Je lepšie ísť na mamografiu či na ultrazvuk prsníkov?
Mamografia ci ultrazvuk prsnika co je lepšie
Neriesilo sa to teraz nedavno? Ze preplacanie sono sa rusi a bude uz iba mamografia, lebo sono moze evokovat falosny pocit, ze je vsetko OK.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/vAVwLI3/rus...
Najlepsi obraz poskytne kombinacia obidvoch
@iveta121212 súhlasím s viestta .... ideálne je spraviť najskôr mamografiu a vzápätí aj sono... viem, o čom píšem - vlastná skúsenosť
Neriesilo sa to teraz nedavno? Ze preplacanie sono sa rusi a bude uz iba mamografia, lebo sono moze evokovat falosny pocit, ze je vsetko OK.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/vAVwLI3/rus...
@aalt ale toto riesi preventivne vysetrenie, ktore sa rusia, nie to ktora z vysetrovacich metod je lepsia. Pri podozreni sa kombinuju obidve.
Zas chlap pise... od veci.
@aalt ale toto riesi preventivne vysetrenie, ktore sa rusia, nie to ktora z vysetrovacich metod je lepsia. Pri podozreni sa kombinuju obidve.
Zas chlap pise... od veci.
@viestta no sorry, napisal som co som postrehol, dal som odkaz. V teme nie je nic konkretne ci preventivka, ci vysetrenie, ci podozrenie ...
@iveta121212 súhlasím s viestta .... ideálne je spraviť najskôr mamografiu a vzápätí aj sono... viem, o čom píšem - vlastná skúsenosť
@suve99 na obe treba ziadost od lekara? Citala som o 50 % falosnej pozitivite pri mamografii ktora sposobuje zenam stres, strach dalsie vyšetrenia ktore vedu nasledne k vzniku rakoviny, vraj lepsie termigraf slebo ultrazvuk ale o termografe sestrička nic nevie ..🫤
@suve99 na obe treba ziadost od lekara? Citala som o 50 % falosnej pozitivite pri mamografii ktora sposobuje zenam stres, strach dalsie vyšetrenia ktore vedu nasledne k vzniku rakoviny, vraj lepsie termigraf slebo ultrazvuk ale o termografe sestrička nic nevie ..🫤
@iveta121212 na obidve treba ziadanku od lekara. Chod ku gynekologovi, on spravi prvotne vysetrenie prsnikov pohmatom a potom rozhodne co dalej.
U zien do 40 sono, u zien nad 40 mamo a nasledne sono
@iveta121212 50% falosna pozitivita urcite prehanas, mam to nastudovane a tolko % to nie je
@iveta121212 posiela ta Dr? Ci ides sama a rozhodujes sa?
Aj sono odhalí ze niečo tam je, čo nemá.
Dr rozozná co to je a posiela ďalej.
@iveta121212 50% falosna pozitivita urcite prehanas, mam to nastudovane a tolko % to nie je
@mircalla to by kazda druha bola na mamografii pozitivna... Co urcite nie je.
Najlepsi obraz poskytne kombinacia obidvoch
@viestta presne tak. obe su ucinne najlepsie spolu.
@iveta121212 posiela ta Dr? Ci ides sama a rozhodujes sa?
Aj sono odhalí ze niečo tam je, čo nemá.
Dr rozozná co to je a posiela ďalej.
@mk22 Sono zdaleka vsetko neodhali, zavadzas. Gynekolog ju posle aj tak na mamo, nie na to, co sa ona rozhodne
@iveta121212 pani Iveta, pozrela som si fotku, a tipujem, že už budete vo veku, kedy by ste mali chodiť pravidelne na mamografiu, ako lekárka to jednoznacne odporúčam, len sono nestačí od určitého veku.
@iveta121212 pani Iveta, pozrela som si fotku, a tipujem, že už budete vo veku, kedy by ste mali chodiť pravidelne na mamografiu, ako lekárka to jednoznacne odporúčam, len sono nestačí od určitého veku.
@pseudomonas87 Presne tak
@mircalla Véd sa jej pýtam, či ju posiela Dr alebo ide sama. A píšem že aj sono odhalí... Nie že sono všetko odhalí..
@mk22 Este raz: Na sono ci mamo treba listok od gynekologa. Sama ist nemoze len tak. Comu nerozumies? Takze ziadne sama ide neexistuje. Naviac gynekolog ju posle ak ma nad 40 na mamo na 100% percent.
@mk22 Este raz: Na sono ci mamo treba listok od gynekologa. Sama ist nemoze len tak. Comu nerozumies? Takze ziadne sama ide neexistuje. Naviac gynekolog ju posle ak ma nad 40 na mamo na 100% percent.
@mircalla prosim ta, bola som na sono msmo magnetickú biopsiu celý minulý rok.
Kde píšem že sa tam dostane bez sprievodu lístka?
A neuveríš, sono odhalí, aj sono.. Pisem z vl skúsenosti a skončila som na operačnom stole
A ja napr po Sone som sa sama rozhodla ze na msmogr nejdem a išla som na magnetickú. Dr ma na mamo neposlal. Ja som si povedala.
Ci ide sama, teda niečo si nasla, a logicky so spriev lístkom od gynekológa.
@iveta121212 jedno dopĺňa druhé.
@mk22 pytas sa ci ide sama. Sama bez sprievodky moze akurat obzriet cakaren...
@viestta sama v zmysle ze si niečo nasla, alebo ju posiela Dr v rámci prevencie na bežnú prehliadku.
Ja som išla sama, teda na môj podnet, že som si niečo nasla.. Objednala sa na sono a áno log s lístkom od gynekológa keďže k nemu som išla ako k prvému. A hneď sono vyšetr nebolo ôk.
Podľa mňa lepšie mamograf , lebo zachytí aj kalcifikaty a aj nádory ktoré sú umiestnené hlbšie.
Na sono sa dostanete aj bez sprievodky ako samoplatca na súkromných pracoviskách ,keď si to môžeme hradiť my onkopacienti keďže sa na preplatené sono nevieme dostať kvôli preťaženosti.. a keď si to vie zaplatiť chorý človek na PN či invalidke, či bez príjmu, môže si to zaplatiť aj zdravý, pracujúci človek čo to chce len preventívne..

Prijemnejsie je sono, ale detailnejsia a viac napovedajuca je mamografia.