázka. Som zodpovedne pripravená na sexuálny život?Lebo sexuálny život je o zodpovednosti ,nie o rozkoši .

Čiže treba pochopiť ,že musí sa správať dievča sexuálne zodpovedne . Čiže u Vás ešte možno chodiť do kina,prvá pusa,držanie za ruky, súložiť budete celý svoj život. Treba si rozmyslieť komu dáte venček , my starejsi hovorí tomu virginita -panenstvo.

V prvom rade si naštudujte ,čo je to antikoncepcia, bezpečné sexuálne správanie, pohlavné choroby a potom sa venujte o pár rokov samotnému aktu.

My vo Vašom veku,sme skákali gumu, hrali sa skovku,učili sa niektorí jazdiť na bicykli, volali sme pohlavné orgány cikuly a pisuly, vedeli sme že cez to sa moci a susedovi kradli zo záhrady jablká a keď boli nemravné filmy - iba sa bozkávali v TV ,tak filmy boli označené hviezdičkou.

aniko23
9. nov 2022

@miasell ak chceš mať bezpečný sex,určite jedine len s ochranou ,nikdy nevieš kedy tvoje telo bude mať prvý-krat ovulaciu a potom ti menzes už ani nepríde....myslím si, že už v tvojom veku dievčatá rozmýšľajú nad prvým pohlavným stykom, takže jedine s ochranou a aspolutne môžeš byť kľudná a nebudeš sa stresovať